Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aktaş'tan Başkan Sandal'a sert 'alkol' çıkışı!

AK Partili Aktaş'tan Başkan Sandal'a sert 'alkol' çıkışı!

Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, dün gerçekleşen ve Başkan Sandal’ın alkol ve alkollü mekan açıklamalarının damga vurduğu meclis toplantısı sonrası sert açıklamalarda bulundu. Başkan Sandal ve belediye yönetimini adeta topa tutan Aktaş, Sandal’ın alkol sözlerini “Bayraklı halkına ve gençlerine ne kadar önem verildiğinin de en büyük göstergesidir” diyerek eleştirdi. AK Partili Aktaş'tan Başkan Sandal'a sert 'alkol' çıkışı

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 17:57

EGEPOSTASI - Bayraklı Belediyesi’nde dün gerçekleşen meclis toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal’ın “Güneş batınca bütün gençler araçlarıyla yanaşanlar orada alkol alıyorlar. Söz ettiğiniz bölge alkolün en çok tüketildiği bölgelerden bir tanesi. Ben de çocuğumla alkollü mekana gittim ama çocuğumda bir değişiklik olmadı” sözleri sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş’tan sert tepki geldi. Aktaş “Mevcut kafeler alkollü yer haline getirilmesin, birilerine devredilmesin” derken Sandal’ın sözlerinden ‘Bayraklı halkına ve gençlerine ne kadar önem verildiğinin de en büyük göstergesidir’  dedi.


AK Partili Aktaş’ın Egepostası’na özel yaptığı açıklama şöyle:

‘HER BİREY KENDİNDEN SORUMLUDUR’
“Dün yapmış olduğumuz Bayraklı belediye meclisine, üstü kapalı olarak yani sadece adres ve kapı numarası belirterek Bayraklı belediyesine ait 2 kafeye içkili yer ruhsatı verilmeye çalışıldığını gördük. Mecliste daha öncede defalarca belirttiğimiz gibi alkol olayına karşı değiliz. Her birey kendinden sorumlu olduğu gibi özgür iradesine göre hareket etmek en doğal hakkıdır.


‘KAFELERİN ADINI AÇIKÇA BELİRTMİYORSUNUZ’
Fakat bu alkollü yer ruhsatı verilmeye çalışan 2 adrese tepkimize ise üç açıdan bakmak lazım;
Verilen önergede Belediyeye ait olan Teras Kafe ve Naz Kafe isimlerinin yazılmadan farklı bir yer algısı yaratılmak istenmesidir. Madem ki siz alkol ruhsatı vereceksiniz neden bu kafelerin isimlerini açıkça önergede belirtmiyorsunuz. Belirtmedikleri gibi önergenin komisyona gitmeden önce mecliste tartışılmasını da istemiyorlar. Bunun nedeni ise komisyona giren  meclis üyelerinin bilgisinde kalması,  tüm meclis üyelerinin konudan haberdar olmasını bir nebze engellemek ve canlı yayında halkın bilgi edinmesinin de önüne geçmek.  Kaldı ki  CHP’li meclis üyelerinin dahi bu önergenin içeriğinden haberdar olmadığını dün öğrendik ve çok şaşırdıklarını da dile getirenler oldu.  Şimdi düşünün bu kafelerin olduğu mahallelerden meclis üyesisiniz. Bu önergenin olduğu komisyonda da yoksunuz. Nasıl haberdar olacaksınız. Vatandaş sorduğunda ne cevap vereceksiniz.  Bilgim yok mu diyeceksiniz. Dolayısıyla komisyona gelmeden hem tüm meclis üyelerinin ve ilgili mahalle halkının haberdar olabilmesi için bu konuyu komisyon öncesi mecliste gündeme taşıdık ve tartışılmasını sağladık.

‘ALKOLLÜ RESTORANA ÇEVİRME GARANTİSİ Mİ ALDI’
Yaklaşık 3 ay önce belediye kafe ve düğün salonlarının bağlı olduğu, borçlarından dolayı kapanma noktasında olan Baybel A.Ş.’ye  gelir elde etmek için, aylık bedel karşılığı İzmir barosuna tahsis edilen Naz Kafe’nin alkollü yer durumuna getirilmesi düşündürücüdür. 3 ay önce tahsis edilen bir kafe gelirinin arttırmak için Alkollü restoran olmasının önünü açıyorsunuz.  Hangi gerekçeyle. Bu kafe tahsis edilirken, kiralayan bu kafenin ne durumda olduğu bilmeden mi kiraladı ya da kafe olarak alıp alkollü restorana çevirme garantisi mi aldı.

‘BÖLGE HALKINA NİYE DANIŞILMIYOR’
Ayrıca Teras Kafe’nin bulunduğu yer ve bölge itibariyle ve genellikle ailelerin çocuklarıyla vakit geçirdiği bir yer. Bölge halkının bir talebi yok ise, kafeyi alkollü yer ruhsatı verilerek, alkollü mekan haline getirilmesinin sebebi nedir.  Burayı da mı gözden çıkarıp Naz Kafe gibi birilerine tahsis edeceksiniz.
Ayrıca özellikle burası için halkın düşüncesi nedir, istiyor mu istemiyor mu neden danışılmıyor, anket yapılmıyor. Kaldı ki hemen bitişiğinde bir okul var. Bu okulda okuyan yüzlerce öğrenci var. Onun içindir ki mecliste komisyona girecek olan meclis üyesi arkadaşlarıma seslenerek o bölgeye komisyon olarak gitmeleri ve vatandaşın fikir ve düşüncelerini almaları temennisinde bulundum.

'GENÇLERE NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİN GÖSTERGESİ'
Daha ilginci ise Bayraklı belediye başkanın bu duruma verdiği cevap daha da düşündürücüdür.
‘’ Güneş batınca orada yaşayan bütün gençler araçlarında alkol alıyorlar, Bende çocuğumla alkollü mekana gittim ama çocuğumda bir değişiklik olmadı’’
Bahsi geçen bölgede yaşayanlar için önem taşıyan bir konuda böyle bir cevap verilmesi Bayraklı halkına ve gençlerine ne kadar önem verildiğinin de en büyük göstergesidir. Yani bu konuya verilmesi gereken cevap bu değildir.  Mademki alkollü mekanlara ihtiyaç var, Karşıya ve Bostanlıdaki gibi Bayraklı sahiline bu tür mekanlar yapılsın ve kaliteli hizmet verilsin.  Mevcut kafeler alkollü yer haline getirilmesin, birilerine devredilmesin.

‘BÜYÜKŞEHİR ÇÖZEMEZKEN 180 MİLYON BORCU OLAN BAYRAKLI NASIL ÇÖZECEK'’
Bir diğer konu ise Büyükşehir belediyesinin yaklaşık 8 yıldır çözemediği Alparslan, Muhittin erenler ve Refik şevket mahallerindeki kentsel dönüşümü kooperatif modeli ile devir almaya çalışması da bize inandırıcı gelmemiştir. Türkiye’nin en büyük 3. bütçesine sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi çözemezken 180 milyon borcu olan Bayraklı Belediyesi nasıl çözecek. Burada da birilerine rant sağlanmanın, önünü açmak için çaba sarf edildiğini düşünmek istemiyoruz.  Belediye olarak kentsel dönüşüm bölgelerinde yapılan imar planı değişiklikleri de halk nezdinde karşılık bulmamış ve yürümemiştir.  İlk imar planları yenilenen Çay Mahalle ve Tepe Kule mahallelerinde, imar revizyonunun üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, yeni imara göre inşaat ruhsatı başvurusu yapan olmamış ve yeni bina yapılmamıştır. Adalet mahallesi ise mahkeme kararıyla iptal edilmiş ve imarsız bir mahalle durumuna düşmüştür. 3 mahallede başarısız olan bir belediye, 8 yıldır İzmir Büyükşehir belediyesinin çözemediği bu sorunu borçtan hizmet etmekte zorlanan, bir çok hizmeti kaldıran Bayraklı Belediyesi nasıl çözecek merak ediyoruz.  Ya da, esas neden nedir onu da ilerleyen zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.