Dolar 32,5904
%0.24
Euro 34,8034
%0.4
Altın 2.421,060
%-0.48
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım oldu

AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile 39 ilçedeki belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı beklenildiği gibi TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

  • Ege Postası
  • 29.12.2018 - 16:29

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının tanıtılacağı salona TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile beraber geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile 39 ilçedeki belediye başkan adaylarını açıkladı. 

Önce ilçe adaylarını tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Büyükşehir adayını açıkladı.

Erdoğan, " En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık." dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu.  Yıldırım, adaylığının açıklandığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı.

Yıldırım'ın hayatını anlatan kısa bir tanıtım filmi izletildi. Yıldırım daha sonra alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı.

Binali Yıldırım, 24 Haziran'da yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde İzmir 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olmuş ve seçilmişti.

12 Temmuz'da yapılan TBMM Başkanlık Seçimi 3'üncü turunda 335 oy alan Binali Yıldırım salt çoğunluğu sağlayarak TBMM'nin 28. Başkanı olmuştu. Yıldırım ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı'dır.

Öte yandan Binali Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmiş, seçimi CHP’nin Adayı Aziz Kocaoğlu kazanmıştı.

Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısında adaylığının açıklanmasının ardından konuştu. 

Yıldırım, "İstanbul'a hizmet biter m? İstanbulluya hizmet biter m? Bitmez. Benim bu şehre, bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var." dedi. 

Binali Yıldırım, "Gazi Meclis'te her partiden, her siyasi görüşten. Ben hepsinin başkanı oldum. Burada da her İstanbullu'nun başkanı olacağım." diye konuştu. 

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Mevlama şükürler olsun yeniden birlikteyiz. Yeniden beraberiz. Topal Dursun’un ve Bahar Hanım’ın oğlu Binali, babam beni okuyayım diye İstanbul’a yolladı. Çok çalıştım, burada ortaokul, lise, üniversite okudum. Meslek sahibi oldum. Aile babası oldum. Bu şehirde vekil oldum. Ben İstanbul’da Binali Yıldırım oldum.

Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul’un insanıyla Marmaray’ı Boğaz’ı barıştırmak için kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdım. Eğer bu masmavi denize bir tuz taneis kadar faydam olduysa Rabbime binlerce kez şükrediyorum.

"DAHA FAZLA HİZMET BORCUM VAR"

İstanbul için çalıştık. İstanbul’a hizmet biter m? İstanbulluya hizmet biter m? Bitmez. Benim bu şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Hem çalışıp hem evini dirlik düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelerime borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepinize borcum var.

Aday arkadaşlarımla şimdi bu borcu ödemeye geliyorum inşallah. Buraya TBMM Başkanlığı’ndan geliyorum. 15 Temmuz’da hainlerin alçak FETÖ’cülerin terör örgütlerinin sallayıp yıkamadığı Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren gazi Meclis’ten.

"KADIKÖY'ÜN SORUNLARINI DA ÇÖZECEĞİM, SULTANBEYLİ'NİN DE..."

Burada da her İstanbullunun başkanı olacağım. Kadıköy’ün de sorunlarını çözeceğim Sultanbeylinin de.. Beyoğlu’nun isteği benim için talimat, Sarıyer’inki aynı şekilde benim içim emir. 

Türkiye’nin başkentinden dünya başkentine geliyorum. Kayı köyünden gelen Binali’ye bağrınızı açıyor musunuz İstanbu? Ben de o ortaokullu Binali gibi çok çalışacağım İstanbul’a hizmet edeceğim. İstanbul’a hizmet Türkiye’ye hizmettir. 

"CUMHURBAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bugün bu tanıtımda İstanbul’un sorunlarını, projelerini anlatacak değilim. Bunu önümüzdeki günlerde kapsamlı bir şekilde İstanbullularla paylaşacağız
Sayın cumhurbaşkanıma, sayın Genel Başkanıma bana duyduğu güven için teşekkür ediyorum: Parti teşkilatıma yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önce ülkem milletim diyen Sayın Bahçeli ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR'

1955 yılında Erzincan Refahiye'de dünyaya gelen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990 - 1991 yılları arasında Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. 1994 - 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. AK PARTİ'nin kurucuları arasında yer aldı.

22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24 ve 26. Dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi. 58, 59, 60, 61 ve 64. Hükûmetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev aldı. 22 Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede AK PARTİ Genel Başkanı seçildi. 65. Hükûmette Başbakanlık görevini üstlendi. 09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı.

24 Haziran seçimleri sonrasında hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılıktan dolayı 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine Devlet Şeref Madalyası tevdi edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.