Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den bir ilk! Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'

AK Parti İzmir'den bir ilk! Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, bir ilke imza atarak, ‘Tarımda Kadın Girişimciliği Çalıştayı’nı, 9 Mart Pazartesi günü, Kaya Termal Otel’de gerçekleştirecek. Çalıştaya; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da katılacak. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; akademisyen ve uzmanlar, sektör temsilcileri, kooperatifler ve kadın üreticilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirecekleri çalıştaya ilişkin bilgi verdi. Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'

  • Ege Postası
  • 07.03.2020 - 10:56

Başkan Büyükdağ, kadının ekonomik, sosyal ve siyasi hayattaki varlığının fark yarattığına dikkat çekerek; "Bu başlıktaki ilk çalıştayı İzmir'de yapmaktan gurur duyuyoruz. Çalıştayımızda tarım alanında kadın girişimciliğini destekleyeceğini düşündüğümüz 4 konu başlığımız ve grubumuz olacak. Ayrıca sektörün tüm bileşenlerini Sayın Bakanımızın da katılımları ile bir araya getireceğiz. AK Parti, kadına hak ettiği değeri ve yeri sözde bırakmayarak somut adımlarla ortaya koyan bir partidir. Bu çalışmanın da önemli kazanımlar ortaya çıkaracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kadın, aileden toprağın işlenmesine kadar

Kadının aile birliğinin tesisinden, toprağın işlenmesine kadar büyük rol oynadığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; bu alanın öne çıkan akademisyenlerinin liderlik yapacağı çalışma gruplarının konularını da açıkladı. Çalıştayda; ‘Kadının Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve İnovasyon Çalışmaları’, ‘Kırsalda Kadın İstihdamının Arttırılması ve Girişimciliğin Güçlendirilmesi’, ‘Tarımda Sürdürülebilirlik ve Kadın’, ‘Kırsalda Kadınların Kooperatifleşmesi, Finansal Sorunlar ve Sosyal Güvenlik’ konuları, ana gündemi oluşturacak.

AK Parti'nin kadınların üretim potansiyellerini artırmak ve istihdam koşullarını geliştirmek için pek çok çalışma yaptığına dikkat çeken Başkan Büyükdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz bu çalıştay ile tarım alanında girişimci olmak isteyen kadınlara bir vizyon yaratmakla birlikte; girişimci olmuş, destek almış kadınlarımızın başarı hikayelerini de ele alacağız. Amacımız sadece; tarım alanında çalışan kadınları bir araya getirmek değil; sektörü kadın açısından uzmanlar, başarılı kadın çiftçiler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan temsilcileri, meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini buluşturarak bir beyin fırtınası yaratmak. Bir ülkenin kadınları güçlü ise, o ülke de güçlüdür. Türk kadını, parçası olduğu her alanda kalkınmanın önünü açacak güçtedir. Aile gibi temel toplumsal bir yapıdan, fabrikalara, tarlalara ve siyasete kadar böyledir. Kadınlarımızın yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan metodlarla yol almasını amaçlıyoruz. Çalıştayımızı da bu açıdan çok önemsiyoruz.

Bakan Pakdemirli ile değerlendirme

Çalıştayın 2. oturumuna Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katılacağını duyuran AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; programa bin 500 kişinin katılacağını ve destekleyici etkinliklerin de olduğunu söyledi. Programda; üretici, çiftçi kadınların başarı hikayelerini yansıtan kısa bir film gösterisi yapılacak. Tarımda kadın gücünü yansıtan, kadın çiftçilerin hikayelerini anlatan resim sergisi de yer alacak. Pek çok başarılı girişime imza atmış alanında öne çıkmış 4 girişimci kadına ve kooperatif temsilcisine ödül verilecek. Ayrıca programın sonunda, katılım sağlayan bin 500 kadına fidan dağıtılacak. Çalıştayın birinci oturumunun ardından her grubun moderatörü raporunu açıklarken, sonunda genel raporun sunulacak ve program, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin değerlendirme konuşması ile sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.