Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den yerel yönetimlere toplu salvo

AK Parti İzmir'den yerel yönetimlere toplu salvo

Partisinin il başkanı ile basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’e hükümet desteğiyle yapılan yatırım tutarının 45 milyar 650 milyon liraya ulaştığını belirterek, hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, CHP’li yöneticilerin hükümetin İzmir’e destek olmadığı açıklamalarını eleştirdi ve “Her konuşmada hükümet bize destek olmuyor diyerek halkımızı yanıltmaya çalışıyorlar. Lütfen tek taraflı dinlemesinler. Çevrelerine baksınlar. Sormak istedikleri varsa buradayız, kaplarımız açık” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2017 - 11:52

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, il binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Hamza Dağ, 15 yıl boyunca İzmir’e yaptıkları hizmetleri slayt sunumu ile tek tek anlattı.

CHP’li yerel yöneticilerin kendilerini İzmir’in yegane sahibi gibi gördüğünü ve şımarık hareket ettiğini belirten Hamza Dağ, “CHP’li belediyelerin en iyi yaptığı şey yapılan hizmetlerin önünü kesmek ve engel olmaktır. Terlemeden, yorulmadan koşmadan hamasetle, kavgayla ideolojk söylem üzerinden pirim yapmak. Şark kurnazlığı ve günü kurtarma peşindeler” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’de neredeyse her haneye hizmet götürdüklerini belirterek, 15 yıl içerisinde yapılan hizmetlerin tutarının 45 milyar 650 milyon liraya ulaştığını söyledi: “15 yıl içerisinde İzmir’e yatırım tutarı 45 milyar 650 milyon liraya ulaştı.”

DAĞ: BİR YERE NE VE NASIL YAPILACAĞINI DİĞERLERİNDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, başta Alsancak Stadı’ndaki ruhsat krizi olmak üzere statlarda yaşanan süreç ile ilgili de bilgi verdi. Alsancak Stadı’nda işlerin hızlı yürümesini istediklerini ancak ruhsat krizi yaşadıklarını, Karşıyaka’da ise önce şehir plancıları odası ardından stadın çevresinde yaşayan vatandaşların itirazlarıyla karşılaştıklarını söyledi.

DAĞ: KARŞIYAKA’DA VATANDAŞ İTİRAZ ETMİŞ, DAVA AÇARLARSA, YAPACAK BİRŞEYİMİZ YOK

Dağ, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Alsancak Stadı’nda belediye ile oraya yapılması konusunda sorun yok. Bizi üzen şu, yıkıldığında ısrarla buraya rezidans yapılacak dediler. BMC’deki krizde de aynı şeyi söylediler. Şehirlerin imar ve inşasının insan doğasına uygun olmasını herkesten çok arzuluyoruz. Bir yere ne ve nasıl yapılacağını diğerlerinden öğrenecek değiliz. Şimdi stad konusunda sadece biz işler biraz daha hızlı yürüsün, belediye ruhsatı versin istedik. Bakanlıktan takibini yapıyoruz. İnşaatı da durdurmuyoruz. Karşıyaka’daki stadına şehir plancıları odası dava açmıştı. Bir görüşme yaptırdık. Odasının tüm itiraz gerekçelerini karşılayıp plan yeniden askıya çıktı. Bu kez de orada yaşayan vatandaşlarımız bu plana itiraz etti. Şu an bu itiraz devam ediyor. Dava açma hakları var. Dava neticesinde bir karar alırlarsa yapacağımız bir şey yok.”

İZMİRLİLERE JAKOBEN ANLAYIŞLA BAKMAK YERİNE…

CHP’li yöneticilere çağrıda da bulunan Hamza Dağ, “Çağrıda bulunuyorum; gelin artık hamaseti ve İzmir nasıl olsa bize oy verir şımarıklığını bir kenara bırakın. Fırsatçılığı bırakın ve İzmir için bir şeyler yapmaya çalışın. Belediyelerde dönen rant işlerinin önüne geçin. Belediyeleri kendi siyasi ikballerinize araç kılmaktan vazgeçin. İzmirlilere Jakoben anlayışla tepeden bakmak yerine dertlerini dinleyin. Belki o zaman size güvenebilirler” dedi.
SAHTE ÖZGÜVEN SAHİBİ CHP YÖNETİCİLERİ KENDİLERİNİ İZMİR’İN YEGANE SAHİBİ GÖRÜYOR

Bundan sonra il binasında düzenli olarak basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,

“Sürekli bundan sonra vekillerimiz belediye başkanları il binamızda açıklama yapacak. Bu dönemde yapılan hizmetlerin özetini paylaşmaya çalıştım. Son zamanlarda CHP’nin hamaset ve sataşmalarda dozunu arttırması nedeniyle bu açıklamayı yapmak hasıl olmuştur. Ne yazık ki hamaset üretmekten başka marifeti olmayan sahte özgüven sahibi CHP yöneticileri kendilerini İzmir’in yegane sahibi görüyorlar. Bu hastalıklı bakış İzmirlilere karşı mahcubiyet duygularının da yok olmasına neden olmuş durumda. Her geçen trafik sorunu büyürken iktidara rağmen başarılıyız demekteler. Çöp sorunu İzmir’in üzerine dağ olup gelirken bunu hangi bakanlığın üzerine yıkarız da siyasi sorumluluktan kurtuluruz anlayışı içindeler” diye konuştu.

BİR GÜN İZMİR DE SİZE TAPULU MALI OLMADIĞINI ORTAYA KOYACAKTIR

“Bir yandan belediyemizin borcu yok diyorlar kredi vermiyorlar ki hizmet üretelim paradoksu ile karşı karşıyalar. Günü kurtarmaktan başka dertleri yoktur. İzmir her halükarda bize oy verir şımarıklığı yatmaktadır bu açıklamalarda. Bu millet 3 Kasım 2002’de kendini ülkenin yegane sahibi sananlara cevap verip tarihin çöplüğüne attıysa bir gün İzmir de size tapulu malı gibi görmediğinizi ortaya koyacaktır” diyen AK Parti ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eleştiri dozunu arttırarak,

“Üretmiyorsunuz, taş üstüne taş koymuyorsunuz. Ürettiğiniz tek şey hamaset. Kendinizi ve koltuğunuzu değil İzmir ve İzmirlileri düşünün. İzmir artık bu şımarık ve sorumsuz siyaset anlayışından bıktı artık. Birileri hizmetlerimizin konuşulmasından rahatsız oluyor ve işi başka noktalara çekiyor. Konuşulduğu zaman da şirazeden çıkıyor” şeklinde sürdürdü açıklamalarını.

BU BİR DEDİKODU, CEVAP VERECEK DURUMUMUZ YOK

Hamza Dağ, AK Partili yöneticilerin il başkanının nasıl bulunduğu hakkında aranmasıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını da kaydederek,

“Bu bir dedikodu. Açıkçası kongre sürecimiz devam ediyor. Genel merkezimiz büyükşehirler konusunda beklemeye aldı. 51 ilde kongreler devam ediyor. İzmir bekleme süreci yaşıyor. Gerekli istişareler yapılıyor. Tamamen dedikodudan ibaret. Cevap verecek bir durumumuz yok” dedi.
Toplantıya AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanlarının yanı sıra Kiraz ve Kınık belediye başkanları dışındaki Selçuk, Torbalı, Menderes, Kemalpaşa, Ödemiş belediye başkanları da katıldı. 

BÜLENT DELİCAN: ŞU DEPRESİF HALDEN VAZGEÇSİNLER

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da hükümetin İzmir’e ulaşımdan baraj ve stad yapımına kadar her alanda yatırım yaptığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve CHP’li yerel yöneticilerin tersi yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

BİZLER BU ALGI YÖNETİMİNDEN VE DEPRESYONLARINDAN BIKTIK

CHP’li yöneticilerin algı yönetiminden bıktıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Bizler bu algı yönetiminden depresyonlarından bıktık. Şu depresif halden vazgeçsinler. İş körlüğünden kurtulsunlar. İZBAN krizinde yaptıklarını biliyorsunuz. Toplu sözleşmeleri işçiyi cezalandırmak gibi yapıyorlar. Ben yaptım oldu mantığından vazgeçsinler. Sokağa sorduğumuzda en önemli sorun ulaşım, alt yapı, kentsel yönetim ise belediyede bir sorun var” dedi.

İZMİRLİLER LÜTFEN TEK TARAFLI DİNLEMESİN

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP’li yerel yöneticilerin her konuşmada hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığını söylemesini eleştirdi ve İzmirlilerin tek taraflı dinlememesi için bundan sonra her hafta basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı:

“Her konuşmada hükümet bize destek olmuyor diyerek halkımızı yanıltmaya çalışıyorlar. Lütfen tek taraflı dinlemesinler. Çevrelerine baksınlar. Sormak istedikleri varsa buradayız, kaplarımız açık.”

DELİCAN: GÜNEŞİN BALÇIKLA SIVANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Delican, güneşin balçıkla sıvanmayacağını dile getirerek, “Ankara ile otoban projemiz devam ediyor. Kemalpaşa’ya otoyol bağlantımız gerçekleştirildi. İzmir’i hızla ayağa kaldırıyoruz. 40 yıl su sorunu çözüyoruz beş baraj yapıyoruz dediler bir tane baraj yapmadılar biz tümünü hayata geçirdik. Gördes, Yiğitler Barajını biz yaptık. DSİ bu barajı da hayata geçiriyor. O kadar çok hükümetimizin İzmir’e katkısı var ki biz asla ve asla yolumuzdan şaşmayacağız. Halkımıza daha fazla anlatacağız. Güneşin balçıkla sıvanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

TRAMVAY BAŞLADIĞINDAN BU YANA İZMİR’İ İNİM İNİM İNLETİYORLAR

CHP’li yerel yöneticilerin tramvay yapımının dahi büyük sıkıntılara neden olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İZBAN’ı da hükümetin desteğiyle yaptıklarını savundu:

“İzmir’i tramvay başladığından bu yana inim inim inletiyorlar. Tramvaya karşı değiliz. Mutlaka yapılmalıdır ama düzgün güzergahtan geçirilmeli. Ulaşımda ve demiryolunda bize hiç katkı koymadınız diyorlar. İZBAN hattını onlarla ortaklaşa yapanlar ki? Ellerini vicdanlarına uzatsınlar. Dünyanın belki de kesintisiz en uzun toplu ulaşım sistemini İzmir’de kuruyoruz. Demiryolu ve havayolu bağlantısı olan tek ulaşım bandı Türkiye’de İZBAN’dır. Limanı da buna dahil etmeye çalışıyoruz. Sadece yolcu taşıması gibi gösteriliyor. Hükümetimiz İzmir’e dair ne gerekiyorsa yapıyor. Ulaşım konusunda bize hiç gelmesinler. Çevreyolu yapılmasaydı kuzey aksına ulaşım imkansız hale gelecekti. Şimdi ikinci bir aks daha planlıyoruz.”

PEKDAŞ BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARDI AMA…

Başkan Delican, CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’In Alsancak Stadı’nın yapımına sadece 21 araçlık otopark olduğu gerekçesiyle ruhsat vermemesini ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümetin stadı yapması durumunda dava açmayacakları şeklindeki açıklamasını da değerlendirdi.

ZEMİNDE SIVILAŞMA OLDUĞU İÇİN OTOPARK YAPMIYORUZ

Delican, Alsancak Stadı’nın olduğu yerde zeminde sıvılaşma olduğu için otopark yapamadıklarını, hem büyükşehir hem bakanlık yönetmeliklerinde de zeminde sıvılaşma olması durumunda otopark yapılamayacağının belirtildiğini vurgulayarak, CHP’li yöneticilerin bu durumu gözden kaçırmaya çalışmasının nedenini sordu.

YER GÖSTERSİNLER O STADI DA BİZ YAPALIM

Başkan Delican, “Sema Pekdaş’ın bir bardak suda kopardığı fırtınayı biliyorsunuz otopark yok diye ruhsat vermedi. Burada müsait olsa yapacaktık. Zemin balçık sıvılaşma var. 90 yıllık stadı yeniliyoruz. Otopark için giriş mesafesi yok. Butik stadlar araç trafiğinden uzaklaştırılmak için otopark olmadan yapılır. Önünden tramvay geçiyor. Arkasında Halkapınar var. Lokalizasyon açısından en ideal yolda. Yer göstersinler o stadı da biz yapalım. Sıvılaşma olmadığı için yapılamıyor. Büyükşehir otopark yönetmeliği de sıvılaşma varsa yapılmasına gerek yoktur diyor. Bunu açıklasınlar. Bakanlık yönetmeliğinde de var. Zemin müsait olsa o da yapılırdı. Bir belediye başkanı bunu bildiği halde neden bakanlık ile bunu konuşmaz. Otopark yapacaksınız diye sanki biz inadına yapmıyormuşuz gibi bir yöntem dener. Hepimiz İzmir’de yaşıyoruz. Ne kadar katkı koyarsak çocuklarımızın faydasına. Diğer statlarla ilgili de bir bardak suda fırtınalar kopardılar. Biz bu stadları yapacağız. Ama lütfen artık  İzmir’in önünü tıkamasınlar. Sen dava açmayacaksın ama kaç tane oda başkanına iş veriyorsun. Onlara açtırmayacağını nereden biliyoruz. Böyle bir garanti var m? Birilerine ihale edip ondan sonra da biz dava açmadık. Kaç yıldır stad konusunu konuşuyoruz. Artık bunları bitirelim. İzmir konusunda yaptıklarımızı anlatmak satırlara sığmayacak” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET BİZE DESTEK OLMUYOR DİYE HALKIMIZI YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kentsel dönüşüm projelerini de başta Karabağlar olmak üzere tek tek hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki verilmediği gerekçesiyle kentsel dönüşüme başlayamadıkları gerekçesinin de yetkinin verilmesiyle ortadan kalkmasına karşın hala bir şey yapmadığını kaydetti.

3 YILDIR 280 KONUT VE 33 DÜKKANDAN BAŞKA NE YAPTILAR'

“2019’un martında bitmiş olacak kentsel dönüşüm. Karabağlar’daki 540 hektarlık alandaki ilk projede bin beş yüz konutu mart ayında teslim edeceğiz. Diğer hatları da hayata geçireceğiz. Büyükşehir belediyesi yetki devri verilmediği için yapamıyoruz diyorlardı, 3 yıldır ellerinde yetki var. 280 konut ve 33 dükkandan başka ne yaptıla? Karabağlar İzmir’in parlayan yıldızı olacak. Sadece biz yapalım demiyoruz gelin beraber yapalım diyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.