Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Artcı'dan CHP'li Kayalar'a yanıt

AK Partili Artcı'dan CHP'li Kayalar'a yanıt

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kendi ilçesinde de etkili olan büyük yangın sonrası, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı'nın yaptığı 'Bir bardak su bile vermediler' açıklamalarına sert yanıt verdi. Artcı'dan Kayalar'ın açıklamalarına yanıt gecikmedi. Artcı, "AK Parti'nin Menderes İlçe Başkanının soyadını doğru yazmaya davet ediyorum. Devamında ise siyasi malzeme olarak köy meydanlarında çektirdiğiniz fotoğraflar tüm kamuoyunun malumudur. Bu elim olayı siyasi malzeme haline getiren sizlersiniz" dedi AK Partili Artcı'dan CHP'li Başkan Kayalar'a yanıt

  • Ege Postası
  • 21.08.2019 - 17:01

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı’nın İzmir’i yasa boğan 4 günde kontrol altına alınan yangın sonrası, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar’ı hedef alarak yaptığı açıklamalara sert yanıt geldi. Kayalar, "Çünkü her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların dahi parasını ben kendi cebimden ödedim" diyerek iddialarının gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

AK Partili Artçı, yangın bölgesinde temel ihtiyaç olan su ve yiyecek konusunda bakanlığın tedbirleri aldığını fakat belediyelerin hiç destek vermediğini söyleyerek  “Bir bardak su bile vermediler” demişti.

İŞTE BAŞKAN KAYALAR’IN AÇIKLAMASI 

“AK Parti Menderes İlçe Başkanı Sayın Süleyman Artçı’nın açıklamalarını üzülerek okudum. Sayın Artçı, yaptığı açıklama ile ne yazık ki yaşadığımız yangın faciasını siyasete alet etmektedir. Ancak kendisi şunu bilmelidir ki Menderes Belediyesi olarak facianın başladığı ilk andan itibaren tüm imkanlarımızla alanda söndürme çalışmalarına destek verdik. Bütün ekibimizle ve ekipmanımızla yangın kontrol altına alınıncaya kadar alanda yer aldık. Yangından etkilenen mahallelerimizde ki vatandaşlarımız için belediye binamız ve belediyemize ait Görece Spor Salonu ile Şehit Ömer Halisdemir Parkı’mızı 24 saat açık tutarak mağduriyetlerini giderdik. Yangın alanında çalışan tüm ekipler için sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 750 kişilik gıda desteği, bin adet su desteğinde bulunduk. CHP İlçe Başkanımız Sayın Gizem Candan, ilçe örgütümüz ve belediye meclis üyelerimiz de olay yerinde her daim bizlerle beraber söndürme çalışmalarına destek oldular. Aslında Sayın Artçı’dan biz teşekkür beklerdik. Çünkü her gün kendisi de dahil Yeniköy kahvehanesinde partisinin milletvekilleri, genel başkan yardımcılarının içtiği çayların dahi parasını ben kendi cebimden ödedim. Böylesine acı bir olayda yapmış olduğumuz destekleri anlatmak ve bu açıklamaları yapmak zorunda bırakması ne yazık ki beni derinden yaraladı. Koordine eksikliği nedeniyle çok kısa sürede kontrol altına alınabilecek bir yangının faciaya dönmesine sebep olan yetkililerle ilgili kendisi neden bir açıklama yapmıyor da aslı olmayan tamamen iftira üzerine kurduğu yalanlarla kamuoyunu yanıltıyo? Sayın Artçı öncelikle yangına müdahale için kullanılması gereken uçakların faaliyette olmayışını eleştirsin. İzmir’in hatta ülkemizin yüreğini yakan bir facianın henüz daha külleri bile soğumamışken sadece siyaset olsun diye yapılan bu açıklamayı tüm Menderes ve İzmir halkının vicdanına bırakıyorum.”

ARTCI'DAN BAŞKAN KAYALAR'A YANIT

Belediye Başkanı Kayalar'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından Kayalar'a yanıt  veren AK Partili Artcı, "Menderes Belediye Başkanı sayın Mustafa Kayalar'ı, öncelikle Türkiye tarihinin son 18 yılına damgasını vuran yaptığı ve yapacağı hizmetlerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaran AK Parti'nin Menderes İlçe Başkanının soyadını doğru yazmaya davet ediyorum. Devamında ise siyasi malzeme olarak köy meydanlarında çektirdiğiniz fotoğraflar tüm kamuoyunun malumudur. Bu elim olayı siyasi malzeme haline getiren sizlersiniz. Bizlerin tamamen insani, vicdani bir hissiyatla yanan bölgelerde olduğumuzu tüm köylülerimiz yakınen bilmektedir. Çünkü hemşehrilerimiz yangına müdahale edilirken sizleri değil bizleri görmüşlerdir. Ucuz siyaset peşinde koşan, daha bölgeye dahi gelmeyen Genel Başkan Yardımcınız, köylerin meydanında fotoğraf çektiren İzmir milletvekilleriniz, özellikle ilçe başkanınız sayın Gizem Candan ve sizlersiniz. Çay içecek paramız yok diye meydanlarda naralar atan sizler nasıl olurda çay parası ödeyebilirsini? Çay paraları için Menderesimizdeki müteahhitleri tabiri caiz ise haraca bağladığınızı hepimiz ve tüm Menderes halkımız çok iyi biliyor. 1000 adet su dağıttınızdan bahsetmişsiniz. Bölgede 1000'den fazla çalışan personel olduğunu size hatırlatmak istiyorum. 3 günde kişi başına düşen su miktarını varın da siz düşünün!
Sonuç olarak sizlere şunu soruyorum!
Sizler bugüne kadar hangi verdiğiniz sözleri yerine getirdiniz ki'" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.