Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti

AK Parti İzmir’de deprem! İl Başkanı Şengül istifa etti

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül görevinden istifa etti. Şengül'ün istifasını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. AK Parti İzmir’de deprem!

  • Ege Postası
  • 12.04.2019 - 21:06

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. İki gündür yeni seçilen AK Partili belediye başkanları ile birlikte Ankara’da olan İl Başkanı Aydın Şengül, beklenmedik bir şekilde görevinden istifa etti.

Ankara'da temaslarda bulunan Şengül, İzmir heyetini uğurladıktan sonra Başkent'te kaldı. Türkiye geneli seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantı sonrası  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen  Şengül'ün istifasını sunduğu ve Erdoğan'ın da istifasını kabul ettiği bildirildi.

İki günlük Ankara ziyaretinin ardından istifa eden Şengül’ün Genel Merkez'in bir tasarrufu olmamasına karşın istifayı kendi istediği öğrenildi. Başkent'teki temaslarında Genel Merkez yönetimiyle helalleşen Şengül’ün seçimlerdeki başarısızlığı üstlendiği aktarıldı.

Şengül, yarın parti binasında düzenleyeceği toplantıyla istifasını kamuoyuna duyuracak.

14 AY SONRA İSTİFA ETTİ

Dönemin İl Başkanı Bülent Delican’ın Genel Merkez yönetimince istifasının alınması üzerine Aydın Şengül, 15 Şubat 2018’de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir İl Başkanı olarak atanmıştı.

Şengül,  2007-2009 yılları arasında da İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Öte yandan Şengül’ün istifasının ardından 50 kişilik yönetimin ne yapacağı merak konusu oldu. AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan  Kandemir'in Pazar günü İzmir’e geleceği ve yönetimin istifasını isteyeceği öğrenildi. 

İŞTE İL BAŞKANLIĞI İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

AK Parti kulislerinde eski milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti’nin Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı, Tanfer Kemerli ve İlknur Denizli ve milletvekili adayı olan Maksut Karaosman’ın adının il başkanlığı için ön plana çıktığı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.