Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ve MHP'nin afişleri çöp kutusuna atıldı... ‘Bu görüntüler İzmir’e yakışmadı’

AK Parti ve MHP'nin afişleri çöp kutusuna atıldı... ‘Bu görüntüler İzmir’e yakışmadı’

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP adaylarının afişlerinin kimliği belirsiz kişiler tarafından çöp kutusuna atılmasına tepki gösteren iki partinin seçmenleri ve yöneticileri, sorumluların bir an önce bulunmasını talep etti. AK Parti ve MHP'nin afişleri çöp kutusuna atıldı

  • Ege Postası
  • 18.06.2018 - 16:55

EGEPOSTASI-Siyasi partiler, 24 Haziran seçimlerine günler kala saha çalışmalarını ve miting, ev ziyareti, afişleme çalışmalarını arttırırken İzmir’de Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti ve MHP adaylarının afişlerinin çöp kutusuna atılmış halde görüntüleri tepki topladı.

BU GÖRÜNTÜLER İZMİR’E YAKIŞMIYOR

İzmir’de Cumhur İttifakı’nın ortaklarının adaylarının bulunduğu afişlerin çöp kutusuna atılmış halde görülmesine tepki gösteren AK Parti ve MHP’li seçmenler, bu görüntülerin seçimlere gölge düşürdüğünü ve İzmir’e yakışmadığını belirterek, bütün siyasi partilerin birbirine saygılı bir seçim kampanyası yürütmesi gerektiğini dile getirdi.

AK Parti ve MHP afişlerini kimlerin çöp kutusuna attığı henüz bilinmezken, partililerin yetkilileri durumla ilgili soruşturma yapılmasını ve sorumluların bulunması gerektiğini belirtti.

DAĞ: SİYASİ BASKI VAR!

 

Afişleri çöpe atılan adaylara arasındaki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaşananlara tepki gösterdi.

Yeniden milletvekili adayı olduğu ikinci bölgedeki seçim afişlerinin ittifak yaptıkları MHP'li adaylarınki ile birlikte yırtılarak çöpe atıldığını söyleyen Dağ, bunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun baskı siyasetinden kaynaklandığını öne sürdü. 

Dağ, şöyle dedi:

"Afiş yaptırmak bizim dekmokratik hakkımız, onu kullanıyoruz. Herkesin bu dönemde bunu yapması gerekiyor. İzmir'de Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu yana kentte baskı siyaseti uyguluyor. Bu baskı siyasetine biz prim vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Yıksalar da atsalar da kenara koysalar da biz bunların yerine yeniden yenisini koyacağız."

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN DAĞ'A JET YANIT

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından ortaya atılan ve bazı yayın organlarında yer alan, "Ak Parti ve MHP'ye ait ayaklı panolar, Büyükşehir Belediyesi  ekipleri tarafından toplatılarak çöpe atıldı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Belediyemiz, seçim dönemlerinde tüm siyasi partilerin propaganda çalışmalarına maksimum toleransla yaklaşmış ve yaklaşmaya da devam etmektedir. Herhangi bir siyasi partinin afiş ya da pankartlarının toplatılmasına ilişkin ilgili birimlerimize verdiğimiz bir talimat olmadığı gibi, bu tür yaklaşımların İzmir'deki demokratik ruh ve hoşgörü iklimine asla yakışmadığını da çok iyi bilmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak baskıların değil özgürlüğün tarafındayız. Bu işin  sorumlularının bir an önce bulunması, bizim de en büyük dileğimizdir" ifadelerine yer verildi.

Büyükşehir yetkilileri, Seçim Kurullarının yazılı talimatıyla toplanması gereken afiş ve pankartların ise asla çöpe atılmadığını bilgisini de paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.