Dolar 32,5285
%0.25
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.485,170
%0.93
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Derhal özür dilemelidir

AK Parti İzmir'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Derhal özür dilemelidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine AK Parti İzmir Teşkilatı tepki gösterdi. Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "milyonların iradesini yok saymaktır, kabul edilemez." derken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Sadece Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a değil; milletin iradesine saygısızlık etmiştir ve derhal özür dilemelidir." dedi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 21:19

EGEPOSTASI- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadelerine  AK Parti İzmir Teşkilat üyeleri de sert tepki gösterdi.

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: Aziz Milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanımıza “sözde” sıfatıyla hitap etmek, Cumhurbaşkanımıza oy veren milyonların iradesini yok saymaktır, kabul edilemez.

Sosyal medyadan açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Sürekli, Kılıçdaroğlu'na "Hukuka sığmayan kompleksini kusmuştur. Derhal özür dilemelidir" dedi.

Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Genel başkanlık koltuğuna hangi şartlarda, nasıl oturduğunu unutan Kemal Kılıçdaroğlu; milletimizin güven ve onayı ile girdiği her sandıktan çıkan Cumhurbaşkanımıza ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ diyerek; bu demokratik gerçekliğe ve hukuka sığmayan kompleksini kusmuştur.

Ana muhalefet lideri, bu ifadesiyle “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesini ihlal ve inkâr etmiştir. Asıl niyetini ortaya koymuştur. Sadece Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a değil; milletin iradesine saygısızlık etmiştir ve derhal özür dilemelidir."

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde' diye hitapta bulunmak ahlak dışıdır, millet iradesine saldırıdır. Siyasi nezaketten ve edepten uzak bu sözler, Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde milletimize sarf edilmiştir.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında milletin iradesini hiçe sayarak, %52,59 oy alan Sayın Cumhurbaşkanımız için “Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesini kullandı. Kendisiyle aynı üslup ve tavrı gösteren, aynı yalanlar üzerinde birleştiği gazeteye sahip çıktı.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır: Milletimizin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “sözde cumhurbaşkanı” ifadesi, hem devletimizin hem de milletimizin iradesine saygısızlıktır. Kemal Kılıçdaroğlu, Sn Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle: #Türkiye'deki halk iradesinin %52 desteğini almış ve girdiği her seçimden zaferle çıkmış bir lidere "sözde" diyen Kılıçdaroğlu, oturduğu koltuğa nasıl geldiğini unutmuş anlaşılan...

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir. Terör örgütlerine, onların Sözde elebaşılarına sözde diyemeyen onlarla iş tutan, ittifak olan binumum terör uzantılarıyla her türlü tezgah içinde olan Chp nin başındaki bu hastalıklı zihniyet milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: Hadsiz Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanmış.

%52'nin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen kişiye "Sözde Cumhurbaşkanı" denmez ama Amerikalılara sandığa saygı çağrısı yapıp Türkiye'de "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanan kişiye "İKİ YÜZLÜ" denir.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: Sadece %52’lik iradeyle seçilmiş bir lideri hedef almıyorsun. Bugün ona oy veren milyonlara hakaret ettin ! alışkınsın milletten cevap yemeye... Ama bu hadsizliğin de cevabını 2023'te alacaksın! siyasi geleceğini Biden'ın, Esed'in kollarında aramaya devam et! 

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer: Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı @RTErdogan ...hatırlatalım

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.