Dolar 32,5063
%0.18
Euro 34,8067
%0.25
Altın 2.490,040
%1.13
Bist-100 9.546,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de 47. AK Zirve!

AK Parti İzmir'de 47. AK Zirve!

Balçova Kaya Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşen AK Parti İzmir 47. İl Danışma Kurulu Toplantısına İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ve AK Parti İzmir Koordinatörü, İstanbul Milletvekili Erol Kaya damgasını vurdu. Her iki isimde seçimlerde aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarına önemli mesajlar verdi. Toplantıya gelirken kentin bir noktasında ‘Sevgilim aşkımız metro gibi olsun’ yazısı gördüğünü ifade eden Tekelioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi, “Aziz beyin ekip sorunu devam ediyor. Beceriksizlik zaafları olanca gücüyle devam ediyor” dedi. Tekelioğlu, Bornova Ağaçlıyol’da gerçekleşen eylemler için, “ İhale zamanı geldiği için birileri gürültü koparıyor. Doğru bir tavır değil” ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir Koordinatörü Kaya ise, İzmir’in iyi hizmet almadığını ve bunu hak etmediğini ifade etti yerel seçimler için İzmir ekseninde ilk defa sayı telaffuz etti, “2014’e bir ilçeyle gidiyoruz. Hiç olmazsa 15’ten aşağı olmasın. 20’ye kadar yolu var” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 17:26
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir 47. İl Danışma Kurulu Toplantısı Balçova Kaya Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda AK Parti İzmir Koordinatörü, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Rıfat Sait, Ali Aşlık, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema,Erdal Kalkan, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Kenan Çakar, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu,İl kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, ilçe başkanları ve il ile ilçe yöneticileri hazır bulundu. Toplantının Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem yaptı.Toplantı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarından başbakanlığa giden yolda yaşadıklarının anlatıldığı "Usta'nın Hikayesi belgeselinden bir bölüm izlettirildi.

SOĞUK TOKALAŞMA DİKKATLERDEN KAÇMADI
AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Rıfat Sait’in birbirlerinin yüzüne bakmadan soğuk bir şekilde tokalaşmaları dikkatlerden kaçmadı. Dağ, katıldığı bir radyo programında, Sait’in organize ettiği 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü etkinliğine tepki göstermişti. İkili birbirine uzak oturdu.


AKAY’DAN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yerel seçimlerde aday aday olmak isteyenler için aldıkları tavsiye kararına teşkilat mensuplarının uymasına teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “ Aday adayı olmak isteyen hiçbir arkadaşıma engel olmayacağımız söyledik. Genel merkezin belirlediği takvim öncesi hiçbir arkadaşımızın çalışma yapmamasını tavsiye kararı olarak söylemiştik. Bu kararı uyan herkese teşekkür ediyorum.Parti disiplininin ne olduğunu biliyoruz. Genel merkezce süreç belirlenmedikten önce yola çıkılmamasını ifade etmiştik. Önümüzdeki günlerde süreç başlayınca herkes demokratik hakkını kullanacak”
Başbakan’ın 12-12 Ekim’de İzmir’e geleceğini hatırlatan Akay, “ Teşkilatlarımızın gayretlerini istiyorum. Başbakan’a yakışacak bir şekilde karşılama töreni yapıp ağırlamamız gerek. İlerleyen günlerde bu konuda istişare içinde olacağız sizlerle” diye konuştu.

TEKELİOĞLU: OLUR OLMAZ KONUŞMAYALIM
Konuşmasına Ortadaoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, parti mensuplarının dış politikada yorum yaparken dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “ Olur olmaz konuşmak yerine Başbakanın, Dış İşleri Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını dikkate almakta fayda var. Her birimiz farklı şeyler söyleyecek olursak parti içinde bir takım konular yanlış anlaşılabilir” dedi.


ÜNİVERSİTE ELEŞTİRİSİ
İzmir’i üniversite şehri olduğuna dikkat çeken Tekelioğlu, “ Üniversite öğrencileriyle daha çok ilişki kuralım. Gençlik kollarına büyük önem düşüyor. Yeteri kadar faaliyet gösteremediğimiz çok açık” ifadelerini kullandı. Teşkilata mesaj vermeye devam eden Tekelioğlu, “ Sandıklara dikkat edelim. Üyelerle teması kaybetmeyelim. Sandık üyesi arkadaşlarımız sandıkta oy kullanacakların gerektiğinde annesi gerektiğinde kardeşi olacak. Bu anlayışla seçimlerde mutlaka başarılı olacağız” diye konuştu.

ADAY OLMAK İSTEYENLERE SESLENDİ
Yerel seçim sürecinde aday adayı olmayı düşünen partililere seslenen Tekelioğlu, şunları söyledi; “ Yerel seçimlerde bir yarış içine gireceğiz. Onun öncesinde kendi içimizde bir yarış vereceğiz. Seçim ahlakına ihtiyaç var. Bu ahlakı ortaya koyamazsak kendi kendimizi yıpratırız. Aday adayı olmak isteyen herkesi cesaretlerinden kutlarım bu iyi bir şey ama seçim ahlakına dikkat edelim. Başkalarının yanlışlarıyla ortaya çıkmayalım. Kendi doğrularımızla aday olalım başkanlıklara…Kötülükleri saymaya başlarsak kendi yanlışını baştan ortaya koyarsanız. Adaylık dedikoduyla olamaz”


AĞAÇLIYOL SALVOSU: İHALE ZAMANI GELDİĞİ İÇİN SES ÇIKIYOR
Bornova Ağaçlıyol’da yer alan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait 100 dönümlük arazinin, Özelleştirme İdaresi tarafından satılması ve ticari amaçla imara açılması iddiasına karşılık yapılan eylemlere tepki gösteren Tekelioğlu, “Spekülasyon yapılmak isteniyor. 2 yıl önce özelleştirme kararı alındı. Olay bugünün değil. 2 yıl önce Özelleştirme İdaresi konut dışı alan olarak planladı 2 emsal verdi. Dolayısıyla imar planlarını ilgili belediyelere gönderdi. Belediyelerden bugüne kadar çıt çıkmadı. İhale zamanı geldiği için birileri gürültü koparıyor. Doğru bir tavır değil. Bir işte ses çıkarma vakti en son noktası olamaz. Özelleştirme İdaresi üzerine düşenleri yaptı. Benim bildiğim kadarıyla belediyelerden bu palanlara itiraz gelmedi. Ağaç düşmanı gibi takdim ediliyoruz Bu doğru değil. Bizim Başbakanımız kadar çevreye dikkat eden bir insan yok. Bornova’daki olayları abartanları dürüst olmaya davet ediyorum Bunlarla uğraşacağınıza metroyla uğraşın”

KOCAOĞLU’NUN EKİP SORUNU DEVAM EDİYOR
Toplantıya gelirken kentin bir noktasında ‘Sevgilim aşkımız metro gibi olsun’ yazısı gördüğünü ifade eden Tekelioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi. Tekelioğlu, “Aziz beyin ekip sorunu devam ediyor. Beceriksizlik zaafları olanca gücüyle devam ediyor. Eğer böyle olmasaydı ekip sorunu yaşamasaydı metro ne bu kadar uzardı ne de sorunlar bu kadar büyürdü. Geçtiğimiz gün İstanbul’daydım…Her iki körfezdeki ulaşıma dikkatlice baktım. Bir tarafta 100 puan bir tarafta 0 puan. Kent ulaşımında bu kadar sıkıntı yaşanırken deniz ulaşımında vizyonsuz davranmak CHP’de olur” dedi.

KAYA: HARMANDALI İZMİR İÇİN UTANÇ VERİCİ
Tekelioğlu’ndan sonra kürsüye gelen AK Parti İzmir Koordinatörü, İstanbul Milletvekili Erol Kaya konuşmasına yerel yönetimlere yönelik eleştiri ile başladı. İzmir’in iyi hizmet almadığını ve bunu hak etmediğini ifade eden Kaya, “ Metroyu halen konuşuyoruz. Tekelioğlu ‘Sevgilim aşkımız metro gibi olsun’ yazısı görmüş. ‘Aşkımız Harmandalı gibi olsa’ yazsaydı. 1992’den beri Harmandalı konusu gündemde. İstanbul’da böyle bir çöplük vardı patlama yaşandı. Harmandalı İzmir için utanç verici. Ya ‘aşkımız Basmane’deki Çukur gibi olsaydı’ deseydi. 20 yıldır orada bir çukur var. Biz İzmir’in eski günlerine dinamizmine dönmesini istiyoruz. Karar verecek İzmirliler. Sandık her ülkede bir sonuçtur. Sonucu herkesin kabul etmesi gerek. İzmirlilerin tercihine saygımız sonsuz.Bu şehrin geri kalmasını istemiyoruz. Ülkem adına önemsenmesi gereken bir husus. Gençlik yıllarımızdaki İzmir’i geri istiyoruz” dedi.


İLK DEFA HEDEF GÖSTERDİ: 15’TEN AŞAĞI OLMASIN
Konuşmasını yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlere yönelik mesajla sürdüren Kaya, şunları söyledi; “ Aday adayları şehre katacaklarının dışında benim partimin mensuplarıyla ilgili belden aşağı vururlarsa onların için ben buradayım Genel Merkez burada. Kimse başkasını kötüleyerek siyaset yapamaz. Biz AK Parti olarak CHP’nin icraatlarını eleştiriyoruz. İzmir’de neyi eleştiriyoruz yapılmayanları…Teşkilatlar olarak şehre yapılacak projeleri olgunlaştıralım. İzmirlilerin elini sıkalım. İzmir’le ilgili hayalleriniz yazın dosyalayın. İzmir’de sizinle bu partinin büyüyeceğini anlatın. Teşkilat esastır. Siz ne diyorsanız o olması esastır. İzmir şehrimizdeki herkese kapımız açık. Herkes gelip aday olabilir.Kriterimiz partiyi yüceltmek herkese temas edecek adaylar tespit etmektir. 2014’e bir ilçeyle gidiyoruz. Hiç olmazsa 15’ten aşağı olmasın. 20’ye kadar yolu var”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.