Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti-MHP ortak meclis üye listesi çıkarabilir

AK Parti-MHP ortak meclis üye listesi çıkarabilir

Yerel seçime iki ayrı liste ile gitme kararı alan Cumhur İttifakının bileşenlerinden AK Parti ve MHP’nin ortak meclis üyesi listesi ile seçime girme talebinin genel merkez düzeyinde de kabul görmesi bekleniyor. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de AK Parti ilçe başkanları ve belediye başkanları başta olmak üzere AK Partili yöneticilerin ortak liste çıkarılması yönünde kendilerini aradığını belirterek, şahsi kanaatinin ortak meclis üyesi listesi çıkabileceği yönünde olduğunu ifade etti. Şahin, durumun hafta başına kadar netleşeceğini söyledi. Meclis üye listelerinde ittifak var mı'

  • Ege Postası
  • 15.02.2019 - 16:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti’nin Cumhur İttifakı ile gideceği yerel seçimlerde 25 ilçede MHP AK Parti’yi, 5 ilçede de AK Parti MHP’yi destekleme yönünde karar almıştı.

İki parti, ilçelerde ve büyükşehirde belediye başkan adaylıkları konusunda yapılan anlaşmanın ardından meclis üye listelerinin hazırlanması sürecini devam ettiriyor.

Süreçte iki parti kendi meclis üyeleriyle seçime girme kararı almıştı. Ancak AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, baştan itibaren iki partinin meclis üyeliklerinde de ortak liste oluşturulması gerektiği yönünde görüş belirtmişti.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLARI MHP’Lİ YÖNETİCİLERİ ARAYIP…

Öte yandan AK Partili belediye başkanları ve ilçe başkanları ise MHP ile ortak meclis üyesi listesi hazırlanması yönünde görüş bildirip bu konuda MHP’nin İzmir yöneticilerini de arayıp ortak liste hazırlanması teklifinde bulunuyor.

ORTAK LİSTE ÇIKARILMASI YÖNÜNDE BİR İRADE ORTAYA ÇIKTI

Her iki parti de meclis üye listelerinin hazırlanması yönündeki çalışmalarını sona erdirmek üzereyken, iki partinin ortak meclis üye listesi çıkarması yönünde bir irade ortaya çıktı.

MHP İL BAŞKANI VEYSEL ŞAHİN DURUMU DOĞRULADI

Bu durumu doğrulayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, üzerlerinde bir mahalle baskısı olduğunu, ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının da kendilerini arayıp ortak meclis üye listesi hazırlanması teklifinde bulunduğunu belirtti.

VEYSEL ŞAHİN: ŞAHSİ KANAATİM ORTAK LİSTE ÇIKARILACAĞI YÖNÜNDE

MHP İl Başkanı Veysel Şahin, partisinin genel merkezinden henüz kendilerine bir talimat gelmediğini ancak şahsi kanaatinin oluşan mahalle baskısı nedeniyle ortak listenin çıkabileceği yönünde olduğunu söyledi.

ŞAHİN: ÜZERİMİZDE MAHALLE BASKISI MEVCUT

İl Başkanı Şahin, Egepostası’na yaptığı değerlendirmede, “Üzerimizde mahalle baskısı mevcut. AK Parti’nin belediye başkanları, başkan adayları, ilçe başkanlarımız bana ‘Başkanım lütfen ortak liste çıkaralım’ diyor. Aklın yolu bir. Biz de böyle düşünüyoruz. Bütün ilçelerde temsilcilerimizin olmasını tabii ki isteriz. Temsil edilmek seçimin atmosferinde olmayı ister arkadaşlarımız.  Ya buyurun diyecekler seçim kuruluna, ya da isimleri verin diyecekler. Benim beklentim tek-ortak liste çıkaracağımız yönünde” diye konuştu.

İKİ DURUMA DA HAZIRIZ; YÜZDE 50 YÜZDE 50 DİYORUM

Süreç hakkında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, her iki duruma da hazır olduklarını vurgulayarak, şunları anlattı:

“Mahalle baskısı var üzerimizde. Bize bir talimat gelmedi. Gelmez ise ayrı listelerle gireceğiz anlamına geliyor. MHP Genel Merkezinden bana talimat gelmedi henüz. Evraklarımı hazırladım bekliyorum. Bugün bekledik, gelmedi. Gelmediğine göre Pazartesi illa ki gelecek. Genel merkezimiz ne talimat verirse ona göre davranacağız. İki duruma da hazırız. Aydın Şengül ayrı listelerle girileceğini söyleyince bizim söyleyecek bir şeyimiz kalmadı. O da genel merkezine bağlı, ona göre açıklama yapmıştır sanırım. Benim şahsi kanaatim ortak liste çıkaracağımız üzerine. Yüzde 50 yüzde 50 diyorum. 25 ilçede biz isim vereceğiz AK Parti’ye. 5 ilçede de onlar bize isim verecekler. Seçim kuruluna biz kendi listemizi vereceğiz AK Partili arkadaşlarımızla. Belli bir sayı talebimiz olacaktır. Pazarlıklar üzerinden konuşmuyoruz biz. Bizimki birliktelik. Bir belediye başkanlığı, meclis üyeliği üzerine konuşmuyoruz, konuşmamız milli bekaa üzerine.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.