Dolar 32,5570
%0.03
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.433,150
%0.12
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de o meclis üyeleri hakkında karar!

AK Parti İzmir'de o meclis üyeleri hakkında karar!

AK Parti Buca’da “kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak” disipline sevk edilen meclis üyeleri Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce hakkında geçici ihraç kararı verildiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2020 - 16:29

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı AK Parti Buca’da krize neden olmuştu. Denetim komisyonu seçimleri için grup içerisinde yapılan seçimde AK Partili meclis üyeleri Ünal Ömür, Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce “adayız” deyince ortalık karışmıştı. Mecliste yapılan oylamada CHP’lilerin oylarıyla komisyona Ünal ve İnce seçilmişti.

Seçimlerde grup kararına uymayıp Denetim Komisyonuna seçilen, meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Mustafa İnce ve Ünal Ömür “kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak” disipline sevk edilmişti. Süreç içerisinde meclis üyesi ve aynı zamanda Buca Kurucu İlçe Başkanı da olan Ünal Ömür AK Parti’den istifa etmiş ve yoluna bağımsız üye olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Meclis üyeleri Mehmet Adıyaman ve Mustafa İnce hakkında disiplin komisyonunun işledikleri suçu sabit görüp "geçici ihraç" kararı verdiği belirtilirken, 5 ay olan bu sürenin de dolduğu aktarıldı.

Ayrıca disiplin komisyonunun meclis üyelerinin denetim komisyonundan istifalarını hafifletici sebep bulduğu ve bu nedenle "kesin ihraç" cezası vermediği de gelen bilgiler arasında.

Öte yandan kredi oylamasında grup kararına uymayan Memduh Kaymaz ile oylama zamanında dışarı çıkan Mustafa Solmaz hakem heyetine gönderilmişti. İki meclis üyesinin heyet tarafından uyarıldığı belirtildi.

Diğer yandan Koronavirüs salgını nedeniyle 3 aylık aranın ardından belediye meclisleri 1 Temmuz itibariyle toplantılarına başlayacak. Buca Belediyesi’nin meclis toplantısı yarın gerçekleştirilecek. 

İsmi geçen meclis üyeleri yarınki meclis öncesinde partilerinin grup toplantısına katılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.