Dolar 32,5536
%0.12
Euro 34,9033
%0.69
Altın 2.437,880
%0.21
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de flaş gelişme: Badem'e vize çıkmadı, 4 başkan istifa etti

AK Parti İzmir'de flaş gelişme: Badem'e vize çıkmadı, 4 başkan istifa etti

AK Parti’den milletvekili olmak isteyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem (65) görevinden istifa etmek için Genel Merkez'den onay istedi ancak izin verilmedi.Karabağlar, Seferihisar, Narlıdere ve Kemalpaşa ilçe başkanları ise görevini bıraktı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, aday adayı olmak için istifa etti. AK Parti İzmir'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 15:58

2014 yerel seçimlerinde 34 bin oy alarak CHP'nin elindeki Ödemiş Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Partili Mahmut Badem, genel seçim öncesi milletvekili olmak için görevinden istifa etmek istedi. Talebini Genel Merkez'e ileten Badem'e, onay çıkmadı. Genel Merkez Badem'den, İzmir'in AK Parti için önemli olduğu belirterek görevine devam etmesini istedi. AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, "Belediye başkanımız görevine devam edecek" dedi. 2004- 2009 yıllarında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapmış olan Mahmut Badem, 2009-2014 yılları arasında da AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

O BAŞKANLARA ONAY

AK Parti'nin Karabağlar, Seferihisar, Narlıdere ve Kemalpaşa ilçe başkanları, genel merkezden adaylık için onay aldı. Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, görevinden istifa etti. İlçe Başkanlığı için bu süreçte kimin görev alacağı henüz net değil.

Yine Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı da milletvekili aday adayı oldu ve görevi bıraktı. Nişancı, "Son yaptığımız temaslarla birlikte aday adayı olmam için herhangi bir engel olmadığı belirlendi. Destek gördüm ve il başkanıyla konuştuktan sonra isitfamı verdim. İlçe teşkilatımızla ilgili sorun yok" dedi. İlçede, Siyasi Hukuk İşler Başkanı Çağatay Çağar, vekaleten göreve getirildi.

Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten de istifasını sunan partililerden. Erten, "Seçmeni en büyük ilçesinde ilçe başkanlığı yaptım. Vizyon projeleri ve alan siyasi yapıyorum. Sadece siyasetle uğraşmıyorum. İzmir'i bildiğimi düşünüyorum. Vizyon ve çözüm odaklı, özgürlükleri, demokrasiyi öne çıkaran bir anlayışla siyaset yapıyorum. Hem alan siyasetini biliyorum hem de mutfak kısmını da tanıyan biriyim" dedi. Karabağlar AK Parti İlçe Başkanlığı görevine vekaleten Siyasi Hukuk İşleri Başkanı İrfan Doğruca getirildi. 

Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi de aday adaylığı için istifa etti. Bilgi’nin yerine gelecek isim önümüzdeki günlerde belli olacak.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ DOĞAN İSTİFA ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, aday adayı olmak için istifa etti. Doğan'ın yerine, mayıs ayında yapılacak grup toplantısında AK Partili meclis üyelerinden biri görevlendirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Başkanvekili Bilal Doğan, görevini bırakma kararı aldı. Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Doğan, "Partim hangi görevi verirse onu yaparım. Hayırlısı olsun herkes için" dedi. Milletvekili adayı gösterilmediği takdirde yine partisi için çalışmaya devam edeceğini belirten Doğan, "Yapacağım çalışmalarla, arkadaşlarıma ve partime katkı sunmayı sürdüreceğim" diye konuştu. Doğan, grup başkanvekilliği için AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün bir ismi önereceğini belirtti. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.