Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den skandal uygulama! Aliağa'da vatandaş fişleniyor!

AK Parti'den skandal uygulama! Aliağa'da vatandaş fişleniyor!

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa’da yazılı ve sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı, Başbakan hakkında yapılan hakaretler için teşkilat olarak suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. ilçe Başkanı Akbulut’un açıklamasına CHP cephesinden sert tepki geldi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz,” "AK Parti İlçe Başkanı yaptıkları fişlemeye itiraf etmiştir. Bu uygulamalar 12 Eylül döneminde yapılmamıştır" diyerek yapılan uygulamaya sert tepki gösterdi AK Parti Aliağa'da vatandaşı fişliyor!

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 12:42
EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- AK Parti Aliağa İlçe teşkilatı sosyal medya üzerinde takip ettikleri vatandaşlardan yazdıklarında küfür, hakaret ve diğer suç unsurları tespit edilen şahıslar hakkında dosya oluşturularak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Aliağa’da sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile ilgili hakaret edenler ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ege postasına şu açıklamayı yaptı; ”Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza belden aşağı hakaret edenler ile ilgili yasal yolların takibinin sağlanması ve yerine getirilmesi için gereğinin yapılması için gerekeni yapıyoruz.  Yapılan şikayetler ile ilgili sayı vermemiz mümkün değil ancak; bu suçu işleyen kim varsa, çıkıp belden aşağı hakaret ediyorsa, onlarla ilgili gerekeni yapıyoruz. Çünkü bu yazılanlar çizilenler hakaretinde üstüne çıktı. Bunu yapılanlar doğru şeyler değil, bizim gidip takip edeceğimiz yol belli Türkiye Anayasa ile yönetilen yer, hukuk çerçevesinden yönetiliyor. Bizde onu gereğinin yerine getirilmesi için gerekeni yapıyoruz. Savcıları da bu konuda göreve çağırmak bir vatandaşlık görevidir.



TALİMAT GENEL MERKEZDEN

Bizde bu görevi yerine getiriyoruz. Bu konuda çok sabrettik, bu güne kadar Aliağa’da birçok eleştiri yapılır biz eleştiriye açık bir partiyiz, eleştiri ile ilgili bir sıkıntı yok ama iş hakaret boyutunu aşan bir noktaya gelirse işte o zaman gerekeni yaparız.  Ben teşkilatıma her zaman söylüyorum ana muhalefet partisinin ya da diğer muhalefet partilerinin başkanları dahi olsun liderleri olsun bu şekilde hakaret edilmemesi gerekiyor. Biz bu tip şeylere müsaade etmiyoruz. Şikayet konusunda teşkilatımızın bütün üyelerinden arkadaşımız bu konu ile ilgili bir şey görürse o gidip gerekeni yapacak. Bu konuda genel merkezimiz ile ilgili yaptığımız görüşmede “hakaret vari yazışmalar oluyor bu konuda ne yapmamızı istesiniz” diye kendilerinden bu konuda görüş aldık. Onlarda bize “ bu konuda yasaya aykırı bir şey varsa savcılığa suç duyurusunda bulunun” dendiği için bu şekilde davranıyoruz” dedi.
    
 


CHP'DEN SERT TEPKİ!
Konu ile ilgili Ege Postası'nın sorularını yanıtlayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz "AK Parti İlçe Başkanı yaptıkları fişlemeyi itiraf etmiştir. Bir siyasi parti kendi vatandaşını fişleyip savcılığa şikayet ediyorsa işte bu onun iktidarının sonlarının yaklaştığını göstergesidir. Bu bir faşist uygulamadır" diyerek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Özcan sözlerine sözlerine söyle  devam etti;

"Aliağa İlçe başkanı olarak söylüyorum. Kendi siyasi tarihimizde Abdülhamit dönemin, Menderes’in Vatan Cephesi dönemini ve 12 Eylül dönemini hatırlatan baskıcı faşizan uygulamalardır. Dünya siyasi tarihine bakıldığı zaman Amerika’daki McCarthy dönemini hatırlatmaktadır. Bunlar doğru şeyler değildir. Demokrasilerde eleştiri özgürlüğü vardır. Eleştiri özgürlüğü hakkını sonuna kadar kullanmış. Eleştiri özgürlüğü ortadan kalkarsa demokrasi olmaz. Ülkede suç işleyenlerin takibini Cumhuriyet savcıları yaparlar. AKP ilçe teşkilatı veya yöneticileri kendilerini cumhuriyet savcılarının görevini takip etmekle görevli sayamazlar. Siyasi partilerin görevi insanları fişleyip cumhuriyet savcılarına bildirmek değildir. Cumhuriyet savcıları suç varsa gereğini yaparlar.  Ben AKP ilçe yöneticilerinin insanları fişleme uygulamalarını defalarca yaptıkalrını biliyorum. Ayrıca yöneticilerin bizatihi kendilerinin ilk Cumhurbaşkanımız ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve diğer devlet büyükleri hakkında ve Genel Başkanımız hakkında Devlet Bahçeli gibi diğer muhalefet liderleri hakkında hakaretin çok ötesine geçen paylaşımlar yaptıklarını biliyoruz.  Önce kendi paylaşımlarına baksınlar. Sonra insanların paylaşımlarıyla uğraşsınlar. Siyasi iktidarlar eleştiriye tahammül etmek zorundadır. Biliyorsunuz bu tür şeylerden dolayı kendi vatandaşını fişleyen eleştiriden dolayı kendi vatandaşını cezalandırmaya çalışan siyasi yöneticilerin bu tür hareketleri kendilerini komik duruma düşürür. Artık vatandaşıyla kavga eden vatandaşını cezalandırmaya çalışan bir siyasi anlayışın ve siyasi hareketin millet iradesiyle ilişkisi ortadan kalkmıştır. Sonları gelmiştir. Sonlarını hızlandırmaktadır." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.