Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Atmaca'dan Başkan Arda'ya borç eleştirisi ve tapu çıkışı

AK Partili Atmaca'dan Başkan Arda'ya borç eleştirisi ve tapu çıkışı

Gaziemir Belediyesi’nin vergi dairesine olan borçlarına karşılık, tapusu belediyeye ait olan ve içinde hali hazırda ibadet yerleri ve sağlık kurumunu barındıran arazilerin hazineye verilmek istenmesine AK Parti’den tepki geldi. AK Partili Atmaca'dan borç eleştirisi ve tapu çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.03.2020 - 16:42

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI- Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve üzerinde cami ve hastane bulunan belediye arazilerinin vergi borcuna mahsuben hazineye bırakılmak istenmesi, mart ayı Gaziemir Belediye meclisinde gündeme oturdu. Arazilerin devriyle ilgili olarak mart ayının ilk meclis toplantısında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından meclis gündemine getirilen konu komisyonlara sevk edildi.

GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜ

İlgili konu hakkında görüşlerini beyan eden Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Uğur Atmaca, Arda tarafından hiçbir araştırmaya bile konu edilmediğini düşündükleri imar planlamalarında cami yeri ve hastane yeri olarak belirlenmiş bu yerlerin, hazineye bedelsiz bir şekilde devredilmemesinin toplum nezdinde gülünç karşılanacağını ifade etti.

Tartışma konusu olan arsalardan bazılarının geçmiş dönem belediye başkanları tarafından üzerlerine cami ve hastane yapılması için meclis kararı ile bedelsiz olarak kamu kurumlarına tahsis edildiğinin vurgusunu yapan AK Partili Atmaca, “belediye başkanı, iş yapmamanın verdiği rahatsızlık ile kamuoyuna iş yapıyorum, belediyenin borçlarını ödüyorum algısı yaratma çabasındadır” diye konuştu.

Başkan Arda’nın belediye kaynaklarını çok yanlış kullandığına da konuşmasında yer veren Atmaca, Başkan Arda’nın elle tutulur hiçbir proje ortaya koymadığını belirtti ve sadece memur ve işçilerin kazanılmış sendikal hakları üzerinden tasarruf etmeye çalışan Arda’yı adeta topa tuttu.

YABO PROJESİ İSRAF MI YARATTI'

Cami yerleri ve sağlık kuruluşunu içinde barından belediye arazilerinin, belediyenin vergi borçlarına karşılık hazineye devredilmek istenmesi hakkında Belediye Başkanı Arda’nın; Gaziemir tarihinde görülmemiş bir yönetim sergileyerek, adeta adını tarihe kara bir leke olarak yazdıracağına dikkat çeken AK Partili Atmaca, YABO Projesi üzerinden sözlerine devam etti.
Atmaca, “Yabo denen projeye yıllık 1 milyon tl harcayıp 4 tane öğrenciyi bile yurt dışına gönderemeyen, gelir gelmez sıfır makam araçları alıp özel sekreterine ciddi rakamlarda maaş ödeyen, Seydaş adında bir şirketi emlakçılara kurdurup belediyenin neredeyse tüm mallarını ve işletmelerini bu şirkete devreden, bu şirkete özel sekreterini münferiden yetkili olarak yönetim kurulu başkan yardımcısı atayan Belediye Başkanı Halil Arda, hazineye zaten bedelsiz devredilmesi gereken cami ve hastane yerlerini algı yaratarak ödemediği vergi borçlarına sayılmasını istemektedir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.