Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ve MHP'den Büyükşehir'in yeni uygulamasına tepki

AK Parti ve MHP'den Büyükşehir'in yeni uygulamasına tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulaması Moov by Garenta Araç Paylaşım Modeli’ne muhalefet cephesinden eleştiri geldi. Büyükşehir'in yeni uygulamasına tepki

  • Ege Postası
  • 28.02.2020 - 10:01

EGEPOSTASI - Büyükşehir’in kısa süre önce hizmete giren bir özel firmayla yaptığı ortaklık sonrası 200 araçla başlattığı otomobil kiralama uygulamasına Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Özel ile MHP’li Selahattin Şahin’den tepki geldi.

TAKSİCİ ESNAFI VURGU

Konu hakkında Egepostası’na açıklamalarda bulunan AK Partili Özgür HızalEsasında bu uygulamanın çıkış amacının İzmir’deki trafik ve otopark sorunlarını ortadan kaldırmak olduğu yönünde bir iddia var. Burada iki noktadan değerlendirme yapılması gerekir. Birincisi, taksici esnafımızın bu konudaki görüşlerinin alınıp alınmaması yönünde. Bu konuda özellikle taksici esnafımızın görüşünün alınması gerektiğini düşünüyoruz. Muhtemelen bununla ilgili bir çalışma yapılmadan İzmir Büyükeşhir Belediyesi’nin kendince yapmış olduğu bir uygulama kanaatindeyim. Diğer yandan bu uygulamayla ortadan kalkacağı iddia edilen bir trafik sorunu var İzmir’de. Esasında İzmir’de her geçen gün artan trafik sorunlarının bu gibi geçici çözümlerle ortadan kalkmayacağını hepimiz çok net bir şekilde biliyoruz. Bunun doğru yatırımlar ve planlamalarla yapılması gerekir” dedi.



‘TRAFİK SORUNU İÇİN TEK BİR YATIRIM VAR’

Başkan Soyer’in trafiğin çözülmesiyle ilgili vaatlerine hatırlatan AK Partili Hızal “Tunç Soyer’in belediye başkanlığı süreci öncesi adaylık kampanyasında ortaya koyduğu bazı projeler vardı. Basmane, Alsancak ve Karşıyaka’da trafiğin yerin altına alınması gibi birçok projeyle seçmenin karşısına çıktığını biliyoruz. Geldiğimiz süreçte bakıyoruz ki, bu ve buna benzer projelerin hiçbirinin hayata geçirilmediğini ya da hayata geçmesi noktasında hiçbir adım atılmadığını biliyoruz. Yine aynı şekilde hükümetten talep edilen bir yol güzergahı vardı. Biliyorsunuz Yeşildere yoluyla alakalı Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir çalışma ve Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi söz konusu, devredildi buranın yetkisi. Burada yapılması gereken bir takım çalışmaların olduğunu biliyoruz. Tüm bunlar göz ardı edilerek şehir içerisinde 200 noktaya ya da 200 araçlık bir dakikalık araç kiralama yöntemiyle sanki İzmir’deki bütün trafik sorununu, otopark sorununu ortadan kaldıracakmış gibi bir izlenim ortaya konulması doğru bir yaklaşım değil diye düşünüyoruz. İzmir’de bu uygulamaların yanında yapılması gereken doğru yatırımlar, doğru planlamalar var. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 aylık süreç içerisinde trafik sorununu ortadan kaldırmak adına yapmış olduğu tek yatırım var. Altınyol’da üç şeritli yol bir şerit daha artırılarak dört şeritli hale getirildi. Bununla övünen bir İzmir Büyükşehir Belediyesi var ki herhalde bu vizyonla beş yıl içerisinde trafik sorununu gidermek değil, trafik sorununu her geçen gün daha da işin içinden çıkılmaz hale getireceğinin kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘YOLLAR VE TRAFİK NE DURUMA GELECEK'’
MHP’li Selahattin Şahin ise; “Trafikle ilgili sorunları mecliste de gündeme getiriyoruz. Bu uygulamalar Avrupa’da da var. Tabii bu uygulamaları yaparken altyapıya da bakmak lazım. Yollar ve trafik ne duruma gelece? Bu uygulama insanların hayatlarını nasıl kolaylaştıraca? Bunlara bakmak lazım. Her şeyi insana yönelik düşünmek lazım”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.