Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Sürekli, Soyer'in 9 ayını değerlendirdi, sert sözlerle eleştirdi

AK Parti İl Başkanı Sürekli, Soyer'in 9 ayını değerlendirdi, sert sözlerle eleştirdi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  AK Parti İl Başkanı Sürekli, Soyer'in 9 ayını değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 30.12.2019 - 12:04

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın katıldığı toplantıda AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in 9 aylık performansını değerlendirdi. Soyer’e sert eleştirilerde bulunan Başkan Sürekli ‘İzmir 9 ayda 9 doğurdu. Seferhisar dejavusu yaşıyoruz. Korkuyoruz Saat Kulesi’ni korumaya almak lazım’ dedi. Sürekli en yoğun eleştirilerini aynı anda yaşanan su kesintisi ve özellikkle Mavişehir çevresini vuran sağanak yağışlar nedeniyle yaptı. Sürekli, “Kesinti 5 gün olarak planlanmıştı. Bizim yerinde muhalefetimiz nedeniyle 3 gün sürdü” dedi. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü 2 yıl aradan sonra açılan Özkanlar Pazarı ile ilgili de konuşan Sürekli, "Bornova Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. İşi takip etti ve sonuç aldı. Pazarcılar Tunç Soyer’e, Soyer pazarcılara “Karayollarına yazı yazdık, yanıt gelmedi” dedi. Soyer bunu söylediğinde böyle bir yazı yoktu. Bornova Belediye Başkanı olayı sahiplendi sonuç aldı. İZBAN’da olduğu gibi birlikte hareket ederseniz sonuç alıyorsunuz." dedi. 

Sürekli, "Bence Büyükşehir Belediyesi hizmet edecekse AK Parti önergelerinin hepsini kabul etsin. AK Parti Grubu olarak önergeler verdik. Muhtarlara ücretsiz ulaşım hizmeti için verdik fena mı oldu, Engelsiz İzmir Komisyonu kurulması için önerge verdik kuruldu fena mı oldu, Deprem ve Afet Komisyonu kurulması için önerge verdik kuruldu fena mı oldu' İndirimli ulaşım hizmetlerinin saatlerinin değişmesi için önerge verdik o da kabul edilseydi çok güzel olacaktı" diye konuştu.

İZMİR 9 AYDA 9 DOĞURDU

“2019 yılını geride bırakıyoruz. Nasıl bir yıl geçirdiğimizi değerlendirmeden önce; 2020 yılının tüm hemşerilerim ve vatandaşlarımız için; ülkemiz ve İzmir'imiz için hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Keram Ali Sürekli şunları söyledi: “İzmir 9 ayda 9 doğurdu. Doğan da sağlıklı değil. Bu tablo, Seferihisar tecrübesinden belliydi. İzmir için 2020'nin nasıl geçeceği de 2019'dan belli. 2019 İzmir için dertlerin yılı oldu. Üzülerek söylemeliyim ki; sudan sele, ulaşım hezimetine pek çok sıkıntı yaşadık. Onlar, salon toplantılarında, canlı yayınlarda toz pembe tablolar çizerken, sokak ve belediye kan ağladı... Tabir-i caiz ise İzmir; somut, elle tutulur, gözle görünür bir yerel hizmet alabilmek için 9 ayda 9 doğurdu” 

KENDİLERİNİ  "-MIŞ GİBİ " YAPMAYA KURMUŞLAR

“31 Mart Seçimiyle birlikte, İzmirli hemşerilerimiz, yerel hizmet yetkisini CHP'ye, muhalefet yetkisini de bize verdi” diyen Sürekli “CHP'li belediye; ilk günden itibaren '-mış gibi yapma' konusunda sınır tanımadı. Halkın arasında, onlardan biri profili çizmeye çalışırken, sadece fotoğraf için tasarlanmış  makam minibüsünden el sallayabildiler. Makam minübüsünü önden gönderip, kendilerinin mersedesle arkadan gittiğini biliyoruz tabi! Kınık örneğinde olduğu gibi. Gerçekten trajikomik... İzmir'in sokaklarından çok, yurt dışında sokakları arşınladılar... Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler... Bu geliş, Seferihisar tecrübesinden belliydi... İzmir için 2020'nin nasıl geçeceği de 2019'dan belli... Bu şehir 3 dönem Aziz Kocaoğlu ile yol yürüdü. Kendisini pek çok konuda eleştirdik... Ama, hakkını da teslim etmek lazım...Kendisi, İzmir'in malına mülküne sahip çıktı... Reklamdan, yaptığı işlerin tanıtımından imtina etti... O; yaptıklarını anlatmazdı, şimdiki başkan ise Kocaoğlu dönemine sırtını dayamış; miras yedi gibi, har vurup harman savuruyor ve yapmadığı işlerin reklamını yapıyor” dedi .

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ; BİR "ZAAFİYET ABİDESİ" OLARAK KARŞIMIZDA... 

“Hiç hayal kurmamışlar... Liyakat hak getire” diyen Neredeyse bir yıl olacak; halen A takımını kuramamış bir büyükşehir belediyesi tarafından yönetiliyoruz. Bu görevi talep ederken hiç mi hayal kurmadını? Hiç mi planlama yapmadını? Kadro değişikliklerinde liyakat hak getire. Yönetici kadrolar, temel hizmetlerde dahi sınıfta kaldı.  Biz, İzmir değişecek diye beklerken, durmadan kadrolar değişti. İş dünyasında bilinen ve çok kullanılan bir söz vardır; " Güvenmek iyidir, ama kontrol etmek daha iyidir.." Kime güvendikleri, neyi nasıl kontrol ettikleri belli değil. Her krizde yalnız... Her sorunda çelişkili ifadeler... Bir dediği diğerini tutmuyor.. İzmir için üzülüyoruz ama, biz CHP'li belediye başkanı için de üzülmeye başladık...  Kendi zaafı mı yoksa danıştıklarında mı sorun va? Konaktaki gökdelen meselesi  tam bir muamma... İzmir'in kentsel yapılanması sorunu aşikar... Bunu gerekirse devletle birlikte ele almak niyetini zaten kendilerinde görmüyoruz. Konak'ta hukuki süreçlerin sonunda inşaatına başlanmak üzere olan gökdelene tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla birlikte CHP'li Konak Belediyesi de karşı çıktı. Konak Başkanı hayır derken; İzmir Büyükşehir Belediyesi " Ben istemezükçü değilim" diyerek, yapılmasını destekledi. Sonra ne oldu da; 180 derece döndü ve 'Hayır'cılar kervanına katıldı'  Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Kültürpark'a taşınması konusunda olduğu gibi; gökdelen meselesinde de bir dalgalanma yaşadı” diye konuştu.

‘TEMİZLİKTE İMECE ÖNERİYORUZ’

Şehirlerin ve o şehrin yaşayanlarının belediyeden almayı beklediği 3 temel hizmet vardır” diyen Sürekli “Su, temizlik ve ulaşım.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin anlayış ve uygulamalarında temel hizmet kavramı yerle yeksan... Temizlik seferberliği adı altında ' herkes kendi kapısının önünü süpürsün" gibi muhteşem bir proje geliştirdiler mesela! Çağ atlamak böyle bir şey olmalı!  Millet alt yapı, kentsel dönüşüm gibi ciddi ve kalıcı işler beklerken, biz temizlikte imece öneriyoruz! Körfezin kokusuyla yaşamaya alıştırılıyoruz” dedi.

‘YENİ YIL HEDİYESİ ZAMLI SU FATURASI’

“Su ve ulaşımda halkçıyız dediler... Çok geçmeden su ve ulaşım zamlarını vatandaşın kucağına bıraktılar” diyen Sürekli  “Onlar; 'su'dan işlerle uğraşırlarken, İzmir susuz kaldı... Musluklardan 3 gün su akmasını beklerken, şehri sel bastı... 2020 yılının ilk ayında su faturalarımız yüzde 15 zamlı... İzmirlilere yeni yıl hediyesi zamlı su faturası...Bisiklete binerim, faytonu sevmem, yeni düzenleme derken, ulaşıma yüzde 18.6 zam yaptılar. En büyük zam oranı ise emekliye vurdu. 60 yaş üstüne yüzde 66... Onlar arkada kalan yılı Halkçıyız deyip, halka bedel ödeterek geçirirken; 2020'nin halk açısından nasıl geçeceği ortada. Zaten kendiside çok zor olacağını ifade etti.  Özetle, sorumlusu oldukları üç temel hizmeti veremeyen, veremedikleri gibi vatandaşın cebine yüklenen bir belediyecilikle karşı karşıyayız... daha da kötüsü, vatandaşı zora sokan her hatalarında, eksiklerinde topu bize atmaktan da çekinmiyorlar... Belediyecilik mazaret üretme, eleştirilere kulak tıkama, topu taca atma, selfi çektirme yeri değildir... Halk, sizden hayatlarını kolaylaştırmanızı bekliyor. Çözüm bekliyor. Ama, umut yok gibi görünüyor” dedi.

İZMİR’İN MALI DENİZ Mİ'

“İzmir'in malı deniz mi..' Sat sav nereye kada? Borç boyu aşmış” diyen Sürekli  “Bu kaynaklar nerede kullanılıyor belli deği? Ortada proje de yok! Çalışan bir mekanizmanın elbette borcu olur. Ama ortada bir yatırım, iş, proje yoksa haklı olarak da sorulur... Daha ilk aylardan başlayarak İzmir'in mallarını satma, kredi çekme peşine düştünü? Kaynak yaratmanın başka yolu yok m? Bu satışlardan ve kredilerden gelen nerede harcanıyo? Bildiğimiz şu ki; çok yakında alacaklılar, Büyükşehir Belediyesi'nin kapısına dayanacak” diye konuştu. Seferihisar'da iki dönemde sattıklarını düşündüğümüzde, İzmir'in aç açık kalacağı ortada!   İlk üç aylarında Belediyenin 202 taşınmazı satıldı... Son olarak da İstanbul Beyoğlu'ndaki arsanın satışını reddimize rağmen meclisten geçirdiler... Belediye şirketleri borç batağında... Belediyenin toplam borcu 4,5 Milyar TL... 2020 yılında 1,5 Milyar borçlanma öngörülüyor. İZSU'nun mevcut borcu 500 Milyon TL, 2020 için planlanan 1 Milyar. ESHOT'un da 500 Milyon mevcut, 500 Milyon da 2020 öngörüsü.  Hiç ödenmediği düşünülüdğünde 1 yıl sonra 8,5 Milyar borç olacak...  Kredi notuyla övünüp, bolca borçlanırlarken, 2020 yılının çok kötü geçeceğini de kendileri itiriaf ediyor üstelik!  Toplumsal değerlerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan  kabul edilemez bir özgürlük anlayışları var” dedi.

‘BU ÖZGÜRLÜK DEĞİLDİR”

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çok sık tartışma konusu olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonunu eleştiren Sürekli “Türkiye'nin tüm kurumlarında "Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'nu değiştirip, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurdular, daha da ileri gidip bu komisyonun logosunu toplum değerleriyle, genel ahlak ve aile birliği anlayışıyla bağdaşmayan aykırı bir hareketin logosuna benzettiler... Bu özgürlük değildir... Aynı zihniyetle tarihi ve milli değerlerimizin allanıp pullanmasına sessiz kaldılar. Ulu Önder Atatürk'ü dalga geçer gibi resmedilmesine sanat dediler, özgürlük dediler... Özgürlükler, toplumun  birliğini ve dirliğini tehdit etmemelidir... Özgürlük; tarihinizle, milli değerlerinizle, topluma mal olmuş değerlerinizle dalga geçmek değildir” dedi.

‘TEK TAKTİKLERİ ALGI OPERASYONU’

Belediyecilik; elim elim üstünde, başkasına suç atmakla yapılmaz! Eksiklerini örtmek için tek taktikleri; algı operasyonu” diyen Sürekli “ İzmir'in CHP'li yerel idaresi; kendisini savunma noktasında kaldığında, iş yapmadığında, kriz yarattığında, yanlış yaptığında saldırıya geçerek sorumluluktan kaçmayı seçiyor... Diyorlar ki; "Önümüzü kapatıyorlar..." Oysa, yollarını yapıyoruz, açıyoruz... Köprülerini tünellerini yapıyoruz... Bize iletilen taleplerini dikkate alıyor, gereğini yapıyoruz... Konak Tüneli'ni, çevre yolunu yaptık, kendilerine devrettik... Buca Metrosu dediler, Cumhurbaşkanımız günler içinde onayladı...  Yıllardır CHP'li Belediyenin yılan hikayesine döndürüp, halkı ev fazarcı esnafını mağdur ettiği Özkanlar Pazar Yeri'nin viyadüklerin altına taşınması için  "Karayolları'na yazdık, oyalıyorlar" dediler... Baktık ki; öyle bir yazı aslında hiç yazılmamış... Dayamışlar sırtlarını İzmir halkının hassasiyetlerine, Anadolu sözündeki gibi; "Vur abalıya" derler ya... Onlarınki de o hesap... Hiç çevirme, yorulma, işini takip etme; at topu devlete, vur AK Parti'ye... Neyse ki yazı yazmadıklarını öğrendik de devreye girdik, geçtiğimiz günlerde de pazar yerinin açılışını yaptık. Sadece Bornova Belediyesi'nin çabası ve özverisi vardı. Büyükşehir yine olup bitenden bi haberdi... özkanlar pazar yeri viyadüklerin altında açılması ile ilgili karayollarını bahane ettiler... yazıyı yazdıklarından eminler mi..' Daha sonra biz devreye girdik... bornova belediyesi çabamızı destekledi... özverili davrandı...” dedi.

‘TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN İSTİYORUZ’

Toplantıda İzmir’deki teşkilat çalışmalarından bahseden Sürekli “17 Nisan 2019 görevimize başladık. 8,5 ay geride kaldı. Epey işler yaptık. Geldiğimizde İstanbul seçimleri gündemdeydi, Ramazan faaliyetlerinin ardından teşkilat çalışmalarımıza yöneldik. İzmir’i 5 bölgeye ayırarak teşkilat toplantılarımızı yaptık mahalle başkanlarımızı dinledik. Kendilerinin çok önemli katkıları oldu. 2020’de de 1294 mahalle başkanımızı bir kez daha dinleyeceğiz. Övündüğümüz rol model olan bir teşkilat çalışması var. 30 ilçe eş zamanlı olarak parti üyelerimizi ziyaret ediyoruz. 17-18 bin üyemizi ziyaret ettik. Büyük bölümü kurucularımız. Bu ziyaretler bir model oldu. Bu dönemki hedeflerimiz için lokomotif oldu. Tüm Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. STK’larla iletişimlerimizi arttırdık. Ziyaretler sonrası iade-i ziyaretlere başladık. Bütüm STK’lara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İZMİR BULUŞMALARI

2020’de yapacaklarından bahseden Sürekli “2020’de AK Parti İl Başkanlığı tarafından İzmir Buluşmaları etkinliği düzenlenecek. Haftada bir gün ya da 15 günde bir buluşmalar gerçekleştireceğiz. İlk uygulama 2020’nin ilk haftası gerçekrleşecek. Bu kampsamda siyasi partilerin il başkanlarıyla bir araya gelmek istiyoruz. Sayın Deniz Yücel’le görüştüm, kendisi olumlu karşılıyor. İl başkanları olarak buluşu İzmir gündemli bir toplantı yapacağız. İzmir’in daha iyi yönetilmesi için yerelde ve genelde neler yapılması gerektiğini konuşacağız. Esnaf faaliyetlerimize devam edeceğiz. Mahalle ve sokakta esnafla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bir yıl içindeki faaliyet takvimimiz yakında ortaya çıkacağız. Yapacağımız bütün etkinlikler şimdiden belli olacak.  Delege seçimlerimizi yaptık. Muhteşem bir süreçti. Bana ulaşan çok büyük sorun olmadı. Ufak tefek aksaklıklar oldu. Onlarıda yaptık. İlçe kongrelerimize 8 Mart’ta başlıyoruz. Ramazan Bayramı’nda ara vereceğiz.  İl Kongreleri Eylül’de başlıyor. İzmir’de ne zaman olu? Benim talebim ilk gün İzmir’de yapılsın, fakat taktir genel merkezin. AK noktaları sıklaştırdık. 

Elektrik Fabrikası ihalesinin onay sorunu hakkında konuşan Sürekli “Elektrik fabrikasını takip ediyoruz. Sayın Başkanı bu konuda samimiyse, Özelleştirme İdaresi’ndeki bürokrat arkadaşlardan yardım isteriz. Bir şahsi olarak Elektrik Fabrikasının izmir kazandırılmasından yanayım. Bürokratların bazı olumsuzluklar olduğunu söylediler. Ben ne olduğunu bilmiyorum. Takibinin Büyükşehir Belediyesi Tarafındtan yapılması lazım. Bürokratlar sorun yaratıyorsa biz siyasi olarak yardıma hazırız” dedi. 

İZTAŞIT projesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Kerem Ali Sürekli “Sayın Kocaoğlu’nun projesidir. Olumludur. Esnaf dışarıda bırakılmayacak gibi gözüküyor. Bir aksaklık gözükmüyor” dedi.

‘İZMİR’DE O KADAR SORUN VARKEN...’

CHP’nin bugün toplu halde itiraz ettiği Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Sürekli, “Tabiki Anayasal bir haktır. İzmir’in onca sorunu varken. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İzmir’de o kadar sorun varken Kanal İstanbul’a yönelmesi algı, operasyon ve reklam odaklıdır. Kendisini İzmir’le ilgilenmeye davet ediyor. Biz Kanal İstanbul’u muhteşem proje olarak nitelediriyor ve olumlu bakıyoruz. Buca Cezaevi ile ilgili konuyu olumlu buluyoruz. Milletvekilimiz Atilla Kaya ilgileniyor. Bizde olmayan 25 belediye var. Bize düşen ne gerekiyorsa hepsinin yanlarındayız." dedi. 

‘TERÖRLE İLGİLİ SUÇLAMA OLDUĞUNDA...’

Urla’ya kayyum atanması ve İzmir’de yeni kayyumlar bekleyip beklemediği sorusunu yanıtlayan Sürekli “Dün akşam Süleyman Bey bir sunum yaptı. O sunumu daha önce bize yaptı. Bu olumlu baktığım bir konu. Terörle igili bir suçlama olduğunda yapılacak iş kayyum ataması. Geçtiğimiz dönemde Beşiktaş ve Ataşehir’de farklı iki uygulamada oldu. İlçe belediye meclisinden seçim yapıldı. Burdur’un Bucak ilçesinde de AK Partili belediyeye kayyum atandı. Süleyman Bey bunu net olarak açıkladı." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.