Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karşıyaka adayı Ayda Maç: İmar planları revize edilecek

AK Parti Karşıyaka adayı Ayda Maç: İmar planları revize edilecek

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı AK Partili Ayda Maç, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde miting gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgisinin olduğu mitingde Maç, Cumhuriyet ve İnönü mahalleleri için hazırladığı projeleri anlattı. “Varoş mahallede yaşamak istemiyoruz” isyanında bulunan halk, A grubu Şehir Plancısı Ayda Maç’ın projelerini ilgiyle izledi. AK Partili Maç'ın projeleri ilgiyle izlendi

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 16:19

Kentsel dönüşüm anlayışını ortaya koyan Maç, “Günümüzde çoğunlukla bina bazında yenileme yapılmakta. Bu şekilde yapılan uygulamalar, makyajdan öte olmayıp gerçek sorunlarımıza çözüm olmamaktadır. Aksine ilave sorunları beraberinde getirmektedir. Bizim belediye anlayışımızda ise; bütünsel dönüşüme öncülük edecek ve başından sonuna kadar belediye hak sahiplerinin yanında olacaktır. Dönüşümler belediye güvencesiyle ve teminatıyla gerçekleşecektir. Bizim için yüzde yüz uzlaşma esastır. Dönüşüm kapsamına giren tüm vatandaşlarımızın sahip oldukları mülkiyet ve inşaat hakları korunarak kollanacaktır. Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla dönüşümün her aşaması, hak sahiplerinin onayını alacaktır. Halkın Kentsel Dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesine yönelik eğitim seminerleri verilecektir. Bina bazında yenilemenin önüne geçilmesi ve bütünsel, alansal dönüşüme teşvik edilmesi sağlanacaktır” dedi.

İmar planları revize edilecek

Karşıyaka ilçe sınırları içerisindeki tüm mahalleleri tarayacağını söyleyen Maç, “Aslında ilçemizde 1985 yılında onaylı imar planları hala uygulanmaktadır. Bu planlarının ilçemiz sınırları baz alınarak revize edilmesi gerekmektedir. Mevcut ve artan nüfus dikkate alınarak, doğan ihtiyaçlar iyi analiz edilmeli ve çözüm odaklı düşünerek Karşıyakalının hak ettiği yaşam alanları projelendirilerek hayata geçirilmelidir. İlk etapta Cumhuriyet, İnönü, Latife Hanım, Örnekköy, Şemikler, Zübeyde Hanım, Alaybey, Bostanlı mahallelerinde mevcut durum analizi ve fizibilite çalışmalarının yapılması sonucu tespit edilen alanlarda kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.         

Yaklaşık 40 yıldır yaşanan mağduriyete artık son vermek için büyük dönüşüme Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinden başlayacaklarını söyleyen Maç, “Karşıyaka’nın en sağlıksız yapılarının bulunduğu alanlardan biri olan Cumhuriyet ve İnönü mahallerini kapsayan alanda hazırladığımız bütünsel kentsel tasarım projesiyle ve yapılacak imar planı değişikliğiyle modern, yaşanabilir, güvenli, konforlu ve insan odaklı kentsel dönüşüm hayata geçecektir” dedi.

Projenin 8 etap olarak uygulanacağını ve her iki etabın eş zamanlı başlayacağını belirten Maç, “Yıllardır yaşanan mağduriyet son bulacak. 2023 yılı sonunda bitmesini hedeflediğimiz bu bütünsel dönüşüm, mevcutta 750 bin metrekare ve 10 bin konut için gerçekleştirilecektir” dedi. Mevcut bulunan tüm sosyal donatı alanlarının da yenileneceğinin altını çizen Maç, “Mevcut sosyal donatı alanlarına ilave olarak eğitim tesisleri, kültür ve sanat merkezleri, dini tesis alanları, kapalı-açık spor tesis alanları, kapalı pazar alanları, sağlık tesisleri, otopark alanları ile Cumhuriyet ve İnönü mahallerimizde modern bir kent oluşumu sağlanacaktır. Hak sahipleri, proje kapsamında yapılacak park ve  oyun alanları, millet bahçeleri, açık spor alanları, ağaçlandırılacak alanlar, rekreasyon alanlarından oluşan toplam 175 bin metrekare yeşil alana kavuşacaktır. Böylece Cumhuriyet ve İnönü mahalleri hak ettiği gibi yaşayacaktır. Bizim için Karşıyakalının mutluluğu, refahı ve kazanımı oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.