Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den kalaslı muhalefet

AK Parti'den kalaslı muhalefet

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı, Çiğli Belediyesi’nin 2016 bütçesi denetim raporunu değerlendirdi. AK Partili meclis üyeleri CHP'li Çiğli Belediyesi'ni kalas ve çeşitli yedek parçaları ellerine alarak eleştirdi. Hedefte Çiğli Belediyesi

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 17:15

AK Parti Çiğli İlçe Belediye Meclis Grup Başkan Vekili ve denetim komisyonu üyesi Mesut Demirkaya, “Çiğli’de bütçe açığı giderek büyümektedir. Bu şartlarda, Çiğli Belediyesi’nin Çiğli’ye kendi imkanları ile bir şey yapması mümkün değildir” dedi.

İlçe Başkanlığı’nıda AK Partili meclis üyeleri ile basın toplantısı yapan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Çiğli Belediyesi’nin 2016 yılı denetim raporu incelendiğinde, geçen 1 yılın daha heba olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Çiğli’de bir yıl daha Sayın Belediye Başkanı ve ekibi daha hiç birşey yapmamış. Boş yere çalışmışlar. Bırakın daha önce yaptıklarının çok altına inmiş. Bir trend vardır yükselir, fakat bu trend git gide düşüyor. Açık daha da büyüyor, makas açılıyor, baktığınızda yerel yönetimde yapılan hiç birşey yok. Yine yollar bozuk. Yine yatırım yok” dedi.

AK Parti Çiğli İlçe Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mesut Demirkaya, denetim komisyonu üyesi olarak, raporu değerlendirdi. Demirkaya, basın toplantısını belediyeyi suçlama ve zan altına sokmak için düzenlemediklerini ifade ederek, “Amacımız çamur atmak değil. Yapılması gerekenleri göstermek, kendimizce yanlış gördüklerimiz konusunda görevimiz gereği ikaz etmektir. Çiğli Belediyesi’nin gelir bütçesi 127 milyon lira, gider bütçesi 151 milyon liradır. Bütçe açığı giderek büyümektedir. Bu şartlarda, Çiğli Belediyesi’nin Çiğli’ye kendi imkanları ile bir şey yapması mümkün değildir. 2014 yılında 4 milyon olan bu açık 2015’te 20 milyona, 2016’da da 24 milyona çıkmıştır” dedi.

Demirkaya, belediyenin bütçe açığının yanı sıra, borçlarının da 170 milyon liranın üzerine çıktığını ifade ederek, “Denetim kurulu üyesi olarak yaptığımız incelemelerde, alımlarda bazı usulsüzlüklerin halen devam ettiğini görüyoruz. Örneğin Seferihisar’da bulunan bir inşaat firmasına anket yaptırılarak 59 bin lira ödenmiş. Bu anketin yapılıp yapılmadığını bile bilmiyoruz. Makine parkındaki araçlar için alınan yedek parçalara kat kat paralar ödenmiş. Biz şerh koyduk. Sayın Başkanı ikaz ediyoruz. Bunları iyi incelesin. Çiğli’nin hakkı yenilmesin” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.