Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Gaziemir’den Başkan Arda’ya istifa daveti

AK Parti Gaziemir’den Başkan Arda’ya istifa daveti

AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı, Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda’nın geçmişe dönük Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaşımları nedeniyle özür dilemeye ve görevinden istifa etmeye davet etti. AK Partlililer CHP yönetimini de gereğini yerine getirme çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.05.2020 - 13:54

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediye Hizmet Binası önünde toplanan AK Parti Gaziemir Teşkilatı üyeleri ve belediye meclis üyeleri Belediye Başkanı Halil Arda’yı 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir kez daha istifaya davet etti. 

HALİL ARDA'YI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ
Gaziemir Belediyesi önünde sosyal mesafe kurallarına uyarak basın açıklamasını okuyan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, “Hepimizin yakından takip ettiği bu süreçte; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Cumhurbaşkanımıza, Milli ve Manevi değerlerimize yapmış olduğu düzeysiz ve ahlaksız paylaşımları tarafımızdan daha önce Şubat ayı Gaziemir Belediye meclis toplantısında dile getirilmiş ve sonrasında 11.03.2020 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. O günlerde ulusal ve yerel medyada haber olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, Genel Merkezinden de Halil Arda'nın kendisinden herhangi bir açıklama gelmemiştir. Bu suskunluk suçu kabul etmiş olmanın çaresizliğidir. Pandemi sebebiyle askıya aldığımız bu süreç Dila Koyurga, Yasin Ergül ve diğerlerinin benzer ahlaksızca paylaşımlarının ifşa olması ve akabinde Cumhurbaşkanımızın avukatlarının da olaya müdahil olmasıyla tekrar gündeme gelmiştir. Allah bu ülkeye bir daha 27 Mayıs'lar yaşatmasın. Yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde bu ülkeye 27 Mayıs 1960'ı yaşatan zihniyetin tekrar organize bir şekilde halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ahlaksızca söylemde bulundukları açıkca tespit edilmiştir. Bütün sorumluların Bağımsız Türk Yargısı önünde hesap vereceklerine inancımız tamdır. "Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır" diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bu Ahlaksızca saldırılar asla kabul edilemez. Sosyal yaşantımızın olmazsa olmazı olan ahlaktan yoksun bir belediye başkanı istemiyoruz ve Halil Arda'yı istifaya davet ediyoruz.

CHP'YE GEREĞİNİ YAP MESAJI!
Açıklamada konuşan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca “Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırıları hepimiz şaşkınlıkla izliyoruz. Bu konu Gaziemir Belediye Başkanı bizim tespitlerimiz doğrultusunda kendi sosyal medya hesabını kapatmak suretiyle bunları örtbas etmeyi çalışmıştı. Biz Mart ayı olağan meclis toplantısında bunu kendisine hitap ettik. Bu konuda herkesin ayağını denk almasını söyledik. Kendisi de MİT ajanı gibi çalıştığımızı ve bunlarla ilgili kayyum atanırsa bile Türkiye’nin kayyumlarla yönetilemeyeceği yönünde bir açıklama yaptı. Dolayıysa herhangi bir itirazı söz konusu olmamıştı. Ulusal ve yerel basında çıkan haberler karşısında herhangi bir tekzip gelmedi. Dolayısıyla bu son birkaç günde gerek Karabağlar meclis üyesi gerek il başkan yardımcısının yaptığı hakaretler de üst üste gelince bu şekliyle bir tabloyla  karşı karşıya kaldık. Biz zaten Mart ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında cumhuriyet başsavcılığından suç duyurusunda bulunmuştuk. Ne yazık ki sayın başkan kendi personeli sosyal medyada hesabında ismini kullanmamasına  rağmen yapmış olduğu paylaşımlardan dolayı iş addindi feshedip belediyeden uzaklaştırdı. Sayın başkan bu hareketlerin akabinden özür dileyecek misin, özür dilemek yetmez istifa edecek misi? Cumhuriyet Halk Partisine de bu konuda gereğini yapması konusunda mesajımızı iletiyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.