Dolar 32,3355
%0.17
Euro 35,1993
%0.05
Altın 2.246,140
%0.12
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de o ilçe başkanı istifa etti

AK Parti İzmir'de o ilçe başkanı istifa etti

AK Parti İzmir’de beklenen gelişme. Yaklaşık 3 ay önce Buca İlçe Başkanlığına atanan Murat Yeşiltay görevinden istifa etti.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 15:20

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Merkez tarafından geçtiğimiz 15 Nisan’da Ali Boyla’nın yerine Buca İlçe Başkanlığına atanan Murat Yeşiltay gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti

Göreve geldiği günden beri hem teşkilattan gelen şikayetler hem de il yönetimiyle uyuşmayan yapısı nedeniyle tepkilerin odağında olan isim Murat Yeşiltay, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

İLÇE YÖNETİMİNE 2 AY SONRA ONAY GELMİŞTİ

Yeşiltay’ın yönetim kurulu listesini hazırlarken, eski ilçe başkanları ve kurucu isimlerle istişare etmediği için kriz çıkmış ve Başkan Yeşiltay’a tepkiler artmıştı. Bazı milletvekilleri ve eski ilçe başkanları Yeşiltay aleyhinde kulis yapmış ve ilçe başkanı olarak istemedikleri bilgisi genel merkeze kadar ulaşmıştı.

15 Nisan’da göreve atanan Yeşiltay’ın ilçe yönetimi ancak Haziran ortasında onaylanmıştı.

Murat Yeşiltay’ın göreve getirilmesiyle ilçede başlayan kriz, Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilinin belirlenmesi sürecinde tavan yapmıştı. Yeşiltay'ın "Bize neden sormuyorsunuz'" sözleriyle grup toplantısını tavırları krizi iyice derinleştirmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası görevden alınması gündemde olan Yeşiltay, gelen tepkiler üzerine il başkanlığına istifasını sundu.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Yeşiltay'ın istifasının kabul edildiğini belirten AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, "Buca İlçe Başkanımız Sn.Murat Yeşiltay’ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle istifası kabul edilmiştir.Murat Yeşiltay’a İlçemiz ve Teşkilatımız için bugüne kadar yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.