Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den Soyer’ e ‘Charlie Hebdo’ tepkisi

AK Parti İzmir'den Soyer’ e ‘Charlie Hebdo’ tepkisi

AK Parti İzmir Teşkilatı Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo ile fotoğraf paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e sert tepki gösterdi. Soyer’e tepki gösteren isimlerden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “1000 yıldır müslüman olan bir şehrin başkanının eşi olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Yaptığınız seviyesizce ve düşmancadır” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2020 - 20:02

EGEPOSTASI- Fransız karikatür dergisi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek adına Hz. Muhammed’i ve İslami değerleri hedef alan bir karikatür yayımlamıştı.

Derginin kapağı Türkiye’de büyük tepki toplarken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Charlie Hebdo hakkında soruşturma başlatmıştı.

SOYER’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Fransız dergiye tepkiler sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in  2015 yılında sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı elinde Charlie Hebdo’nun olduğu bir fotoğraf gündem oldu. Soyer’in paylaşımına AK Parti İzmir Teşkilatından tepki yağdı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Cemal Bekle ve AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla Neptün Soyer’i eleştirdiler.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İşi çığırından da çıkardılar! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in eşinin Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret eden karikatürleri yayınlayan Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya destek vermesinin başka izahı yok! Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.”

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Peygamber Efendimize hakaret eden paçavrayı şeref madalyası gibi paylaşmanız milletimizin değerlerine nasıl yabancı olduğunuzu göstermektedir.1000 yıldır müslüman olan bir şehrin başkanının eşi olmak sorumlu davranmayı gerektirir. Yaptığınız seviyesizce ve düşmancadır. Çok yazık!”

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “#İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in eşi Neptün Soyer’in Peygamberimiz Hz.Muhammed’e saldıran Fransız Dergisi Charlie Hebdo’nun hakaretlerine destek vermesi ile nutkumuz bir kez daha tutuldu! Bu zihniyeti ne özgürlük ne de eşitlik anlayışı aklar!”

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “Fransızlara ve bu paçavraya gösterdiğiniz hassasiyetin onda birini bu ülkeye ve Peygamber Efendimize (Sav) onun ümmetine gösteremezsiniz. Mayanızı biliyoruz . Aklı ve kalbi bu topraklarda olan kimsenin yapamayacağı bu paylaşımı esefle ve şiddetle kınıyoruz. “ ifadeleriyle Soyer’e tepkilerini dile getirdiler. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.