Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin önerge hamlesine CHP’den önlem! Yücel'den başkanlara talimat

AK Parti’nin önerge hamlesine CHP’den önlem! Yücel'den başkanlara talimat

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP İzmir İl Örgütü, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisinde verdiği tartışmalı PKK’yı kınama önergesini, Ekim ayındaki ilçe meclis toplantılarında da gündeme getirme planına önlem için düğmeye bastı. CHP’li belediye başkanları hazırlanan ortak bir metinle hem PKK’yı kınayacak hem de önergenin neden gündeme alınamadığını hukuki gerekçeleriyle anlatacak. AK Parti’nin önerge hamlesine CHP’den önlem

  • Ege Postası
  • 30.09.2019 - 11:57

HAYRULLAH YLDIZ/ EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya programından dolayı geç katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, toplantıda yarım saat kaldıktan sonra il binasından ayrıldı. Öte yandan Seferihisar, Foça, Beydağ ve Ödemiş belediye başkanları da mazeret bildirerek toplantıya katılmadılar. Başkan Yücel’in davetiyle saat 15.00’de il başkanlığı binasında gerçekleşen zirvede son günlerde kamuoyunda tartışmalara sebep olan ‘PKK’yı kınama önergesi’ masaya yatırıldı.

Toplantıda AK Parti’nin büyükşehir belediyesinde verdiği "Karabağlar ve Menderes bölgesindeki yangınları çıkaran eli kanlı PKK terör örgütü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasi parti, kuruluş, kurum, sivil toplum örgütü ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslararası güçler ve yabancı devletleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak lanetliyoruz" metniyle kınanmasına ilişkin meclis gündemine sunduğu önerge tartışmaları masaya yatırıldı.

AK PARTİ’NİN HAMLESİNE KARŞILIK HAMLE

Kamuoyunda ‘CHP PKK’yı kınayamadı’ tartışmaları sürerken AK Parti yeni bir hamle ile büyükşehir belediyesinde verdiği önergeyi 30 ilçe belediye meclisinde de gündeme getireceği kamuoyuna yansıdı. AK Parti’nin bu hamlesine karşılık CHP İzmir İl Örgütü de harekete geçti.

BAŞKANLAR GEREKÇELERİYLE ANLATACAK

Başkan Yücel’in, belediye başkanlarından, Ekim ayı meclis toplantılarında tartışmalı önergenin neden gündeme alınmadığını hukuki gerekçeleriyle anlatılmasını istediği öğrenildi.

Öte yandan CHP’li belediye başkanları için ortak bir metin hazırlanacak. Hazırlanacak metinde hukuki gerekçeler sıralanırken, başkanlar bizzat PKK’yı kınayacak. Başkan Yücel’in hamlesiyle CHP’nin kamuoyunda bu konu üzerinden daha fazla yıpratılmasının önüne geçmek istediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.