Dolar 32,5433
%0.01
Euro 34,9241
%0.27
Altın 2.420,100
%-0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Soyer'e atama tepkisi dinmiyor: Seçim diyeti!

AK Parti'den Soyer'e atama tepkisi dinmiyor: Seçim diyeti!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "terör propagandası" suçlamasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası alan bir kişinin İzmir Büyükşehir Belediyesinden ihale alarak kurumun resmi organizatörü olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise durumun izahının mümkün olmadığın belirterek atamaları 'Seçim diyeti' ve 'Saf tutmak' olarak yorumladı.

  • Ege Postası
  • 07.06.2020 - 16:25

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, HDP'ye güç katmak için çalıştığını ve PKK propagandası yapanlara ihale verdiğini savundu.

Belediye şirketlerine yapılan görevlendirmeler ve verilen ihalelerle Tunç Soyer'in niyetinin ortaya çıktığını ifade eden Kaya, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesinden 'terör propagandası' sebebiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası alan bir kişi, belediyeden ihale alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi organizatörü olmuş. Bu kişinin sosyal medya hesabına baktığımızda PKK elebaşı Murat Karayılan'a güzellemeler yaptığını, teröristlere gerilla dediğini, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu görüyoruz. HDP'nin 2014 İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı olmuş bu şahıs, İzmir Büyükşehir Belediyesinin organizasyonlarını yapacak. İşte maskenin arkasında sakladıkları gerçekler."(AA)

'İZMİR AÇISINDAN İZAHI YOKTUR'

AK Parti İzmir İl Başkan Kerem Ali Süreki ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Soyer'i topa tuttu. Sürekli "Seçim diyeti m? Yoksa saf tutmak m? Hangisi olursa olsun! Büyükşehir Başkanı Soyer’in PKK propagandasından yargılanan; KHK ile ihraç edilen HDP’lilere ihale ve üst düzey görev vermesi kabul edilemez! Bunun,“Vatan sever” ve “Terör karşıtı” olan İzmir açısından da izahı yoktur!" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.