Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'li Karal: Dilimizin dünyada konuşuluyor olması gururumuzdur

AK Parti'li Karal: Dilimizin dünyada konuşuluyor olması gururumuzdur

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Türkçe Olimpiyatları'nın ülkemize kattıklarını cümlelerle ifade etmek imkansız. Dilimizin dünya milletleri arasında konuşuluyor olması bizim gururumuzdur." dedi.Hasan Karal, yaptığı açıklamada,...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 14:55
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Türkçe Olimpiyatları'nın ülkemize kattıklarını cümlelerle ifade etmek imkansız. Dilimizin dünya milletleri arasında konuşuluyor olması bizim gururumuzdur." dedi.

Hasan Karal, yaptığı açıklamada, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11. düzenlenecek Dil ve Kültür Festivali'nin, 1 Haziran’da Rize’de ikinci defa düzenleneceğini hatırlattı. "Olimpiyatların ülkemize kattıklarını cümlelerle ifade etmek imkansız." diyen Karal, "Ülkemize çok büyük katkıları olan mükemmel bir organizasyon. Bu organizasyonun ilimizde olabilmesi için geçtiğimiz yıl çok gayret göstermiştik. Bu yıl da aynı heyecanı yaşayacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

Olimpiyatların ülkeye ve Türkçenin tanıtımına çok ciddi bir katkısı olduğu kadar uluslar arası hizmet anlayışının çok daha iyi bilinmesine de büyük katkıları olduğunu dile getiren Karal, şöyle devam etti: "Dilimizin dünya milletleri arasında konuşuluyor olması bizim gururumuzdur. Olimpiyatların yanı sıra özellikle Türkçemizin tüm dünya milletleri arasında öğrenilmesine yönelik hükümetimiz de ciddi adımlar atmakta. Dünyanın birçok ülkesinde Yunus Emre Vakıfları adı altında sadece Türk kültürü ve Türk diline hizmet eden vakıflar kurulmaya başlandı. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurmuş olduğu bir kamu vakfıdır. Birçok ülkede artık bu teşkilatlanmıştır. Bu vakıfların en önemli görevi bulundukları ülkelerdeki insanlara Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretmektir.”

Türkçe Olimpiyatları konusunda ortaya konan başarının kutlanması gerektiğini vurgulayan Karal, "Bu başarıyı sergileyen kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Türkiye’de birkaç hafta içerisinde bu kadar ülke insanını toplayarak ülkemize getirmek ve burada yarışmalara hazırlamak kolay bir şey değil. O yüzden Türkçe Olimpiyatları çok devasa bir organizasyon özelliği taşıyor. 1 Haziran’da yeniden bu olimpiyat coşkusunu yaşayacağız. Herkesin bu büyük organizasyonu kaçırmamasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

1 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan etkinliğe 25 ülkeden 90 öğrenci katılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.