Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir İsrail'i lanetledi: Karar 'yok' hükmündedir

AK Parti İzmir İsrail'i lanetledi: Karar 'yok' hükmündedir

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu durumu protesto eden Filistinlilerin Gazze'de İsrail askerleri tarafından katledilmesi, AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından protesto edildi.Burada açıklama yapan İl Başkanı Aydın Şengül, "ABD'nin kararı yok hükmündedir" derken, İsrail'in tutumunu en sert şekilde lanetledi. Ayrıca İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin, “İlk Kurşun Anıtı” önünde ikinci bir açıklama yapan Şengül, teşkilata çok çalışmalıyız mesajı verdi. AK Parti İzmir İsrail'i lanetledi

  • Ege Postası
  • 15.05.2018 - 15:36

HALİT UMUTOĞULLARI/ EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Konak Meydanı’nda toplanarak ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu durumu protesto eden Filistinlilerin Gazze'de İsrail askerleri tarafından katledilmesini protesto etti. 

Konak Camii önünde toplanan AK Parti İzmir İl Teşkilatı ve İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Gazze'de İsrailli askerlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kalabalık, 'Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık' sloganı atarken, üzerinde 'Özgür Kudüs için ayaktayız' ve 'Kudüs Müslümanlarındır' yazılı pankartlar açıldı. Ayrıca 'Katil Amerika', 'İsrail gibi bir devlet yok ki başkenti Kudüs olsun' yazılı dövizler taşındı. Protestoculardan bazıları, Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın maketini taşıdı.

Protesto gösterisine başta AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Büyükdağ, İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

KARAR 'YOK' HÜKMÜNDEDİR

Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından açıklama yapan İl Başkanı Şengül, “Bugün 99 yıl önce Hasan Tahsin bu meydandan kurtuluş mücadelesinin ilk ışığını başlattı ve şehit oluşunun 99. yılı. Ve bugünün dün yaşanan elzem bir olaya denk gelmesi tesadüf değil. Hasan Tahsin’in başlattığı kurtuluş mücadelesi topraklarımızın dışında devam ediyor. ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değil. Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle Birleşmiş Milletleri (BM), kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saymıştır. Bölgedeki anlaşmazlığın çözümü için arabulucu değil. Açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. ABD’nin bu sorumsuz ve hukuksuz girişim Ortadoğu’da kan ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Müslüman olarak Kudüs'ün namusunu korumak tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur. Ümmetin onuru Kudüs'ün bu tarz oldu bittilerle işgal edilmesine karşı Selahattin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Geçtiğimiz aylarda İslam İşbirliği Zirvesi ve BM’de alınan kararlara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken, İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak medyadan takip ettik. İsrail’in kanlı eylemlerini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail’e böyle devam etmesi halinde eninde sonunda akıttığı masum kanlarda boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.

ŞENGÜL: "MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK"

Şengül; Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs'te, bu dengenin bozulmasının çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Bu tehlikenin farkında olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve BM'yi zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Şengül, açıklamasının devamında, "ABD'nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım ABD'yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında yalnızlığa mahkum ederken; işgal ve terör devleti İsrail'in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiş, dökülen binlerce masum Filistinlinin kanında ABD'nin de dahlini doğurmuştur. İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Başkan Şengül, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı. "İnsanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin'in başkentidir" diye sözlerine devam eden Şengül, "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir" dedi.

ŞENGÜL’DEN TEŞKİLATA; 24 HAZİRAN MESAJLARI 

İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin, “İlk Kurşun Anıtı” önünde ikinci bir açıklama yapan Şengül, “Bugün Hasan Tahsin’in 99’uncu ölüm yıl dönümü benim söylediğim bir şey var parti olarak da söylediğimiz, bizim hala bağımsızlık mücadelemiz devam ediyor. Teşkilat mensuplarımıza düşen görevlerden biri de sadece siyasi olarak çalışıp iktidar olmak değil, güçlü bir şekilde iktidar olmak. Dünyada ne olup bittiğini gençlik kollarımız, kadın kollarımız, teşkilatlarımız bilecek. Bugün dünyada ve bu coğrafyada yaşananları hep birlikte görüyoruz. O yüzden bütün enerjimizi birikimimizi daha da pekiştirerek gece gündüz koşturmamız, çalışmamız lazım. Atalarımız nasıl bize bu bağımsız ülkeyi bırakmak için canlarını feda ettilerse bizler de gelecek nesillerimize bağımsız, özgür, ferah, adaletten, haktan yana bir ülke bırakmak için gece gündüz çalışacağız. Teşkilat mensuplarında o heyecanı ve birikimi görüyorum. Hep birlikte önce 24 Haziran’da liderimizi devirmeye çalışan bu sınırların da dışına taşmış kampanyalarla o emperyalist güçlere en güzel dersi her beraber önce İzmir sonra Türkiye olarak vereceğiz. Durmadan duraksamadan, heyecanımızı kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Herkes ilçelerinde program yapmalı, yarından itibaren nasıl çalışacağız diye programı hazır olmalı. Söylediğim bir şey daha var herkes milletvekili adayı gibi kendisine program yapacak. 40 günümüz var 40 gün boyunca sabah 08:00 gece 03:00’e kadar çalışacak. 4-5 saat uyuyacağız durmadan çalışacağız. İzmir’de AK Parti’nin aldığı en yüksek oyu alacağız inşallah” dedi.

ŞENGÜL ANKET DOLDURDU

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın Konak Meydanı'na gelen Şehrim2023 otobüsünü İl Başkanı Aydın Şengül ve İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Büyükdağ da ziyaret ederek anket doldurdu.

BADEM YAZILI AÇIKLAMAYLA KATLİAMI KINADI

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınadı. 

Badem, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla başlayan olaylarda onlarca Filistinlinin öldürülmesi ve binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayları şiddetle kınadığını belirtti. 

Türk milleti olarak, dünyanın ve Kudüs'ün kaderini, yeryüzünde bozgunculuk yapanların eline bırakmayacaklarını dile getiren Badem, "İsrail'in, masum Müslümanlara karşı yürüttüğü kanlı katliamları şiddetle lanetliyorum. Müslümanlığın yok edilmeye çalışıldığı Kudüs için tüm Türkiye ve tüm Müslüman ülkeler ayaktadır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, Filistin halkına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.