Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Kocaoğlu’na 3’lü salvo

AK Parti’den Kocaoğlu’na 3’lü salvo

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli masaya oturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun başta Selçuk’ta yaşanan kriz olmak üzere hükümetin İzmir’e 45 milyar değil 13 milyar TL yatırım yaptığı iddiaları da dahil tüm eleştirilerine yanıt verdi.Kaya ise Kocaoğlu'nun Halkapınar-Otogar metro hattını belediye olarak yapabilecekleri yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Galapagos kaplumbağası, kaplumbağalar içerisinde en yavaş olanıdır. Bir günde 210 santimetre hareket eder. Belediyenin yaptığı Üçyol- Üçkuyular metrosu da bir günde sadece 188 santimetre ilerleyebilmişti" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2018 - 12:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Selçuk krizinde yaşananlar nedeniyle Başbakanın kendisinden özür dilemesi gerektiği açıklamasına yanıt veren AK Partili milletvekilleri asıl Başkan Kocaoğlu’nun özür dilemesi gerektiğini belirtti.

ATİLA KAYA: BAŞTA BAŞBAKANIMIZ OLMAK ÜZERE TÜM İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKMEKTEDİR

“Geçtiğimiz hafta yine Sayın Kocaoğlu’nun polemik hadiseleriyle karşı karşıya kaldık. Kocaoğlu’nun iddia ettiği gibi Selçuk kurtuluş günü etkinliklerinde daha önce fuar açılışlarında bizlere karşı olay kesinlikle vuku bulmamıştır. Görüntüler de kendisini ele veriyor. O gün Selçuk’taki alanda İzmirli hemşehrilerimize bağıran ve hakaret eden tek isim vardı; o da Aziz Kocaoğlu idi. 2019’daki kendi adaylığını garanti altına almayı, diğer ilçelerin belediye başkanlarını tespit etme arzusunu gerçekleştirme gayretiyle bu olayı tekrar gündeme soktu. Yazdığı senaryo ve oynadığı oyun hiç hoş değil” diyen AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya, Başkan Kocaoğlu’nu özür dilemeye davet etti:

“Devlet geleneğine ve terbiyesine aykırı şekilde, mütevazi kişiliğiyle bilinen Başbakan Yıldırım’a karşı sergilediği tutum asla kabul edilemez. Bu devlet terbiyesinden bihaber olmak ve haddini bilmemektir. Kocaoğlu’nun kendi partisinin iç meselelerini ve kendi siyasi düşünerek hala devam ettirdiği tutum İBŞB makamına yakışmamaktadır. Özür dileyecek biri varsa o da sayın Kocaoğlu’dur. Başbakan olmak üzere tüm İzmirli hemşehrilerimizden özür dilemesi gerekmektedir.”

KEREM ALİ SÜREKLİ: SAYIN KOCAOĞLU BAŞBAKAN'DAN BİR DEĞİL BİN DEFA ÖZÜR DİLEMELİDİR

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Başbakandan bir değil bin defa özür dilemesi gerektiğini söyledi:

“Binali Yıldırım’ı tüm İzmirli tanıyor. Oy veren de vermeyen de. Mütevazi ve başarılı bir devlet adamı olduğunu biliyor. Sayın Başbakanımız ve ekibi hiçbir zaman böyle bir olaya girmez. Aziz Kocaoğlu’nun kendi seçmeni de biliyor. Genel başkan yardımcısına takındığı tavırdan biliyor. Kendi il başkanıyla kendi ilçe belediye başkanlarıyla yaşadığı polemiklerden biliyor ve tanıyorlar. Bu algı operasyonuna inanmayalım, değer vermeyelim. İzmir Aziz Bey’i tanıyor. Adaylığının ilanı olarak yorumladık. Bu şekilde de devam ediyor. Siyaset gelip geçicidir. İzmirli bir Başbakana bu yapılmaz. Özür dilemesi gereken varsa Aziz Kocaoğlu Sayın Başbakandan bir değil bin defa özür dilemelidir.”

SÜREKLİ: ONUN İDDİA ETTİĞİ GİBİ YUHLAMA VE PROVOKASYON OLMAMIŞTIR

Vekil Sürekli, Başkan Kocaoğlu’nun bu çıkışlarıyla algı operasyonu yaptığını da savunarak, Kocaoğlu’nun suçluluk psikolojisiyle hareket ettiğini iddia etti:

“İZBAN konusuna bir defa daha değinmek istiyorum. Yaptığı algı operasyonu, hamaset, demagoji. Aziz bey size yakışmıyor. Olayın en yakından tanığıyız. Büyük bir haksızlık yapılıyor. Büyük bir algı operasyonuna devam ediyor Aziz Bey. Onun iddia ettiği gibi hiçbir yuhlama ve provokasyon olmamıştır. Tam tersi kendisi hakaret etmiştir tezahürat yapan kalabalığa. Büyükşehir belediye başkanına ve devlet geleneğine yakışmayan Başbakanın önünde çok saygısızca beyanları da olmuştur. Suçluluk psikolojisiyle hareket etmektedir” dedi.

ATİLA KAYA: İŞTE BİZ BURADA BELGE BELGE BAKANLIK BAKANLIK YATIRIMLARI AÇIKLIYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya, Kocaoğlu’nun hükümetin İzmir’e sadece 13 milyar lira yatırım yaptığı şeklindeki açıklamasına ‘koca bir yalan’ dedi ve ‘hodri meydan’ dedi.

KAYA: İDDİASINI İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR. AKSİ TAKDİRDE YALANCI VE İFTİRACIDIR

Hükümetin yatırımlarını madde madde sinevizyon ile anlatan Atila Kaya, Başkan Kocaoğlu’nun iddiasını ispatlamaması durumunda yalancı ve iftiracı olacağını belirtti:

“Ha Kocaoğlu ha Kılıçdaroğlu. İkisi de haftalardır yalanlarına devam etmekte. Biri yalanlarıyla Türkiye diğeri de yalanlarıyla İzmir gündemini değiştirmeye çalışmaktadır. Sayın Kocaoğlu İzmir’e 45 değil 13 milyar yatırım yaptı demektedir. Bu koca bir yalandır. Hamza Dağ bakanlık bakanlık İzmir’e yapmış olduğumuz yatırımları teker teker anlattı. Sayın Kocaoğlu’na hodri meydan diyorum. İddialarının belgesi varsa işte biz burada belge belge bakanlık bakanlık yatırımları ortaya koyuyoruz. Senin belgen varsa, İzmir’e yapılmış yatırımlara ilişkin iddianı ortaya koyacak belgen varsa çık İzmirlilerin önüne koy. Yoksa yalan söylediği için iftira attığı için özür dile. İddiasını ispatla yükümlüdür. Aksi takdirde yalancı ve iftiracıdır. Bakanlık bakanlık rakamları ortaya koyuyoruz. Genel başkan yardımcımız ortaya koydu. Sanırım görememiş.”

KAYA, BÜYÜKŞEHİRİN METRO YAPMA HIZINI GALAPAGOS KAPLUMBAĞASI İLE ÖRNEKLENDİRDİ

Başkan Kocaoğlu’nun Halkapınar ve İZOTAŞ arasındaki hattı hükümetin yapmaması durumunda kendilerinin yapabileceği açıklamasına da yanıt veren AK Partili İzmir Milletvekili Atila Kaya, Büyükşehir Belediyesini Galapagos Kaplumbağası’na benzetti:

“Halkapınar İZOTAŞ hattını hükümet yapamayacaksa seve seve biz yaparız diyor. İzmirlileri güldürme. Metro ve tramvay deyince tüm İzmirlilerde korku çıkıyor. Senin metro yapma durumun ortada. Kaplumbağa çeşitlerine baktım. Çizgili, yeşil, benekli var. Bu galapagos kaplumbağası bile bir günde 210 santim hareket ediyor. 24 saatinin 16 saatini uyuyarak geçiren bir canlı. 8 yılda 5.5 kilometre metro hattı yapabildi. Bir günde 188 santim metro çalışması yapabiliyor. İzmir’i ve İzmirliler sayın Kocaoğlu’ndan daha çok seviyoruz. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kısa süre içinde değerlendirmeleri net bir şekilde ortaya koyacak.”

KAYA: İZMİR’DE TRAFİK ÇİN İŞKENCESİNE DÖNDÜ

İzmir’in ciddi bir trafik sorunu var. Körfez geçiş projesinin planda bulunmaması bile detaylı bir inceleme yapılmadığını ortaya koyuyor. Detaylı incelemeden sonra net duruşumuzu ortaya koyacağız” diye Atila Kaya, İzmirlilerin trafik çilesinin Çin işkencesine döndüğünü savundu:

“Sayın Kocaoğlu İzmir trafiği 15 dakikayı geçmiyor diyor. İzmir’de artık oturmadığını düşünüyorum. İzmirlilerin yaşamında trafik için işkencesine dönüşmüştür. Körfez geçiş projesini yıl içerisinde ihaleye vereceğini açıkladı sayın bakan.”

KAYA: ÇIK VE CEVAP VER; 52 KATRİLYON 785 TRİLYON İLE NE YAPTIN'

Başkan Kocaoğlu’nun yatırım yapılmadığı açıklamalarına yanıt veren Atila Kaya, Kocaoğlu’nun 52 katrilyon 785 milyon liralık büyükşehir belediye bütçesiyle ne yaptığını sordu:

Sayın Aziz Kocaoğlu bir garip belediye diyor. Garip mi gariban mı rakamlarla bakalım. 2018 yılı rakamlarına göre; 12’inci sırada İBŞB’nin 8 milyar 500 milyonluk bütçesi kendini göstermektedir. Dünya alem duysun ki on bakanlıktan daha büyük noktada İBŞB bütçesi. Oy yoksa yatırım da yok diyor sayın Kocaoğlu. İBŞB kişi başı pay dağılımı ile 664 TL ile Kocaeli’den sonra ikinci sırada. Sayın Kocaoğlu’nun 2004 yılında kullandığı bütçeleri rakam rakam çıkardık. İlk göreve başladığı günden bugüne kadar; -rakamları elde ederken çok zorlandık-2004-2017 yılları arasında 52 milyar 785 milyon tl bütçe kullandı. 52 katrilyon 785 trilyon yani. Personel giderlerini düştüğümüzde bu parayla beş tane körfez geçiş projesi yapılabilirdi. İzmir’den Berlin’e kadar bölünmüş yol yapılırdı. 325 tane 250 yataklı hastane yapılabilecek bir kaynaktan bahsediyoruz. Plansızlık-programsızlık-vizyonsuzluk-beceriksizlik. İzmir’in yılları bu kadar büyük kaynağa rağmen heba edildi. Gereksiz polemikleri, kongre komiserliğini, ona buna iftira atmayı algı oyunlarını bırak. Çık ve cevap ver. 52 katrilyon 785 trilyon ile ne yaptın'”

KEREM ALİ SÜREKLİ: AZİZ KOCAOĞLU VE EKİBİNİ ŞİDDETLE VE ESEFLE KINIYORUM

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de Kaya’dan  sonra söz aldı. Başta şehir hastaneleri olmak üzere hükümetin yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren AK Partili Vekil Sürekli,

“Millet bize yetki verdi. Biz de bunu layıkıyla yerine getiriyoruz. Ancak algı oyunlarını, hamaseti bir kenara bırakalım. Sayın Aziz Kocaoğlu’nu ve ekibini kast ediyorum. İZBAN krizi ve hükümet yatırımlarını çarpıtmasını şiddetle ve esefle kınıyorum” diye konuştu.

SÜREKLİ YATIRIMLAR HAKKINDA ŞU BİLGİLERİ VERDİ

Sürekli, biten ve süregiden projelerle ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Şehir hastanesinden bahsetti. Muazzam bir tesis. İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun. 2017 yılında yer teslimi yapıldı. 2020 mayıs ayında bitmesi gerekiyor. Ancak bu şehir hastanesi de inşallah 2019 yılının Aralık ayında hizmete girmesi için firma 7 24 çalışıyor. Kınık’ta 30 yataklı hastane hızla devam ediyor. İnşallah mayıs ayında devam edecek. Bergama’da 200 yatağa ulaştı şu anda. Dikili’de 75 yataklı hastane projesi yatırım planına alındı. Aliağa’da 250 yataklı hastane projesi de hayata geçecek. Foça’ya da 50 yataklı hastane yapıldı bitmek üzere. Nisan ayında hizmete girecek. Çiğli’de 520 yataklı, bir hastane yapıldı. Karşıyaka’da hastane yıkıldı yerine 150 yataklı hastane planlanıyor. Bornova’da merkezde Çiğli ile yarışır şekilde 250 yataklı bir muazzam hastane. Beydağ’da bizim 10 yataklı entegre hastanemiz planlanıyor. Ödemiş’te 250 yataklı hastanenin açılışını kısa sürede yapacağız. Torbalı’ya gelelim. Ekim ayında açılışını yaptık. Bir tane yetmez diyoruz. Tınaztepe’de de 1248 yataklı bir şehir hastanesi de planlıyoruz. Karaburun’da muhteşem bir sağlık tesisi hizmet veriyor. Evde sağlık hizmetleri yaygın şekilde sürüyor. İzmir pilot seçildi. Acil servislerin tek elden idare edilmesi ve yoğunluğun önlenmesi için yoğun çalışmalarımız sürüyor. TOKİ’ye gelirsek; büyükşehir belediyesi sadece 230 konut üretti. 540 hektarlık alanda Karabağlar’da başladık. Mart ayında 1500 konutu teslim edeceğiz. 1500’ü devam ediyor. Kemalpaşa’da 670 konutluk ve devamında toplamda 2500 konut yapılıyor. 45 milyar 650 milyonluk yatırımın çerçevesi bu. Çandarlı Limanı ve etrafı endüstriyel bölge ilan edildi. Hizmete alınması için çalışmalar yapılıyor. Seneye Sabuncubeli’nden geçeceğiz.”

AK Parti İzmir Milletvekili Bülent Delican, toplantının açılışını yaptı. Başkan Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümetin İzmir’e yatırımlarına katkısı olmadığı eleştirilerine sert çıktı.

BÜLENT DELİCAN: HÜKÜMETİMİZ KAYNAĞI VERMİŞTİR, VERMEYE DE DEVAM ETMEKTEDİR

AK Parti İl Başkanı Delican, hükümetin yaptığı yatırımlar hakkında şu ayrıntıları vererek uzun bir açıklama yaptı:

“Sayın Kocaoğlu hükümetin hiçbir katkıda bulunmadığını söylüyor. Sayın Kocaoğlu AK Parti hükümetinden hangi projeyi istedi ve geri döndü. Söylemesini açıkça istiyoruz. Getirdiği her projeyi hassasiyetle inceledi cumhurbaşkanı ve başbakanı. Değerlendirildiği gibi hayata geçirildi. İzban’a kendisini ortak ettik. Bu ayrımcılıktan vazgeçsin. İzmir’i kamplaştırmak ve insanları ötekileştirmek şehri emine yakışmıyor.  45 milyar tl. Şehir hastanemizin inşaatı sürüyor. Ak parti iktidarı işini bürokrasiye bırakmıyor. Yeri biz bulmuştuk. İnşa ediliyor. Bornova trafik hastanesi de aynı şekilde. Teşkilat olarak Alİağa’da da bunu gerçekleştiriyoruz son derece modern bir hastane. Canla başla elimizden geleni yapıp hizmet üretmeye çalışıyoruz. Biz İzmir’de hizmet üretirken birileri de o hastanenin yapılmadığını söylemişlerdi. Vekil aday adayı gelip orada bizi eleştirmeye çalışıyordu aklınca. Ağlama duvarına çevirenler gelsinler oradaki tabloyu görüp mutluluk gözyaşlarına boğulsunlar. 350 km den fazla bölünmüş yol yapıldı. Hızlı tren hattımız hızla sürüyor. 2020 yılında bitmiş olacak.  80 km başlayan Aliağa Menderes hattı 136 km. ye çıkarıldı. Büyük bölümü TCDD tarafından yapıldı. Ciddi altyapı hizmetleri yapıldı. İZBAN’ın ödemesi gereken parayla birlikte yaklaşık yapılan yatırım 1531 milyondan 300 milyon lira ile birlik bir milyar 831 milyon para harcandı. Büyükşehir 1 milyar 372 milyon para harcadı. İzmir Türkiye’nin en borçlu belediyesi iken kişi başına 664 lira ile en fazla ikinci sırada pay alan ildir. İstanbul bile İzmir’den daha aşağıdadır. Türkiye ortalaması AK Partili belediyelerde 440 lira civarında. Hükümetimiz elinden gelen kaynağı vermiştir vermeye devam etmektedir. Birbirimizle yarışıyoruz. “

DELİCAN: 12.6 KİLOMETRELİK BU KISA TÜNELİ İZMİRLİDEN NEDEN ESİRGEMEKTEDİR'

AK Parti İl Başkanı Delican, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümetin Körfez Geçiş Projesi’ni Ulaşım Master Planı’na almamasını eleştirdi:

“Körfez geçiş projesini bilim  istemiyormuş. O planı yapan kendisi. Planları yapmak zorunda. Hangi bilimsel rapora dayanıyorsa çıkacak kürsüye, bilim adamlarına sorun demeyecek, açıklayacak. 2014 yılından bu yana ulaşım master planı yoktur. Körfez çed’i alındığı halde yeni ulaşım master planına konulmuştur. 12.6 kilometrelik bu kısa tüneli İzmirliden neden esirgemektedi? Bunu açıklamasını istiyoruz. Körfez ÇED’ini vermiyor diyenler Başbakanın talimatıyla iki raporu hazırlamadığı halde, alamadıkları ÇED raporunu bu kente kazandırdık. Körfezi temizleyelim pırıl pırıl olsun. Biz doğruları söyledik. Onayları aldılar. Körfezde bir tane temizlik yapılmış değil. Kocaoğlu’na bunu da soruyoruz.”

DELİCAN: HÜKÜMETİMİZ OTOGAR BAĞLANTISINA 950 TRİLYON PARA HARCAYACAK

Halkapınar ve Otogar arasındaki metro hattının da yapılacağını, son onayı beklediklerini ve buraya 950 trilyon lira kaynak aktarılacağını anlatan Bülent Delican,

“Halkapınar hattının yapılıp yapılmayacağının belli olmadığını söylemiş. Garaja oradan da Halkapınar’a bağlantı yoluyla gelecek. Siyaset uğruna bunu feda ediyorlar. Yapacağımızı biliyorlar. 950 trilyon para harcayacak hükümetimiz. 4 şeritli bağlantı yolu yapılacak. Kemalpaşa bağlantısı konulacak çekerlerle metro standardında hızlı tren hattının boş zamanlarında ilçeye metro ulaşmış olacak. 40 adet çeker alınacak. Onaylar alındı. Son onay bekleniyor. 2018 yılı içerisinde ihalesine çıkılmış olacak” şeklinde bilgi verdi.

DELİCAN BİR SONRAKİ TOPLANTININ GÜNDEMİNİ SORUYLA BELİRLEDİ

Toplantının bitiminde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Bülent Delican, bir sonraki toplantılarının gündem maddesini ise şu soruyla belirleneceğini deklare etti:

“En iyi yanıtı verdik. Bundan sonraki toplantımızın gündem maddesini belirlemek için şu soruyu soruyoruz; Hararetle yükselerek saygısızlık yaptı sayın Kocaoğlu. Sayın Kocaoğlu bu projenin anası da babası da büyükşehir belediyesi dedi.  Madem öyle Türkiye’nin en büyük artelini Aliağa-Menderes arterini güdük haline getiren kimdir'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.