Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'ye FETÖ salvosu

AK Parti'ye FETÖ salvosu

Gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sunduğu Gün Ortası programında AK Parti ve CHP’deki gelişmeler ele alındı. Gün Ortası'nda gündem AK Parti ve CHP

  • Ege Postası
  • 11.11.2017 - 11:05

EGEPOSTASI - Radyo Egepostası'ndaki 'Gün Ortası' programında İzmir'in siyasi gündemini, Adem Nakçı ile birlikte değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, AK Parti’de demokrasinin tüzükte olmasına karşın parti içinde işlemediğini savundu. Umutoğulları, parti içinde FETÖ mensubu olarak bilinenlerin il delegesi yazıldığı halde yöneticilerin bundan haberinin olmadığını ve gereğinin yapılmadığını söyledi. 

Umutoğulları, “FETÖ’cüleri  atmıyorlar ama kendilerini eleştirenleri atıyorlar. FETÖ’cüleri il delegesi yazarken il başkanının haberi yok. Neden haberi var bu il başkanının. 15 Temmuz sonrası AK Parti yöneticilerinin bu kadar hassas olduğu konuda hareket edeceksin. Şüphe bile duyuyorsanız diyor genel merkez, teşkilata bulaştırma, uzak tut diyor genel merkez” dedi.

CHP KARŞIYAKA’DA MUHALİFLER KAZANABİLECEK BİR LİSTE YAPMAK ZORUNDA

Mithat Umutoğulları, CHP Karşıyaka’da İlçe Başkanlığı için adı geçen isimlerden Adnan Alabay’ın mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım ile görüştüğünü anlatarak, muhalefetin kilit noktasının Cevat Durak olduğunu ve kazanabilecek bir liste hazırlamak zorunda olduğunu söyledi:

“Geçen hafta Uğur Yıldırım ve Adnan Alabay görüşmesi olmuş. Alabay kesinlikle Yıldırım ile birlikte davranmayacağını söylemiş. 160-170’lerde şu anda muhalefet. Kilit Cevat Durak. Muhalefet kazanabileceği bir liste yapmak zorunda. Oy getirecek, nitelikli kişilerin içinde olduğu bir liste yapmak zorunda.”

ADEM NAKÇI: ADNAN ALABAY İSMİ VAR

Gerçek Haberi İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı da, Karşıyaka’da Cihan Türsen dışında henüz ortaya çıkan bir aday olmadığını dile getirdi, “Karşıyaka’da Türsen dışında ortaya çıkan aday yok. O da uzlaşılan aday çıkmazsa adayım diyor.  Adnan Alabay ismi var.” dedi. 

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: AK Parti’de demokrasi yok mu'

Mithat Umutoğulları: Tüzükte var ama parti içinde işlemiyor. İşleniyor olsa milletvekilleri ilçe başkan adayları için ön seçim yapılır. Ankara’dan istişare ederek, uzaktan kumandayla atıyorsanız burada bir yanlışlık var. FETÖ’cüleri  atmıyorlar ama kendilerini eleştirenleri atıyorlar. FETÖ’cüleri il delegesi yazarken il başkanının haberi yok. Neden haberi var bu il başkanının'

Adem Nakçı: Teşkilat başkanı varken il başkanına gerek var m? On gün doldu ne oldu'

Mithat Umutoğulları: Süreç yavaş işliyor ama göreceğiz. Ben il başkanıysam eğer bu tip konularda partimin genel başkanını temsil ediyorsam, burada yaprak kıpırdatmam. Bunu yapamıyorsam o zaman bu koltuğu işgal edip Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasını çizdirmeyeceksin.

Adem Nakçı: Yok öyle bir şey dediler. 12 kişinin istifası alınmış. Bununla ilgili üç sayfalık rapor var. Saraya giden rapor var. Raporda isim isim yazmışlar.

Mithat Umutoğulları: İl başkanının işiyle, aşıyla, çoluğu çocuğuyla onuru haysiyetini incitecek bugüne kadar bir şey yaptım m? İzmir’de ona muhalefet eden tek kişi benim. Ben siyaseten il başkanını eleştiriyorum. Söylediklerim arasında bir tane yanlış varsa biri söylesin. Hele hele 15 Temmuz sonrası AK Parti yöneticilerinin bu kadar hassas olduğu konuda hareket edeceksin. Şüphe bile duyuyorsanız diyor genel merkez, teşkilata bulaştırma, uzak tut diyor genel merkez. Çağıracaktın Bergama İlçe Başkanı'nı istifasını isteyecektin.

Adem Nakçı: Çok ağır abilerle konuştum. Dedi ki çok doğru söylüyorsun, AK Parti ili yönetmek için il başkanı dışında beş kişiye ihtiyacın var. Tanıtım medya, seçim hukuk, mali işler, teşkilat başkanı olacak, bir de sekreteryan tutarlı olacak.

Mithat Umutoğulları: CHP de Karşıyaka’da bir yumak haline geldi. İşler iyice karıştı. Mevcut ilçe başkanı avantajlı görünüyor. Geçen hafta Uğur Yıldırım ve Adnan Alabay görüşmesi olmuş. Alabay kesinlikle Yıldırım ile birlikte davranmayacağını söylemiş. 160-170’lerde şu anda muhalefet. Kilit Cevat Durak. Muhalefet kazanabileceği bir liste yapmak zorunda. Oy getirecek, nitelikli kişilerin içinde olduğu bir liste yapmak zorunda. Bu biraz sıkıntıya sokacak. CHP seçmeninin çok ayrı bir şeyi vardır. Çiğli Ataşehir’de seçim iptal ettiniz 50 oy fark yediniz. Hele hele Karşıyaka delegasyonu çok daha farklı bir yapısı var. Bence Uğur Yıldırım kötü işler yapmadı. Ama delegasyonun kendine göre bir tutumu var. Bunu anlamak da mümkün değil. 

Adem Nakçı: Karşıyaka’da Türsen dışında ortaya çıkan aday yok. O da uzlaşılan aday çıkmazsa adayım diyor.  Adnan Alabay ismi var.

Mithat Umutoğulları: Bir konsensüs olursa. Cevat Durak tavrını netleştirirse Adem Şahin’in aday olacağını düşünüyorum. Olmazsa Adnan Alabay’ın fedakarlık yapıp aday olacağını düşünüyorum. Bence Durak için büyük şans var. Eğer bunu doğru kullanırsa Karşıyaka’da birçok dengenin değişeceğini düşünüyorum. Durak ilçe başkanı olmayacak. Akpınar Durak’ı il başkanı yapmaz. 

Adem Nakçı: Siyasette kararınızı erken vereceksiniz.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.