Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de Yıldırım heyecanı!

AK Parti İzmir'de Yıldırım heyecanı!

AK Parti'de 2. Olağanüstü Kongre 22 Mayıs'ta yapılacak. Binali Yıldırım isminin genel başkanlık için öne çıkması İzmir Teşkilatı'nda heyecan yarattı. AK parti'de 8 ay arayla delegeler yeniden sandık başına gitmiş olacak. Kongre sonrası İzmir İl Başkanı Delican'ın görevden alınacağı iddia ediliyor. AK Parti'de 8 ay arayla kongre mesaisi

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 15:08

EGE POSTASI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında “atama yetkisi devri” kriziyle zirveye ulaşan sorunlar, AK Parti’nin olağanüstü kongrede yeni bir genel başkan seçmesiyle sonuçlanacak.

AK Parti'de 2. Olağanüstü Kongre 22 Mayıs'ta yapılacak. Ahmet Davutoğlu kongrede yeniden aday olmayacak. Kongre daha önceki kongrelerde olduğu gibi tek adaylı yapılacak. Aday konusunda partinin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği isim önem arz edecek. 

Kulislerde genel başkanlık için Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Yalçın Akdoğan, Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala ve Numan Kurtulmuş isimleri öne çıktı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı,  İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ismi kulislerde ağırlık kazanmış durumda. Ankara'dan gelen bilgilerde Yıldırım'ın yakın çevresinin, kendilerine yakın isimlere bir süredir "İyi dinlenin önümüzdeki süreçte bize çok iş düşecek" dedikleri iddia edildi. 

Eylül ayındaki kongrede de seçime bir kaç gün kala Yıldırım ismi "genel başkan adaylığı için yakın çevresi aracılığıyla nabız yokladı" şeklinde gündeme gelmişti. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimler arasında. 

İZMİR TEŞKİLATI HEYECANLI

Yıldırım isminin yeniden öne çıkması İzmir Teşkilatı'nda heyecan yarattı. İzmir'de 2 kez vekil seçilen ve son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olan Yıldırım, İzmir Teşkilatı tarafından çok seviliyor. Kongre tarihinin belli olması ile birlikte partililer arasında "İzmir'den Başbakan çıkacak" yorumları yapılıyor.

DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

İzmir Teşkilatı, Genel Başkan ve Başbakan olacak yeni ismi de merakla bekliyor. Uzun süredir 'görevden alınacak' iddiası parti koridorlarında konuşulan İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, kongre sonrası istifasının istenmesine kesin gözüyle bakılıyor.  İlçelerde de büyük bir revizyon yapılacağı parti kaynakları tarafından doğrulanıyor.

8 AY ARADAN SONRA YİNE SEÇİM MESAİSİ

Öte yandan AK Parti'de 8 ay arayla delegeler yeniden sandık başına gidecek. Son olağan kongrede oy kullanan delegeler bu kez olağanüstü kongrede oy verecek.  

KONGREDE KİMLER OY ATACAK'

İl Başkanı Bülent Delican dışında, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçe başkanları Yaşar Akbulut, Evrim Özen, Uğur Demirezen, Yakup Gülcan, Mustafa Durmaz, Ogün Asil Aydoğdu, Arslan Keskin, Neşat Arslan, Alparslan Ertük, Özgür Kaner, Zafer Afyon, Kadir Özgirgin, Hüseyin Uzun, Oğuz Taboğlu, Erol Körüklü, Mehmet İmre, Ahmet Değirmenci, Abdullah Mertoğlu, Yaşar Kırkpınar, Sami Molla Ahmet, Mehmet Emin Avşar, Temel Yıldırım, Mithat Çetin, Aslan Bilgi, Halil Demir, Hamit Nişancı, Sema Yeşilçimen, Mehmet Çektikçioğlu, Hasan Akbıyık, Safiye Özen Çiçek, Çiğli İlçe Eski Başkanı Özgür Kaner,  Kadın Kolları eski Başkanı Özen Kızılırmak, Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl eski Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, İl Eski Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, İl eski Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İzmir eski Milletvekili Taha Aksoy, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, Derya Türkgülü ve Burak Gültekin kongrede oy kullanacak.

Giresun Milletvekili olan BMC Holding CEO'su Cemal Öztürk ile vekil seçilen Necip Kalkan'ın yerine yedekten 2 isim oy kullanacak.

8 İSİM DOĞAL DELEGE

1 Kasım'da İzmir'den vekil seçilen 8 isim ise doğal delege...Bu isimler Binali Yıldırım, Nükhet Hotar, Hamza Dağ, İbrahim Turhan, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya ve Necip Kalkan.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.