Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti iki ilçede sandık kuruyor

AK Parti iki ilçede sandık kuruyor

AK Parti İzmir’de 3 Mart’ta Bergama ile başlayan kongre süreci bugün Kemalpaşa ve Bayraklı kongreleriyle sürüyor. Bugün Bayraklı'da mevcut başkan Özgür Hızal, Kemalpaşa'da Yaşar Kırkpınar ile seçime gidiliyor. Bu haftaki kongre maratonunun ardından 23 Mart’ta Selçuk, 25 Mart Pazar günü ise Balçova, Narlıdere ve Buca ilçe kongreleri, 6 Nisan’da ertelenen Seferihisar kongreleri gerçekleştirilecek. Geri kalan 15 ilçenin takviminin açıklanıp Nisan ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. AK Parti İzmir’de kongre takvimi sürüyor

  • Ege Postası
  • 18.03.2018 - 09:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’de bugün Bayraklı ve Kemalpaşa'da kongre heyecanı yaşanıyor. Bayraklı'da Özgür Hızal, Kemalpaşa'da Yaşar Kırkpınar'ın oylanması ve yeniden başkan olarak seçilmesi bekleniyor. 

3 Mart'ta Bergama ile başlanan, mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam kararı alınan 11 ilçeden 10 ilçenin kongresi bugün tamamlanmış olacak. Seferihisar kongresi ise 6 Nisan'a ertelenmişti. İzmir teşkilatında yeniden değerlendirilmeye alınan 19 ilçeden Balçova, Narlıdere, Selçuk, Buca ilçe başkanlarıyla da yola devam kararı verilmişti. Bu ilçelerden Selçuk İlçe Kongresi 23 Mart Cuma, Balçova, Narlıdere ve Buca ilçe kongreleri ise 25 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

SEFERİHİSAR ERTELENMİŞTİ,11 İLÇE KONGRE TAKVİMİNDE SONA GELİNİYOR 

11 ilçe kongresinden iptal edilerek 6 Nisan tarihine alınan Seferihisar dışında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Karabağlar, Menderes, Torbalı kongreleri ile birlikte 8 ilçenin kongreleri gerçekleştirilmiş, başkanları güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmişti. Bugün (18 Mart Pazar) gerçekleştirilecek Kemalpaşa ve Bayraklı kongreleri ile birlikte 11 ilçelik kongre takviminin 10'u tamamlanmış olacak. 

BUGÜN KEMALPAŞA VE BAYRAKLI, 6 NİSAN’DA ERTELENEN SEFERİHİSAR KONGRESİ

Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes,Torbalı, Kemalpaşa, Bayraklı ilçe başkanları ile yola devam kararı verilen İzmir’de, bu ilçelerden Seferihisar’ın 10 Mart cumartesi günü yapılması gereken kongresi 6 Nisan’a ertelendi. 18 Mart Pazar günü (bugün) Kemalpaşa ve Bayraklı, 6 Nisan’da da Seferihisar ilçelerinin kongresinin gerçekleşmesiyle 11 ilçenin kongre maratonu tamamlanmış olacak.

4 İLÇEYLE DAHA YOLA DEVAM KARARI VERİLMİŞTİ

11 ilçe başkanıyla yola devam kararı alan Aydın Şengül, bu ilçelere  4 ilçeyi daha katarak, toplamda 15 ilçede aynı ilçe başkanlarıyla kongrelerin gerçekleştirilmesi kararını vermişti. Selçuk, Balçova, Narlıdere ve Buca’da aynı başkanlarla kongreye gidileceği belirtilirken, bu ilçelerin kongre takvimi de netleşmişti.

4 İLÇENİN KONGRE TAKVİMİ DE AÇIKLANMIŞTI

Belirlenen takvime göre Selçuk İlçe kongresi 23 Mart Cuma günü, 14.00'te, Belediye Tiyatro Salonu'nda; Balçova Kongresi 25 Mart Pazar günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. AK Parti Narlıdere İlçe Kongresi 25 Mart pazar günü 13.00'te, Narlıdere Belediyesi Nar Bel Düğün Salonu'nda yapılacak. Buca İlçe Kongresi ise 25 Mart Pazar günü Serdar Yereli Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

15 İLÇE BAŞKANI ANKARA’DA NETLEŞTİRİLMİŞTİ

Öte yandan AK Parti Genel Merkezi’nden gönderilen 5 koordinatörün yaptığı çalışma sonunda hazırladıkları raporların yanı sıra İl Başkanı Aydın Şengül’ün de Ankara’da İzmir Milletvekilleri ve genel merkez yöneticileriyle yaptığı istişareler sonunda alınan kararlarla 15 ilçenin ilçe başkanlarının kimler olacağı da netleşmişti.

İŞTE 15 İLÇEYE ATANAN İSİMLER

Urla’da mevcut başkan Ahmet Olgun Bilici ile yola devam edilme kararı verilirken, Konak’a Sait Başdaş, Gaziemir’e Nazmi Yılmaz, Çeşme’ye İlter Etike, Güzelbahçe’ye Burcu Dereci, Karaburun’a Adem Avcı, Karşıyaka’da Abdullah Mertoğlu yerine İsmail Çiftçioğlu, Çiğli’de Sedat Karatekin yerine Mesut Demirkaya, Foça’da Kadir Özgirgin yerine İrfan Çalışkan, Aliağa’da Yaşar Akbulut’un yerine Kazım Sayın, Bornova’a Arslan Keskin’in yerine Cevdet Çayır, Menemen’de Mithat Çetin’in yerine Pelin Yayalar, Dikili’de Engin Karadağ yerine Zeynep Güreler, Ödemiş’te Halil Demir yerine Ramazan Şerif Delibalta, Tire’ye Mehmet Çeltikçioğlu yerine Selman İçelli’nin atanmasıyla geri kalan 15 ilçe başkanı da belirlenmiş oldu.

Ankara’da başkan adaylarıyla yapılan mülakatların ardından netleşen 15 ilçenin kongre takviminin de önümüzdeki günlerde işleyeceği ve Nisan’ın ikinci hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.