Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar Kongresi'nde iddialı 2023 ve 2024 mesajları

AK Parti Karabağlar Kongresi'nde iddialı 2023 ve 2024 mesajları

AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Kongre maratonunun ikinci haftası Menderes ve Karabağlar ilçelerinde devam etti. Günün ikinci kongresi Karabağlar’da gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 12.09.2020 - 16:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başlayan kongre mesaisi Karabağlar kongresi ile devam ediyor. Yaşam Park Barbaros Salonu’nda gerçekleşen kongreye İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Koordinatörü ve Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İzmir Milletvekillerinden Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir seçildi. Tek adaylı geçen AK Parti Karabağlar 5. Olağan Kongresi’nde başkanlık için tek aday İrfan Doğrucan oldu.

“DAVALAR KENDİLERİNİ FEDA EDENLERİN OMUZLARINDA YÜKSELİR”

Karabağlar için durmadan hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden İrfan Doğrucan, “Karabağlar seçmen sayısı bakımından İzmir’in en büyük ilçesi. Bu nedenle ak partiye en çok oy çıkan ilçemiz. Geçtiğimiz seçimde AK partiye karşı olanların güçlerini birleştirmesi nedeniyle seçimi kaybettik. Ama yılmadık yılmayacağız. Hedefimiz daha yaşanabilir, kültürüyle sporuyla ve her açıdan gelişmiş bir Karabağlardır. Karabağlar ne istiyorsa bizler de onların isteklerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Ev ev dolaşacağız ve herkesin yanında olacağız. Kendi içimizden çıkan birçok oluşumun olduğu ve birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Bir arada olmalı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında saf tutmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz yok. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın hedef koyduğu 2023’te kazanacağımız zafer bu kadrolarla olacak. Davalar her zaman kendini onun uğruna feda edenlerin üzerinde yükselmiştir.  Bizler de kendimizi davamız uğruna feda edeceğiz” dedi.

“İZMİR CHP KAMBURUNDAN KURTULACAK”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’a AK Parti olarka yapmak istedikleri her hizmetin önüne CHP yönetiminin engel olduğunu söyledi. Kaya, “Karabağlar’da çok çalıştık. Ortaya biz vizyon koyduk ve bunun için çok çalıştık. Karabağlar’ı bir spor merkezi haline getirmek için çok çalıştık. Ama muhittin Selvitopu’nun açtığı dava nedeniyle bu projemiz yarım kaldı. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin bir yerleşkesinin Karabağlar’a gelmesi için çalıştık. Ama yine ne old? Karşımızda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu gördük. CHP ve Muhittin Selvitopu şunu bilsin. Demokrasi Üniversitesi Karabağlar’a kurulacaktır. Karabağlar’ın bundan şüphesi olmasın. Bize açtıkları davalar süreyi uzatabilirler ama sonucu değiştiremezler. Yine kentsel dönüşüm için adımlar açtık. Yine Muhittin Selvitopu açtığı davalarla bunu önüne geçti. Gerekçeleri n? Yeşil alan yokmuş. Bizler Karabağlardaki hemşerilerimiz kazansın istiyoruz. Tüm yatırımlarda gördük ki CHP, Karabağlara hizmet gelsin istiyorlar. AK Parti olarak çok çalışıyoruz. Ama bizlerin yerelde muhalefet olduğumuzu da göz önünde bulundurarak onların bize koydukları engelleri anlatmamız azım. Bize ve İzmir’e nasıl zaman kaybettirdiklerini göstermeliyiz. Karabağlar ve İzmir inşallah CHP kamburundan kurtulacaktır” şeklinde konuştu.

“İZMİR 2024’TE AK PARTİ DİYECEK”

Konuşmasında 2024 vurgusu yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi; “Bugün 12 Eylül. 12 Eylül demokrasinin kara lekesi. Millet iradesini yok sayarak demokrasiye pranga vurmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz’da dersini vermiştir ve bundan sonra da asla geçit vermeyecektir. Ak Partide kongreler tazelenme, değişim, birlik ve beraberliğimizi pekiştirme günüdür. İnşallah Karabağlar’da bugüne kadar gerçekleştirilen başarılı çalışmalar artarak devam eder. Karabağlar pandemide 10 bin aileye ulamışlar. Çok çok tebrik ediyorum. Biz Karabağlarda belediye başkanlığı bekliyoruz. Allah’ın izniyle 2024’yte Karabağlar’da hedefimize ulaşacağız. 31 Mart’ta kaybettik ama biz önümüze bakıyoruz. Büyükşehir’i ilçe belediyeleri kazanacağız. 2024’te Büyükşehir’de AK Partili ilçe başkanı olmalı. İzmir yıllardır eziyet ekiyor. 500 günleri doldu. 500 günlük faaliyet raporunda çiçek böcekten başka bir şey yok. Arka sıralardakiler dediler ama kendileri en öne oturdular. Vatandaşa eziyet etmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar. İzmir’in su sorununu çözmek için Gördes Barajı’nı yaptık. Ama onlar bu suyu veremiyor. Bu yıl birçok ilçemiz susuzluktan inim inim inledi. 50 yıl önce gördüğümüz su kuyrukları yeniden gördü. İzmir, bunu hak etmiyor. İzmir’in makûs tarihi 2024’te değişecek. Önce gönüllere gireceğiz. Daha sonra vatandaşımızın oylarına talip olacağız. İnanıyorum ki İzmirliler 500 günde yaşananları gördükten sonra AK Parti diyecekler.”

“İZMİR’E KENDİMİZİ VERMEYE GELDİK”

AK Parti davasının gönül davası olduğunu vurgulayan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi milletimizin hamurunu yoğurduğu kutlu bir davadır. Malumunuz 2019 seçimlerinde Karabağlar başta olmak üzere İzmir’imizin her sokağını dolaştık. Davamızı anlattık ve milletimizin teveccühünü istedik. Çünkü inanıyorduk ki Türkiye Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyet yolunda gidecekse bu yürüyüş İzmir’siz olmaz. İzmir’imiz 2019’ta bir karar verdi. Biz o akşam bu kararı saygıyla karşılıyoruz dedik. Eksiği kendimizde aradık. Demek ki kendimizi iyi anlatamamıştık. Yine söylüyorum. İzmir’siz Türkiye eksik olur. Biz buna inanıyoruz. Biz İzmir’de göreve talip olurken İzmir’i almaya değil, İzmir’e kendimizi vermeye geldik’ dedik. Çünkü İzmir’e büyük haksızlık yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Koku problemi, su problemi, körfez problemi… Çözüm belli. Bunları yapsa yapsa AK Parti yapar ve Allah’ın izniyle yapacak. Biz İzmir’de bugüne kadarki en yüksek oyu aldık. Bu yeterli değil. Kazanmadığımız he seçim bir mağlubiyettir. Surda bir delik açmadık. Surları yerle bir ettik. AK Parti’nin zihniyetini söylüyorum. Ak ak ak… Bu zihniyetin arka planı sadece odur. Bizim bir derdimiz var. O da İzmir. Bunların İzmir’e hizmet gibi bir dertler yok. Körfez’de yüzülecek dediler. İzmir hemen şimdi kapsamlı bir çalışma başlatsa ancak 10 yıl sonra Körfez’de yüzülebilir. Bunu uzmanlar söylüyor. Ama onların haberi yok. Soruyorum. 10. Yıl Marşı’na ne old? Kimse demiyor ki sen o ‘Çav Bella’yı nerden buldu? Diyorum. Bunların hizmet derdi yok. İnşallah 2024’te İzmir AK Parti hizmet bayrağıyla tanışacak. 2024’te formaliteden bir seçim olacak. Büyükşehir’de dahil olmak üzere İzmir’in her ilçesinde AK Parti’nin kurmayları göreve gelecek” diye konuştu.

“2023 SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN KADERİNİ TAYİN EDECEK”

AK Parti’nin bugüne kadar hiçbir seçimi kaybetmediğini altını çizen AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, şunları söyledi; “2023 seçimleri öncesinde gerçekleştirdiğimiz kongreler hem partimiz adına çok kritik bir dönemeçte hem de siyaset anlamında çok kritik bir dönemeçte gerçekleştiriyoruz. Bugün oluşturacağız yönetimler ve bu yönetimlerin 2023’e kadar yapacakları çalışmalar sadece AK Partinin kaderini değil Türkiye’nin ve bu coğrafyanım kaderini tayin edecek. Yaşadığımız olaylar da bunları gösteriyor. Eskiden kapalı devre iş çevirenler bugün bunu aleni bir şekilde yapıyorlar. ABD Başkan adayının yaptığı konuşmayı biliyorsunuz. ABD Başkan adayı darbeyle sonuç alamayacakları söyleyip Türkiye’deki muhalefetle AK Partiyi devireceklerini söylüyor. Bunlar nede? Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor ki bu insanlar bu şekilde bir araya geld? Nedeni iç politika değil, iç politikadaki hususlar değil. Bugün Suriye’de DAEŞ’in oluşumuna izin verseydik sesleri çıkmazdı. Bugün Doğu Akdeniz’de 2000’li yıllardan bu yana iştahları kabardı. Nasıl kabarması? Keşfedilmiş doğalgaz rezervinin yüzde 47’si var orda. Raporlar petrolün önemini kaybedeceğini ve doğalgazın yükseleceğini söylüyorlar. Eğer ki sen sesini çıkartmazsan aferini alırsın. ‘Yalnızız’ diyorlar. Kurtuluş Savaşı’nda yalnız değil miydi? Hem yalnızdık hem de herkes karşıydı. Herkes karşıydı diye kurutuluş savaşını vermese miydi Atatür? Eper verilmeseydi biz bugün buradaki yaşamımızı devam ettirebilir miydi? Bugün ‘yalnızız’ deyip bizi eleştiriye tutanlar yalnızken yapılanları tarihten bilmeliler. Biz burada çok kısa vadede bir netice almak istiyor isek bir siyasi parti ve iktidar olarak aferin istiyorsak bu konuda ses çıkarmazsak isteyen istediği gibi at koşturur. İstedikleri gibi at koşturamadılar. Son 3-4 yılda sismik araştırma gemileri ve diğer faktörler bölgedeki etkinliğimizi daha da çok artırdı. Biz bunları yaptıkça onlar çırpınıyorlar. Tek başına masada olmak yetmiyor. Sahada da olacaksın. Bunun için de hem maddi gücün hem manevi hem de millet gücün olacak. Bugün maddi gücümüz de manevi gücümüz de millet gücümüz de yerinde. Bu güç 2023’e kadar daha da artacak.”

CHP’yi de eleştiren Dağ, CHP 37. Olağan Kurultayı’nda yaşananlara değinerek, “Sizler kurultayınızda kendi içinizdeki cumhurbaşkanı adayınızı olmayacak bir yere oturtarak kendi adayınızı kaybettiniz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından faaliyet raporlarının okunmasına hemen akabinde yeni başkan için oylamaya geçildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.