Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ile CHP bir araya geldi! Buca'da 'cezaevi' zirvesi

AK Parti ile CHP bir araya geldi! Buca'da 'cezaevi' zirvesi

İzmir Buca’da yıllardır kanayan yara haline gelen cezaevinin kaldırılması için AK Parti ile CHP bir araya geldi. İki tarafın da cezaevinin kaldırılması için üstüne düşen ne varsa yapmaya hazır olduğu öğrenildi. AK Parti ile CHP bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 27.01.2020 - 18:02

EGEPOSTASI- Buca’nın değil, İzmir’in de kanayan yarası olan komple arsa alanı 73 bin 924 metrekare olan Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun kaldırılmasıyla ilgili Buca’da bugün önemli bir zirve gerçekleştirildi.

Bucalılar cezaevinin kaldırılması için yıllardır isyan ederken, Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Başer Balkır ile birlikte AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

CHP heyeti, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile görüştü. Görüşmede atılacak somut adımlar konuşulurken,  cezaevinin kaldırılması konusunda iki tarafın da ortak karar aldığı belirtildi. Cezaevi kaldırıldıktan sonra ortaya çıkacak alanda ise yeşil bir doku yaratılması gerektiği fikrinin benimsendiği bildirildi.

Öte yandan Belediye Başkanı Kılıç, cezaevinin arazisi için hazırlattığı projeleri Kaya’ya sundu. AK Partili vekil Kaya’nın, “Buca için gereken yapılacaktır. Ankara ile ilgili gerekli işlemleri ve görüşmeleri bizzat ben yapacağım” dediği aktarıldı.  

Cezaevinin kaldırılması için seferber olunması gerektiğini savunan Başkan Erhan Kılıç’ın, konuyu sürekli olarak gündemde tutacaklarını vurguladığı öğrenildi.

CHP heyetinin AK Parti ziyareti sonrası İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ederek konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.