Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’ndan örnek dayanışma

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’ndan örnek dayanışma

AK Parti İzmir İl Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz’ın fikir babası olduğu Sosyal Market aracılığıyla bir yıl içerisinde tam 7 bin aileye yiyecek, giyecek, erzak, mobilya ve beyaz eşye yardımı yapıldı. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’ndan örnek dayanışma

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 12:13

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Sosyal ihtiyaçlı ailelerin yiyecek, giyecek, erzak gibi ihtiyaç duyduğu maddeleri temin etmek amacıyla AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın zemin katında düzenlenen bir alanda toplanan sıfır giyecek, ayakkabı, soba, mobilyanın yanısıra yiyecek içecek maddelerinin bulunduğu erzaklar bir yıl içerisinde 7 bin aileye ‘umut’ oldu.

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz tarafından organize edilen Sosyal Market’ten ihtiyacı olan her aile yararlandırılıyor. Başta AK Parti ilçe teşkilatları olmak üzere başvuran her ailenin yararlanabildiği Sosyal Market’te yok yok. Hiç kullanılmamış sıfır giyecek, ayakkabı, mobilyadan yiyecek maddelerine kadar A’dan Z’ye her türlü malzeme ihtiyacı olan ailelere ulaştırılıyor.

YILMAZ, HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ VATANDAŞLARI TEK TEK KABUL EDİP, DİNLİYOR

Kendisi de il başkanlığı binasında her pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri ihtiyacı olan vatandaşları elinde kalem defter ile tek tek kabul edip dinleyen Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, vatandaşların her ihtiyaç ve sorununun karşılanması amacıyla gayret sarf ettiklerini söyledi.

İLÇE TEŞKİLATLARINA YAPILAN BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLİYOR VE…

İlçe teşkilatlarında görevli olan AK Parti görevlileri, kendilerine başvurup ihtiyaçları olduğunu belirten ailelerin evlerine kadar gidip yiyecekten giyeceğe her ihtiyacını tespit edip bunlardan temin edebildiklerini hemen sağlıyor, ihtiyaç duydukları malzemeler için de AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasındaki Sosyal Market’ten destek alıyor.

BİR YIL İÇERİSİNDE YAKLAŞIK 7 BİN AİLEYE ULAŞTIK

Sosyal Market’in kurulmasını sağlayan Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, kuruluş felsefelerinin ‘dayanışma’ üzerine kurulduğunu belirterek, “AK Partide bir ruh vardır. Dayanışma ruhu. Herkes AK Partili olamaz. AK Partiliyim demekle olmuyor. AK Partinin ruhunda insanlarla dayanışmak, onu anlamak, yanında olmak var. Gelen hiçbir insanı boş çevirmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu işte parti ayrımı yok. Kapımız herkese açık. Her vatandaşın ihtiyacı olduğunu belirtmesi yeterli.  Sosyal marketimiz yeni binamıza taşındığımızdan bu yana, yaklaşık bir yıldır açık. Şu ana kadar yaklaşık 7 bin aileye destekte bulunduk” dedi.

DURUM MAKARNA-KÖMÜR OLAYI DEĞİL, ANA FELSEFEMİZ ‘İNSANA DOKUNMAK’ 

Görevlerinin sadece siyaset yapmak değil ‘insana dokunmak’ olduğunu dile getiren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, partilerine yönelik yapılan ‘makarna-kömür dağıtıyorlar’ eleştirisi üzerinden giderek,

“Sosyal politikalar başkanlığı olarak burada görevimiz sadece siyaset yapmak değil. Sosyal ihtiyaçlı her ailenin seslerine kulak vermek. Ana felsefemiz insana dokunmak. Durum farklı siyasi partilerin diline doladığı gibi olay makarna, kömür olayı değil. Bir ailede engelli, yaşlı, işsiz bir ya da birden çok birey olabiliyor. Hastasını hastaneye götürecek yol parası olmayan insan var. Evet evinde en basitinden makarnası olmayan binlerce aile var. Bu durumdaki her vatandaşa, aileye ulaşmak için çabalıyoruz. Hastası olan ailelere ulaşıp hastane sürecini de hızlandırıyoruz, gerekirse ambulansla evinden de aldırıyoruz. Gerekli durumda hemen kurumların daha hızlı bir şekilde devreye girmesini sağlıyoruz. Bu ailelere ‘umudumuz var’ dedirtiyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.

YARDIMLAR İLÇE TEŞKİLATLARI YOLUYLA DAĞITILIYOR

“Amaçlarımız içinde sosyal bütünlüğü sağlamak var. Vatandaşlarımıza gerekirse tek tek ulaşacağız. Sosyal Marketi AK Parti’ye gönül vermiş işadamları, esnaf, tüccarlar ile hayırseverlerin gayret ve çabalarıyla oluşturduk. Kimi giyecek kimi yiyecek kimi mobilya kimi beyaz eşya kimi ayakkabı veriyor. Kendi partili esnafımızın yardımıyla oluşturuluyor market. Hepsi sıfır. İkinci el eşya kullanılmış eşya yok içinde. Elinde imkanı olan her üyemiz yardım ediyor. Bir paket erzakla gelen de var. Etrafındakileri de örgütleyip koca kamyonla gelen de var” diyen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz, Sosyal Market’in çalışma sistemi hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Teşkilatlarımızla koordineli çalışıyoruz. Mesela x bir ilçemizde, arkadaşlar gelen kişi ya da aileleri önce bizim gibi dinliyor, ihtiyaçlarını tespit ediyor. Ardından kendi karşılayamadıklarını bize bildiriyor. Biz hemen markette bunları hazırlayıp, teşkilattan gelen arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Onlar da o aile ya da kişilere veriyor. Biz de ilçeleri geziyoruz zaman zaman. Gitmeden önce 'Size gelen başvurularla ilgili eksik ve ihtiyaçlarınızı tespit edip bize bildirin' diyoruz. Arkadaşlar bize bildiriyor, biz de giderken götürüyoruz. Sosyal Marketimize yataktan kanepe ve beyaz eşyaya kadar her bağışı kabul ediyoruz. Evleri de ziyaret ediyoruz. Mesela vatandaşın evi yanmış ya da evini su basmış. Hemen arkadaşlarla ulaşıp yardımcı olup olamayacaklarını sorup, ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz. Bir vatandaş arıyor diyelim. ‘Burada bir engelli var. Yiyeceği yok, kirasını ödeyemiyor’ diyor. Hemen arkadaşları o kişinin evine gönderiyoruz. Yerinde görüşme yapıp ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Kurumları da devreye sokuyoruz biz de devreye girip eksiklerini tamamlıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.