Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Selçuk'ta zafer Başterzi'nin

AK Parti Selçuk'ta zafer Başterzi'nin

AK Parti İzmir’in kongre takvimi işliyor. Sandık bugün Selçuk’ta kuruldu. AK Parti Genel Merkezi tarafından tek adaylı olarak yapılacağı belirtilen Selçuk kongresi çift listeli yarışa dönüştü. Parti eski başkan Sema Yeşilçimen ile 'yola devam’ kararı aldı ancak kongreye saatler kala İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi adaylığını açıkladı. Divan, Başterzi'nin adaylığını kabul etti. Kongrede 385 delege sandık başına giderken oy sayım işlemi bitti. Kullanılan oyların 202'sini alan Osman Başterzi ilçe başkanı seçildi. Genel Merkez tarafından aday olarak açıklanan Sema Yeşilçimen ise 180 oy da kaldı. AK Parti Selçuk'ta delege sandık başına gitti

  • Ege Postası
  • 23.03.2018 - 09:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün 3 Mart’ta Bergama ile başlattığı kongre süreci sürüyor. İzmir'de Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Karabağlar, Bayraklı ilçelerinde seçimleri tamamlayan AK Parti, bugün de Selçuk'ta çift listeli kongre heyecanı yaşandı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından tek adaylı olarak yapılacağı belirtilen Selçuk kongresi çift listeli yarışa dönüştü. Genel Merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Sema Yeşilçimen'e rakip olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi, kongreye saatler kala adaylığını açıkladı. 

Listesini divan başkanlığına teslim eden Başterzi'nin başvurusu kabul edildi. Kongrede yeniden aday gösterilen mevcut Başkan Sema Yeşilçimen'in Beyaz listesi ile sürpriz aday Osman Başterzi'nin Mavi listesi yarıştı.

420 delegenin bulunduğu Selçuk'ta sandığa 385 delege giderken kongrede büyük bir sürpriz yaşandı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından ‘yola devam’ kararı verilen 9 yıldır da başkanlık koltuğunda oturan Sema Yeşilçimen 180 oy alırken, kongreye saatler kala adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi 202 delegenin oyunu alarak ilçe başkanı seçildi. Kongrede 2 oy geçersiz sayılırken 1 oy da boş çıktı. 

MAÇA YİRMİ SIFIR YENİK BAŞLADIM AMA ŞİMDİ GALİP BİTİRDİM

Yaklaşık 9 yıldır başkanlık görevini yürüten ve AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden başkan gösterilen Sema Yeşilçimen’e karşı zafer kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi, sonucu beklediğini belirtti ancak hemen ardından ekledi:

“Bu parti içi bir yarışma. Zafer falan kazanmadık. Biz sadece görev devri gibi. CHP’ye karşı seçim kazanırsa zafer kazanmış olacağız. Şu anda zafer falan yok. Sadece parti içinde bir yarıştı. Yarışta arkadaşlar delege arkadaşlar benden yana teveccüh gösterdi. Ama burada galip gelen yok. Galip gelen AK Parti. Ne Sema Yeşilçimen ne Osman Başterzi. Burada galip gelen AK Parti. Ben maça yirmi sıfır yenik başladım, ama şimdi galip bitirdim.”

İŞTE BAŞTERZİ'NİN KAZANAN LİSTESİ

YEŞİLÇİMEN'İN KAYBEDEN LİSTESİ

Saat 15.00'te Belediye Tiyatro Salonu'nda başlayan AK Parti Selçuk 6. Olağan İlçe Kongresi'ne Başkan İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya ile Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Tobalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

ASLA ARANIZDA KAVGA-ÇEKİŞME OLMASIN, HERKES SESSİZ-SAKİN OYUNU KULLANSIN

Selçuk İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yine teşkilata mesaj verdi. Kırgınlık, küskünlük, didişme istemediğini vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesini istedi: “Asla aranızda kavga çekişme olmasın. Bu bizi gerçekten üzer, üzülürüz. Burada bir seçim yarışması olacak. Herkes sessiz sakin oyunu kullansın. Didişmesin. Aday olan arkadaşlarla kucaklaşsın. Ondan sonra da kongremizi bize yakışır şekilde tamamlayalım. Diğer ilçelerimize örnek olsun.”

UFAK ÇIKARLAR UĞRUNA NEFİS VE EGOMUZU ÖN PLANA ÇIKARMAYALIM

İl Başkanı Şengül, teşkilata yönelik mesajlarını, şöyle sıraladı: “Sevgili arkadaşlar evet iktidara gelip hizmet etmek önemli. İktidara gelmek için de herkesin oyunu almaya çalışmak. Bırakın oy istemeyi. Samimi olun. İnsanların gönlünü kazanın. Hangi etnik milliyetten yaşam tarzından olursa olsun olduğu gibi kabul edelim. Onların gönlünü kazanalım. Bunları başarırsak biz her şeyi kazanırız. Seçimi de kazanırız. Ufak çıkarlar uğruna, nefis ve egomuzu ön plana çıkarmayalım. Kendi kısır çekişmelerle olumsuzluklarımızı ön plana çıkarıp birbirimizle kavga etmeye başlarsak Selçuk’u kaybederiz. İzmir’i kaybederiz, İzmir’i kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz, Türkiye’yi kaybedersek mazlumların umudunu kaybederiz. Kimse ben olmasam da olur diye  düşünmeyin. Herkes çok değerlisiniz. Bir olursak beraber olursak olumsuzluklarımızı kapatırsak hem birbirimizi geliştiririz hem iyi bir ekip oluruz iyi ekip olursak daha çok çalışmak ve katkı koymak isteriz. Allah bana güç ve kuvvet verdikçe. Ben il başkanı olarak tek başına bir şey yapamam. Sadece vekillerle ilçe başkanlarıyla da değil. Teşkilatın tüm kademeleri biz beraber olursak birleşirsek biz her şeyi başarırız. Ondan sonra da liderimiz dünya haksızlıkları karşısında dünya beşten büyük derken sesi daha gür çıkar. Bütün bu haksızlıkların karşısında o sesi gür çıkıyorsa dik çıkıyorsa biz arkasında dik durduğumuzdandır.”

BİZE NE GÖREV VERİLİRSE YAPTIK

Görev verilmediği dönemlerde de partisi için çalışmayı  sürdürdüğünü, “Bir dönem vekillik görevi yaptık. Sonra yeni görev açıklandı. Asla küsmedim. Beraber görev yaptığımı arkadaşlara görev verildi, kenara çekildik. Bize ne görev verilirse yaptık. Asla teşkilata müdahale etmedik. Bu son dönemde il başkanlığı ile ilgili benim görev talebim asla olmadı. Tabandaki arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan çağırdılar görev tebliğ ettiler. İkinci bir görev aldım. Ya allah ya bismillah” sözleriyle dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, makam ve mevki beklentisi içinde olunmaması gerektiğini dile getirdi:

“Bu teşkilatın başka bir okulu yok. Burada yaşayarak mücadele ederek öğreniyorsunuz. İnsanları yetiştirmek kolay değil. Bundan sonra ben kendi adıma hiçbir makam ve mevki istemiyorum. Umurumda bile değil. 16 yıl içerisinde teşkilatımıza koşturmuş, alın teri koymuş, kenarda kalmış, unutulmuş her kardeşimi yanıma alma benim birinci derece görevim. Ama bunu yaparken asla aramızda maalesef net gördüğüm bir olay da şu, aşağıda öyle bir samimi kitlemiz var ki, sizin mahalle temsilcileri aramızda koşturan birçok arkadaşımızı gördüm. Şu anda bu salona gelen. Hiçbir makam ve mevki beklentisi yok. Zaman geldi işiniz görülmedi, her türlü gayreti sarf etmenize rağmen sizin ihtiyacınız olduğu halde size bakılmadı ama her seçim olduğunda yine sizler sokağa çıktınız. Kitlenin üzerinde kendi menfaatlerini, çıkarları için bu samimi tabanı kullanmaya çalışanlara asla bakmıyorum. Birini ilçe başkanı yapmak değil derdimiz. İlçe başkanı olsan ne olur olmasan ne olur. Verdiğimiz kararlar doğru olmayabilir, yanlış yapıyor olabiliriz. Biz karar verirken istişare ederiz danışırız. Karar verdikten sonra o kararın arkasında durmak canla başla koşturmaktır. Hatamız varsa hatamızdan dönmesini de biliriz.”

ASLA VE ASLA GARİBAN BİR VATANDAŞIM KAPINDAN DÖNMEYECEK, GÖNLÜ SANA KIRILMAYACAK

İl Başkanı Aydın Şengül, kısır çekişmelerin içinde olunması durumunda Selçuk’un da İzmir’in de Türkiye’nin de kaybedileceği uyarısında bulunarak, insanların gönlünü kazanarak siyaset yapmayı sürdürmeleri gerektiğini söyledi:

“Selçuk’ta başarılamayacak denilen şeyi başardınız. Koşturmanız sayesinde kazandınız. Belediye başkanımız 4 yıldır iktidarda. Bakıyorum Selçuk’a. O kadar kısır çekişmelerin içindeyiz ki bazen. Belediye başkanı sen devletini temsil ediyorsun yerelde hizmet etmeye çalışıyorsun. Ama asla ve asla gariban bir vatandaşım kapından dönmeyecek. Gönlü sana kırılmayacak. Gönlü kırılırsa ne kadar Selçuk’u değiştirirsen değiştir başarısızsın. Üreteceğiz ama önceliğimiz gönülleri kazanmak. Gönülleri kırarsak bir daha kazanamayız.”

YARIN BORNOVA KONGRESİ YAPILACAK 

AK Parti İzmir Teşkilatı'nın kongre takvimi yarın Bornova İlçe kongresi ile sürecek. Cevdet Çayır'ın aday gösterildiği Bornova kongresi saat 14.30'da, Vali Hüseyin Öğütçen Spor Salonu'nda başlayacak. 

ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN, BORNOVA KONGRESİ'NE KATILACAK

Öte yandan Bornova Kongresi’ne katılacak olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine teslim ettiği 14 maddeden oluşan ancak büyük bölümü ulaşımı ilgilendiren İzmir’in onay bekleyen projeleriyle ilgili yapılacakları açıklaması bekleniyor. 

PAZAR GÜNÜ BALÇOVA, BUCA VE NARLIDERE'DE KONGRE VAR 

Kongre süreci, 25 Mart pazar günü ise Buca, Balçova ve Narlıdere ile sürecek. Balçova kongresi,  Balçova Termal Kardelen Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak. Balçova’nın ardından saat 13.00’te Narlıdere Belediyesi Nar Bel Düğün Salonu’nda Narlıdere 6’ıncı Olağan Kongresi gerçekleştirilecek. Buca Kongresi Serdar Yereli Spor Salonu'nda saat 15.00'te gerçekleşecek. 

Buca’da Mustafa Arslan yeniden aday gösterilirken, Bornova’da Arslan Keskin’in yerine Cevdet Çayır ile kongreye gidilecek. Balçova’da mevcut başkan Evrim Özen kongrede yeniden oylanacak. Narlıdere Kongresi’nde de genel merkez tarafından yeniden aday gösterilen mevcut başkan Aslan Bilgi teşkilat tarafından yeniden oylanacak.

Öte yandan çift listeli yarışın olmasının beklendiği Buca'da AK Partili Cafer Büyükalmus, 25 Mart Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresinde aday olacağını açıkladı. Mevcut Başkan Mustafa Arslan'dan rakibinin adaylığına ilişkin "Çift listeli bir yarışın benim açımdan mahsuru yok" açıklaması geldi. Kongrelerin tek adaylı yapılmasına yönelik takdirin genel merkezde olduğunu ifade eden Mustafa Arslan, şölen havasında bir seçim gerçekleştirmek istediğini belirtti.

"RAKİP OLARAK ÇIKABİLİRLER"

Mustafa Arslan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"'Genel merkez  tek adaylı kongre olsun diyor, vay efendim burada aday çıkıyor' modunda değilim. Genel merkezin kararına uyup uymamak o partili ile genel merkez arasında. Bu süreçten sonra nasıl bir poziyon ortaya çıkar, onu genel merkez değerlendirir. Bugüne kadar AK Parti'de hiçbir görev için 'illa ben yapacağım' demedim. Bana nerede görev verildiyse orada görevimi yaptım.  Yaklaşık 14 aydır da ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Kongre döneminde tekrar bir temayül yoklaması yapıldı ve genel merkez 'Seninle yola devam ediyoruz' dedi. Şuanda da hummalı bir şekilde kongreye hazırlanıyoruz. Arkadaşımız rakip olarak çıkabilir. Benim açımdan hiçbir sıkıntı, sakınca yok. Son kararı delegeler verecek. Delegeler uygun görürse kongreden sonra da devam ederiz. Ayrıca aday olarak çıkanlar için asla 'Vay efendim rakip çıktılar, bunlar partiyi dinlemedi' gibi bir tavrım olmaz. Çıkacak olanlar da arkadaşlarımız sonuçta." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.