Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'yi karıştıracak iddia!

AK Parti'yi karıştıracak iddia!

Radyo Egepostası’nda “Egepostası ile Gündem” programında AK Parti İl Başkanı Bülent Delican tartışması yaşandı.  Usta kalemler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Adem Nakçı “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın elinden tutup İl Başkanlığı için Ankara’ya alıp götürdüler. Mithat Umutoğulları ise, “iyi insan, ahlaklı insan, haysiyetli namuslu insan. Ancak; Kötü yönetici, kötü İl Başkanı ve kötü siyasetçi. Dedi

  • Ege Postası
  • 01.09.2017 - 01:39

EGEPOSTASI-  AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı gelecek günlerde nelerin beklendiğini masaya yatıran gazeteciler Mithat Umutoğlulları ve Adem Nakçı, çarpıcı  açıklamalarda bulundular. Programda Adem Nakçi, İl Başkanı Bülent Delican'ın görevden alınması için çalışmalar yapıldığını iddia ederken, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hamza Dağ ve milletvekili Atilla Kaya’nın Bayraklı ilçe Başkanı Özgür Hızalı İl Başkanı yapmak için Ankara’ya götürdükleri iddialarının teşkilatların içinde konuşulduğunu iddia etti. Mithat Umutoğulları ise, “AK Parti İl Başkanı Bülent Delican başarısız bir dönem geçirmiştir eğer teşkilatlara iyilik yapmak istiyorsa, bu görevi bırakması lazım.” dedi

İŞE PROGRAMDA YAŞANAN TARTIŞMALARIN SATIR BAŞLARI

Adem Nakçı; “AK Partide hiçbir İl Başkanın bu güne kadar hiç bu kadar dedikodusu yapılmamıştır. Genel Merkez eğer bu söylenenlere inanmış olsaydı, görevden alırdı. İki yıldan beri Bülent Delican gitsin de gitsin. AK Parti içinde Bülent Delican’a muhalefet edenler muhalefet edenler yanlış muhalefet ediyorlar. Bülent Delican İzmir dokusuna en yakın İl Başkanı. İzmir’de muhalefet eden ama kavga etmeyen bir il başkanı.  İl Başkanın yönetiminde yürütmede olan 13 kişiden 8 il Başkanın aleyhinde çalışıyor. Bu yöneticilerin 8’i İl Başkanlığına aday. AK Parti’de İl Başkanı görevden almak için Milletvekillerini devreye sokan var, cemaatleri devreye sokan var, Bakanı devreye sokan var.

Mithat Umutoğulları; “Şimdi öyle konuşuyorsun ki, AK Parti İl Başkalığını öyle bir anlatıyorsun sanki biz başka yerden İzmir’e yeni gelmişiz gibi konuşuyorsun. Sen bütün ihaleyi İl Başkan yardımcılarına yıkıyorsun. Ondan sonra bu adam nasıl başarılı olsun” diyorsun

Adem Nakçı; “Öyle değil kardeşim bu kentin milletvekili başbakan kardeşim ve bu adamın etrafındaki adamlar İl Başkanını görevden almak için çalışıyorlar. Bu adamlar bir ilçe başkanın üç defa Ankara’ya götürdüler. Benden daha iyi biliyorsun.

Mithat Umutoğulları; “ Eğer senin İl Başkanın koltuğa oturdu 3,5 yıldır partinin başında. AK Parti vefaya çok önem veren bir parti. Ve 7 Haziran seçimlerinde Başbakan Binali Yıldırım 3. Döneme takıldı ve İzmir’e çalışmaya geldi.  İl Başkanı Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Nüket Hotar vardı İl Başkanı bunların arkasına takıldı.  Ve o dönem Binali Yıldırım’ı havaalanında 5 kişi karşılıyordu. İşte senin o ekip dediğin adamlar var ya işte onlar karşılıyordu. Ve bu ekip o dönem kendi SKM’sini yaptı. İl Başkanı destek olmadı. Örneğin Bayraklı ’da Binali Bey’in mitingi vardı, o güne İl Başkanı bütün vekillere TV programı yazmıştı. O mitinge kimse katılmadı. Ve ne oldu kardeşim 1 Kasım seçimlerinde Binali Yıldırım aday oldu ve bir anda Binali Yıldırım “efsane bakan İzmir’de” diye her tarafa afişler basıldı.  İl Başkanı İyi inşan olabilir. Ama ben onun siyasi görüşlerini eleştiririm. Ve bu güne kadar özel hayatı ile bir tek şey yazmadım. Bu güne kadar üç defa yönetimini değiştirdi.  Yönetimde herkesi dışladı, yönetimde sürekli değişikliğe gitti. Yöneticilerinin arkasında duramadı. Bu isimlerin alınmasının tek nedeni İl Başkanı yönetimlerde başarılı olanlara hemen operasyon yapıyor.  Şimdi İl Başkanını burada savunuyorsun ama yanlışları görmek istemiyorsun.

Adem Nakçı; “Ben kimseyi savunmuyorum. Görevden aldığı il başkan yardımcısı kime yakın.  Bu ekibe yakın. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın elinden tutup İl Başkanlığı için Ankara’ya alıp götürdüler. Parti kulislerinde bu iddia ile çalkalanıyor. Bir Allahın kulu çıkıp ta yalanlamadı.

Mithat Umutoğuları; “Ben AK Parti’de kulis yapıyorum. Siyaset yapan herkes her şey olmak istiyorum. Ben şimdi İl Başkanı olmak istiyorum diye İl Başkanı her şeyi darmadağın yapmak zorunda m? Herkes İl Başkanına muhalif olabilir, yetenekli bir yönetici kendisine muhalif olan kişileri kazanmak için çalışır. Karşısında olan kişileri kazanır.  Başbakan Binali Yıldırım ile arasında sorunlar var ve aradan geçen 2,5 yıl içinde bu sorunu çözmüş olması gerekiyordur. Adem Nakçı “İl Başkanı sorun yok “ diye söylüyorsun madem böyle bir şey yapmıştı neden Binali Yıldırım’a yakın olan Genel Başkan yardımcısı ve milletvekili İl Başkanın görevden alınması için uğraşıyor. Bana bunu anlat.  Be şunu anlatmak istiyorum, Bülent Delican iyi insan, ahlaklı insan, haysiyetli namuslu insan, bunla ilgili hiç bir şey demiyorum. Ancak; Kötü yönetici, kötü İl Başkanı ve kötü siyasetçi. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican teşkilatına iyilik yapmak istiyorsa, bu görevi bırakması lazım. Daha fazla yıpranmadan istifa etmesi lazım.  Bundan sonra ki siyasi hedeflerine ulaşması lazım daha fazla yıpranmadan görevi bırakması lazım.   İl Başkanı Bülent Delican döneminde ciddi gerginlikler yaşanmıştır, bunlar AK Parti’de yaşanan yerarşiden dolayı çok dışarı çıkmamıştır.  Kendi yönetimi ile kavgalı, yanında olan insanlar seçmiyor, milletvekillerinin tamamı ile kavgalı, belediye başkanları yanında yok. İl Başkanı Bülent Delican’ın kaç defa AK Partili belediyelerin etkinliğinde gördün.”

Adem Nakçı; “madem bu kadar başarısızdı neden 3,5 yıl görevde kaldı.”

Mithat Umutoğulları; “ Neden kaldığını sana söyleyeyim, 7 Haziran seçimlerinden AK Parti iktidar olamadı,” demesi üzerine araya giren Adem Adem Nakçı; “kendinle çelişiyorsun. Madem İl Başkanı başarısız o zaman görevden alsalardı. Neden almadılar.

Ben sana bir şey söyleyeyim mi referandum seçiminde en az bin kişinin nasıl olsa Bülent Delican gidecek o yüzden AK Partiye oy vermeye gerek yok. Bülent Delican gitsin dediğini biliyorum.

Mithat Umutoğulları; Kardeşim şimdi konuyu sulandırma. Eğer bin kişi Bülent Delican gitsin diyorsa o zaman Bülent Delican oturup kendini sorgulasın. Sen kendini teşkilatlara sevdirmemişsin. Teşkilat içinde birlik beraberliği sağlayamamışsın bende bunu söylüyorum.

Adem Nakçı “o zaman bende sana peşin söylüyorum. Bazı insanlar koltuk sevdası yüzünden bazı şeyler göze aldı.  İl Başkanı olmak isteyen üç kişi ile görüştüm. Gözümle gördüm kulağımla işittim, Allahta şahittir. Bu kadar net söylüyorum. Nasıl olsa AK Parti MHP’nin desteğini alıyor, yüzde 55 ile referandumu geçeriz, bizde sandığa gitmeyelim ya da oy vermeyelim Bülent Delican gitsin.

Mithat Umutogulları; sen bir şeyi anlayamıyorsun AK Parti’de kimse sonuca bakmıyor. Aydın Şengül İl Başkanı olduğu dönem 1 tane belediye kazandı, 2. Sıradan milletvekili oldu. Ömer Cihat Akay İzmir’de en başarılı il başkanı olarak görev yaptı milletvekili adayı oldu sıralamaya yazmadılar. Bülent Delican “sayın Cumhurbaşkanı bana 2019’a kadar bana görev verdi” diyen. Sen karşılığında ne yaptın, mitingde götürdün Atatürk stadına 5 bin kişiye miting yaptırdın.

Adem Nakçı; “orada organizasyonu İl Başkanlığı yapmadı. Valilik yaptı. Orada kapıları kapattılar, İl Başkanı Bülent Delican yanında şahit olanlar var,  “kapıları açın” demesine karşılık Valilik yetkilileri güvenlik gerekçesi ile kapıları açamayacaklarını dile getirmişler.

Mithat Umtogulları; “Vali o zaman İl Başkanına operasyon yaptı değil mi'”

Adem Nakçı; “Vali neden gitti'”

Mithat Umutoğulları; “Vali bir sene gitti yapma Allah aşkına bununla ne alakası var”

Adem Nakçı; “Bülent Delican kötü adam diyelim, ya arkadaş partinin arka cephesinde birçok kişi bu adam il başkanlığından gitsin diye her türlü alengirli işler yaptı.”

Mithat Umutoğulları; “Bak sana AK Parti içinde çok güzel bir örnek vereceğim. Sayın Cumhurbaşkanı gitsin diye FETÖ’cüsü uğraştı, Mit uğraştı, Askeriyesi uğraştı, herkes uğraştı ama Cumhurbaşkanı yerinde kaldı. Neden çünkü bütün teşkilatlar arkasında olduğu için.

Adem Nakçı; “ Bugün İl Başkanı olmak isteyen üç kişi fotoğraf paylaştılar. Haber yaptık. Birlikte gidiyorsunuz Başkanı yemeğe. İttifak yapıyorsunuz, “birimiz İl Başkanı olalım hangimiz olursak olalım. Diye

Mithat Umutoğulları; “Bunu Bülent Delican’a yakın olan birileri sana söylüyor sende gelip burada anlatıyorsun. Sen buna gerçekten inanıyor musun, üç tane adam gidecek AK Partide İl Başkanını cesurca eleştirecek. Ben hiç böyle bir şey duymadım.

Adem Nakçı; “ Sen şimdi takkeye yapıyorsun. Bu konuda bir daha bir şey konuşmaya gerek yok. Bu konuda bu adamlar rapor yazdı. Bunlar ittifak yaptılar. Bunlar gitti biz Bülent Delican’ı devireceğiz bizden biri gelecek. Daha önce İl Başkanları ile çalıştın daha önce böyle iftiraları ortalıkta dolaştığı hiç bir dönem görmedim.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYU İZLEYEBİLİRSİNİZ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.