Dolar 32,5063
%0.18
Euro 34,8067
%0.25
Altın 2.490,040
%1.13
Bist-100 9.546,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti rozetini takan Ulupınar ilk kez konuştu

AK Parti rozetini takan Ulupınar ilk kez konuştu

Doğru Yol Partisi’nde (DYP) milletvekilliği ve Demokrat Parti il başkanlığı yapan, önceki gün AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın yakasına rozet taktığı Yıldırım Ulupınar, egepostasına konuştu. “Başbakan’ın hastasıyım” diyen Ulupınar, “Vicdanen çok rahatım. Binali Bey bana, ‘Narlıdere’de seni düşünüyorum’ dedi. Ben de kendisine, ‘Bununla ilgili pazarlık yapmam. Değerlendirmeyi size bırakıyorum’ dedim. Ancak Karabağlar’da faydalı olacağımı ifade ettim. Ben yürekten AK Partiliyim ve partimin başarısı için mücadele edeceğim. Başbakanın hastasıyım” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 15:58
Onur ÇAKIR / EGEPOSTASI – Uzun süredir ismi AK Parti’den belediye başkan adaylığı için geçen DYP eski milletvekili Yıldırım Ulupınar, dün resmen AK Partili oldu. AK Parti’ye geçiş sürecini anlatan Ulupınar, “Kendimi yabancı bir yerde hissetmedim. Öyle olsa gitmezdim. Rahmetli Adnan Menderes’in demokrasi yürüyüşü AK Parti ile devam ediyor. Kritik bir virajda olduğumuz için AK Parti’de olmam gerektiğini düşündüm.

Bir dairenin içindeyim. Merkez sağın adresi AK Parti. DP ile AK Parti’yi birleştirmek istiyorum. Vicdanen çok rahatım. Kimseyle pazarlığım olmadı. Binali Bey’le görüşmemde kendisi bana, Narlıdere’yi teklif etti.

Ben de sayın Bakana ‘Bu işle ilgili pazarlık yapmam. Değerlendirmeyi size bırakıyorum’ dedim. Ben kaçak siyaset yapan bir adam değilim. Kendisine Karabağlar’da faydalı olacağımı söyledim. Burada en yakın rakibime fark atabileceğimi söyledim ama zannediyorum gönlünden geçen teşkilattan birisi. Buna da saygı duyarım” dedi. İsminin Gaziemir’le anılması ile ilgili ise Ulupınar, “Bana tebliğ edilen bir şey yok. Verilen her görevi yaparım” dedi.



HERKESİN KABUĞUNU KIRMASI LAZIM

Ulupınar, ilçelerden çok büyükşehir belediye başkanlığının kazanılmasının önemli olduğunu ifade etti. Ulupınar, “Herkesin kabuğunu kırması gerekiyor. Hiç kimse ‘ben’ dememeli. Herkesin, ‘Binali Yıldırım’ demesi şart. Belli bir kabuğun içinde kalırsak sonuç alamayız. Binali Bey izmir için büyük şans” dedi.

BAŞBAKAN’IN HASTASIYIM

“Yürekten AK Partiliyim” diyen Ulupınar, “Dün rozet takarak AK Partili olmadım. Narlıdere, Güzelbahçe beni bilir. Başbakanın hastası bir yapım var. Kendisini çok seviyorum. Bu dönem kısır çekişme dönemi değil. Teşkilata hak veriyorum. Ben daha fazla alın teri var. Ancak kısır tartışmaları bir kenara bırakalım” dedi.

AİLEMİZ BÜYÜYOR


AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar, Ulupınar’ın isminin Narlıdere ile anılması ile ilgili olarak, “Yıldırım Ulupınar İzmir siyasetinde çok iyi tanınan bir isim. Nerede görev verileceği ile ilgili net bir durum yok. Bir şey söylemem doğru olmaz. Türkiye’nin şuanda gelmiş geçmiş en büyük partisi bizim partimiz. Merkez sağ partisiyiz ve herkes artık bir çatı altında toplanmaya başladı Başbakanımıza herkesin güveni tam. Ailemiz büyüyor” dedi.

TERCİHLER FARKLI GELEBİLİR AMA…


AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Ulupınar'ın olası adaylığı ilgili, “Sayın Bakanımızın ve genel merkezimizin çok detaylı bir çalışma yaptığını biliyorum. Partiyle ilgili bir takım tercihler ilk etapta insanlara farklı gelebilir. AK Parti istişarenin önemli olduğu ve yoğun bir şekilde yapıldığı bir partidir.

İstişare sonucunda çıkan kararların hayırlı olmasını temenni ederim. Kesinleşen bir şey yok. ‘Şu olursa böyle olur’ deme durumunda değiliz. Düşüncelerimizi elbet ifade edeceğiz. Çıkan sonuca hepimiz saygı göstereceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.