Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin yeni MKYK’sı belli oldu

AK Parti’nin yeni MKYK’sı belli oldu

AK Parti'nin yeni A Takımı olarak ifade edilen MKYK'sı belli oldu.AK Parti 6’ıncı Olağanüstü Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde iki İzmir Milletvekili yer aldı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yeniden listeye girerken İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MKYK’ya giren ikinci isim oldu. Öte yandan AK Parti İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak yeraldı.

  • Ege Postası
  • 18.08.2018 - 13:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Erdem ve Etik kurulu üyeleri belli oldu. Yeni MKYK'da, 50 kişilik liste büyük oranda değişti. 21 kişi yerini korudu, 29 yeni üye listeye girdi. 27. dönemden 42 milletvekili ve milletvekili olmayan 8 üye var. 15 kadın üye listede yer aldı.

AK Parti'nin MYK'sı ise bu yeni listenin içerisinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenecek.

50 kişilik asil Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri arasında İzmir’den Mahmut Atilla Kaya yeni üye olarak listeye girdi. MKYK listesinde AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili  Hamza Dağ ise yerini korudu ve yeniden MKYK listesinde yer aldı.

Öte yandan bir önceki dönem AK Parti İzmir Milletvekili olan Kerem Ali Sürekli de Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak kendine yer buldu.

MKYK'nın 50 kişilik listesinde adayların 42’si milletvekillerinden oluştu. Aralarında Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mahir Ünal’ın da bulunduğu 21 isim yerini korudu.

Kabinede yer almayan eski bakanlar Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Lütfi Elvan, Ahmet Arslan, Bülent Tüfenkci, Fatma Betül Sayan Kaya ve Mehmet Özhaseki, MKYK listesine girdi.

Milletvekilliğinden istifa ederek yeni sistemin kabinesine giren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile TBMM Başkanlığı'na seçilen Binali Yıldırım MKYK listesinde yer almadı.

Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Ravza Kavakcı Kan ile Bekir Bozdağ, Burhan Kuzu, Mehmet Muş da yeni parti yönetiminde yer almadı.

MKYK'da 21 yaşındaki Hatice Merve Tatar gibi genç isimler de yer buldu.

AK Parti'de yeni seçilen MKYK'nın ilk toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde saat 17.30'da yapılacak.

İşte yeni MKYK'da yer alan isimler:

"Ahmet Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçen Özdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, Hayati Yazıcı, Halil İbrahim Yıldız, İffet Polat, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Markar Eseyan, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Mustafa Yeneroğlu, Mahmut Atilla Kaya, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Tuğba Işık Ercan, Vedat Demiröz, Vildan Polat, Yavuz Subaşı, Zehra Taşkesenlioğlu."

Merkez Disiplin Kurulu asıl üyelikleri için Ahmet Aydın, Abdülkadir Özel, Ali Özkaya, Behiye Eker Albayrak, Betül Altınsoy Yanılmaz, Fatma Öncü, Kerem Ali Sürekli, Osman Mesten, Serap Yahşi Yaşar, Serkan Bayram, Türk İslam Karakoç aday gösterildi. 

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üyeliği için Yalçın Akdoğan, İlyas Şeker ile Ayşe Keşir aday oldu.

LİSTE DIŞI KALANLAR

Ali Aydınoğlu
Abdulhamit Gül
Asuman Erdoğan
Bekir Bozdağ
Berat Albayrak
Burhan Kuzu
Bülent Karakuş
Cahit Özkan
Ethem Sancak
Fevzi Şanverdi
İsa Sinan Göktaş
İshak Gazel
İsmail Emrah Karayel
Mehmet Eker Yılmaz
Mehmet Mehdi Eker
Mehmet Muş
Mustafa Savaş
Mustafa Yel
Ravza Kavakçı Kan
Recep Uncuoğlu
Rümeysa Kadak
Süleyman Soylu
Tamer Dağlı
Yasemin Atasever
Zeki Aygün
Zelkif Kazdal
Zeyid Aslan
Zeynep Alkış

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.