Dolar 32,5706
%0.07
Euro 34,8842
%0.05
Altın 2.439,360
%0.38
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Artcı'dan Başkan Kayalar'a birinci yıl sorusu!

AK Partili Artcı'dan Başkan Kayalar'a birinci yıl sorusu!

Birinci yılını değerlendiren Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’a bir soru da Artcı’dan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı;“ Yaptığınız somut bir işi öğrenebilir miyiz'”

  • Ege Postası
  • 09.04.2020 - 17:44

EGEPOSTASI - AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın 1. yılını değerlendirdiği mini röportaja atıfta bulunarak, “ Bir soru da benden” dedi. Başkan Artcı yaptığı açıklamada; “Kendisi ilk yılına ilişkin soruları yanıtlamışlar. İyi güzel de… Peki; yaptığı somut bir işi öğrenebilecek miyiz'” diyerek, Kayalar’ın açıklamalarını eleştirdi. Başkan Artcı; “ Koskoca 1 yıllık icraatlar nasıl birer cümlelik cevaplarla anlatılır. Sihirbaz olmak lazım. Ya da aynası iştir kişinin lafa bakılmaz durumunun olması lazım. Her ikisi de olmadığına göre; Sayın Kayalar’ın ilk yıl değerlendirmesi tam anlamıyla trajikomik bir durum” diye konuştu.

Başkan Süleyman Artcı; “ Asıl enkaz, 1. yıl sorularına verdiği cevaplar. Somut bir tek işten söz edememiş. Daha yolun başındaki bu enkaz hali, 4 yıl daha devam ederse Menderes’in hali ne olur bilmiyoruz. Endişe içindeyiz. Ama kendisini de anlamaya çalışıyorum tabi. Menderes’e bahar getireceklerini iddia edip, çöp dağlarına kucak açtık, liyakattan bize ne, biz eşimizi dostumuzu, partilileri belediyeye doldurduk, işçilerin ah’ını aldık, 1 yılda sadece saat kulesinin yerini değiştirirken çivi kullandık, başka çivi çakmadık, belediyenin mallarını sattık da diyemezlerdi herhalde!” diye konuştu.

 

MENDERES’İN DURUMU VAHİM…
AK Partili Artcı; Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ilçenin yerel yönetimini enkaz olarak devraldıklarından başka bir söylemleri, somut bir eylemleri ve işlerinin olmadığını belirtti. AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı; salgın hastalık mücadelesine gölge düşürmemek için 1. yıl eleştirisi yapmak istemediklerini, ancak Kayalar’ın açıklaması üzerine mecbur kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi; “ Menderes’in durumu gerçekten vahim. 1 yıldır görevdeler ama ne yazık ki, ‘çerden çöp’ten meselelerle gündeme geldiler. Menderes’e bahar getireceğiz dediler ama İzmir’in çöpüne davetiye çıkardılar. Menderes’i marka yapacağız iddiaları buhar olup uçtu; Menderes kendisini ‘İzmir’in çöp ilçesi’ olmakla karşı karşıya buldu. İlk günden itibaren işçiyle uğraştılar. Ya bizden değil diyerek bizim bildiğimiz 300’e yakın emekçiyi işten çıkardılar ya da mobing uyguladılar. Vaat ettikleri hiçbir söz için bir tek adım atmadılar. Atmadıkları gibi, Menderes’in kaderini etkileyecek kadar zafiyet içinde oldular. İşi gücü bırakıp meydandaki saat kulesini taşıdılar. Belki de sadece bunu yaparken bir çivi çakmış oldular ama yanlış yere! Böyle belediyecilik olmaz.”

AĞLAMAKLA, KAÇMAKLA OLMAZ…
Bir önceki dönem AK Parti’de olan Menderes’in 5 yıl boyunca CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden yoksun bırakıldığını hatırlatan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ Menderes’i 5 yıl cezalandırdılar. İZSU açtığı çukurları aylarca kapatmadı. Bu açığı kapatmak için elbette çok çalışıldı, büyükşehirin ukdesinde olan köy yollarının asfaltlanması gibi alt yapı gibi çalışmaları ilçe belediyesi tarafından gerçekleştirildi; dolayısı ile de para harcandı. Bugün belediyenin borcu varsa; bu yine kendi yanlış hesaplarının sonucudur. İmar ve inşaat ruhsatlarındaki işleri tam bir muamma. Neredeyse 20 Milyon TL değerindeki belediye mallarını borç ödemek için sattıklarını söylediler. Yine de ağlayıp sızlanmaları bitmedi. Bu işler; ağlamakla, gerçekleri yok saymakla olmaz. Şimdi kalkıp, “Bir kelime bir işlem’ misali, Menderes halkıyla dalga geçer gibi bir açıklama yapıyorlar. Yazıktır, günahtır. Böyle belediye yönetilmez.”

 

SALGINLA MÜCADELE SÜREKLİLİK İSTER…

 

Tüm dünyayı sarsan Koronavirüs salgınına karşı merkezi idare ve millet olarak büyük bir mücadele verdiklerini, ancak yerel idarelerin de üstlerine düşenleri yapması gerektiğini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; konuyla ilgili şunları söyledi; “ Çok tehlikeli ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Gündemi saptırmamaya bu hassasiyeti korumaya gayret ediyoruz. Anlaşılan Sayın Kayalar’ın böyle bir derdi yok. Bizi de, bu hassas dönemde cevap vermeye ya da soru sormaya zorlayan siyasi ve asılsız açıklamaları, çıkışları oldu. Kendisine önerimiz, salgınla mücadeleye yoğunlaşması. Sorumluluğundaki tedbirleri alarak Menderes halkını salgın hastalıktan korumaya çalışması. Nitekim; bu illetle baş edebilmemiz için vereceğimiz mücadele süreklilik ve tutarlılık ister. Maske dağıtıyorsanız bir gün değil, her gün dağıtmalısınız, caddeleri dezenfekte ediyorsanız, gün aşırı değil, her gün olmalı. Dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, yapmamız gereken ortamı siyasileştirmek değil, görevlerimizi yerine getirmek olmalı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.