Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Poligon hamlesi

AK Parti'den Poligon hamlesi

Hatay Poligon’da bulunan yaklaşık 450 dönümlük askeri arazinin rekreasyon alanı olarak planlanmasını isteyen AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Milli Savunma Bakanı ile görüşmek için harekete geçti. Başkan Erten, Bakanlıktan görüşme için randevu istediklerini, yazılı olarak da başvuruda bulunduklarını açıkladı. İlçe Başkanı Bakanlığa başvurdu

  • Ege Postası
  • 22.11.2017 - 09:39

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Hatay Poligon’daki askeri hastanenin bulunduğu yaklaşık 450 dönümlük alanın yeşil alan olarak planlanması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı’na müracaat ettiklerini belirten AK Parti Karabağlar İlçe Bakanı Kazım Erten, bakanlığa yaptıkları randevu talebinin yanıtını beklediklerini, randevu gelir gelmez de Ankara’ya gidip bizzat görüşeceklerini söyledi.

ASKERİ ARAZİ YEŞİL ALAN OLARAK PLANLANSIN

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kent merkezinde kalan askeri alanların yeşil alan olarak bırakılması talimatı üzerine harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Kazım Erten, alanın yeşil alan olarak planlanması durumunda buranın Karabağlar sakinlerinin soluklanabileceği bir rekreasyon alanına dönüşmesi için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

KARABAĞLILARIN SOLUKLANABİLECEĞİ GÜZEL BİR ALAN OLACAK

Başkan Erten, “Sayın Cumhurbakanımız da kent merkezlerindeki askeri alanların yeşil alan olarak bırakılması yönünde talimat vermişti. Karabağlar, konut dokusunun fazla olduğu bir ilçe. Askeri hastanenin bulunduğu alanın rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi kararının çıkmasını sağlamayı ümit ediyoruz.  Eski İzmir, Limontepe, Esentepe-Selvay hattını birleştirecek bir alan burası. Müracaatta bulunduk. Milli Savunma Bakanlığı’na yaptığımız randevu başvurusunun sonucunu bekliyoruz. Burası rekreasyon alanı olarak planlanırsa, 500 bin nüfusa sahip Karabağlar sakinlerinin soluklanabileceği güzel bir alan olacak. Buranın yeşil alan olarak ilçemize kazandırılması yönündeki başvuru ve çabamızın sonucunu almayı istiyoruz” diye konuştu.

ATİLA KAYA DA ÇALIŞMA BAŞLATILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya da, söz konusu askeri arazinin yeşil alan olarak planlanması için çalışmalara başlanacağını belirtmiş ve “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, şehir içinde kalan askeri alanların hepsi yeşil alan olacak. Poligon’daki arazinin de bu kapsamda yeşil alan olarak planlanması içi gerekli çalışmaları başlatıyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.