Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Nasır'dan yeni destek paketi açıklaması!

AK Parti Nasır'dan yeni destek paketi açıklaması!

Türkiye'nin zor bir dönemi başarıyla geride bıraktığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı finansman kredi destek paketinin piyasalara can suyu olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2020 - 12:22

“Gelişmiş sağlık altyapımız ve güçlü bir lider, bu dönemin bu şekilde başarıyla geçirilmesinin en büyük iki nedenidir” diyen Nasır, “Bu süreçte Türkiye'yi ekonomik anlamda değerlendirirsek; Pandemi sürecini iyi yönetirken, üretimin hiç durmaması nedeniyle ABD ve Avrupa ülkeleri gibi ekonomimizdeki sıkıntı büyük çaplı olmadı. Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomiye yeni destek paketi, ekonomide restorasyona büyük bir katkı sağlayacak ve Türkiye olarak önümüzdeki süreçte alınacak yeni kararlar ile inşallah pandemi sonrasını ekonomide fırsata çevireceğiz” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK

Açıklanan destek paketinin 250'e yakın iş kolunu besleyen inşaat sektörünü de hareketlendireceğini kaydeden Nasır, İzmir'deki inşaat sektörünün iyi bir seyirde olduğuna dikkat çekti.

Necip Nasır, “Vatandaşlarımız baktığınızda 2018 ekonomik saldırısında üretimin ve yatırımın önemini anladı. Toplumsal dayanışma ve hükümetin aldığı önlemlerle, ekonomideki sağlam altyapı sayesinde 2018,2019’da yapılan ekonomik saldırıları ve bayram öncesi yapılan döviz manipülatif hareketlerini bertaraf etti. Şimdi pandemi döneminde üretimin durmadığı, ekonomik savaşın yaşandığı dünyada üretimi her alanda güçlendirerek, kalite ve büyük bir rekabet gücü ile inşallah bu süreci ülke olarak fırsata çevireceğiz. Konut kredisi paketi, deprem riski nedeniyle sağlıklı konut stoğunun sağlanması ve 250 sektörün hareketlenmesine etken olacak. Vatandaşlarımızın çok uygun koşullarla konut alabilmelerini sağlaması da önem arz etmektedir. Neredeyse 15 yıla yayılan kredilerle herkes ev sahibi olabilecek. Yani herkes kendi gelirine göre bir ev sahibi olabilecek” diye konuştu.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM'

Dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen korona virüs salgını sürecinin artık normalleşme evresinde olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, en büyük avantajın sağlık alanındaki gelişmişlik ve güçlü altyapı olduğunu söyledi.

Nasır, sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan pandemi süreci bitiyor görünse dahi, Sağlık Bakanlığımızın koyduğu kurallar çerçevesine dikkat ederek normalleşme sürecini geçireceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, artık bu süreçte sahaya iniyoruz. Geçirilen döneme baktığımızda Türkiye çok iyi bir konumda. Türk halkının tedbirlere uyması ve bu tedbirler doğrultusuna hareket etmesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün de takdir ettiği gibi bizlerin çok iyi bir konumda olmasını sağladı. Tüm dünyaya örnek olacak bir özveri ve sağlık mücadelesiyle bu savaşta üstünlüğü elde ettik. Unutmamalıyız ki; salgın henüz sona ermedi. Bir aşı geliştirilmeden ve kesin tedavi sağlayan bir ilaç bulunmadan tam anlamıyla hastalığın kökü kazınmış sayılmıyor. Bu nedenle ikinci dalga pandemiye sebebiyet verecek hareketlerden kaçınalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Bugün sıkıntı yaşasak dahi sağlıklı yarınlara hep birlikte kavuşacağız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.