Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den ihraç edilen isimden şok iddia!

AK Parti’den ihraç edilen isimden şok iddia!

AK Parti İzmir Disiplin Kurulu'nca geçen Haziran'da kesin olarak ihraç edilen ve ardından Bornova meclis üyeliğinden düşürülen eski AK Partili meclis üyesi Hamza Yavuz AK Parti’nin İzmir’de FETÖ ile mücadele etmediğini savunurken “FETÖ'yle mücadele ettiğim için kurban edildiğimi düşünüyorum" dedi. AK Parti’den ihraç edilen isimden şok iddia!

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 12:36

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz aylarda mazeretli olmasına rağmen, Bornova Belediye Meclisi tarafında mazereti kabul edilmeyerek, meclis kararı ile üyeliği düşürülen Eski AK Partili meclis üyesi Hamza Yavuz Egepostası'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

FETÖ ile mücadele ettiğim için kurban edildiğimi düşünüyorum" diyen Hamza Yavuz, sözlerine söyle devam etti:

"Mazeretimi bildirmeme rağmen meclis üyeliğim, Bornova Belediyesi'nde CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri tarafından grup kararı alınarak düşürüldü. Meclis üyesinin düşürülmesi kararının altında, bazı AK Partililerin, Belediye Başkanı Olgun Atilla ile iş yaptıkları iddiaları vardı. Bu konuda BİMER’e sorduk. Bize bu konu ile ilgili bu dedikoduları doğrulayan iki belge geldi. Ben buzdağının altında ne olduğunu bilmiyorum, ama nasıl olur da muhalefet partisi meclis üyeleri, muhalefet görevini yapmaz. CHP’li bir belediye başkanına destek verir. Bunu anlayamadım.

MUHALEFET ETMEM ENGELLENDİ

Muhalefet yapmak istediğimde AK Parti meclis üyeleri tarafından defalarca engellendim. Grup kararı aldılar. Alınan bazı kararlar tüzüğe aykırı olmasına rağmen buna uymam istendi. Oysa benim için grup kararı değil, partimin tüzüğü önemliydi. Bunun için tüzüğün emrettiği doğrultuda hareket ettim.  Bu konuda İlçe Başkanı ile görüşmeye çalıştım, benimle görüşmedi, daha sonra kendisinin olduğu yere haber alarak gittim, görüştüm ancak görüşmem neticesinden yine aynı kararlar alınmaya devam etti. Ve benim partiden ihraç edilmem ve meclis üyeliğimin düşürülmesi için çalışmalar yapıldı.

BU YAPILANLAR AK PARTİ’YE YAKIŞMIYOR

Ben şu an tutuklu olan Point Bornova’nın sahibi Abdullah Kavuklar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusundan bulundum.  Ve Bornova’da paralel yapı içinde buna benzer konularda faaliyeti olan isimler ile ilgili, buna benzer konuları aktarmak için İl Başkanımdan defalarca randevu istedim. Bana dönüş olmadı. Randevu verilmedi. İlçe Başkanımla görüşmek istedim, benimle görüşmedi. Bu konuda somut bir örnek vereceğim. Bizim kurucularımızdan Sedat Anavatan, Bornova AK Partiye bir dilekçe veriyor, diyor ki; 'Paralel yapı konusunda ilçemizde ve teşkilatımızda bir araştırma yapılmasını istiyoruz.' Ancak dilekçesine yanıt verilmedi.  Bu konuda çok tartışmalar yaşandı ancak düğmeye basılmadı.  Ben Bornova Belediyesi'ne bir önerge verdim. Bornova Belediyesi'nde çalışan personele paralel yapıyla ilgili bilgilendirme yapılması hususunda bu önergemi CHP ve AK Parti grubu reddetti.

AK PARTİ İZMİR’DE PARALELLE MÜCADELE ETMEDİ

Ben Bornova AK Partili meclis üyesi olarak FETÖ ile mücadele ettiğim için kurban edildiğimi düşünüyorum.  Paralelle mücadele özellikle 17-25’den itibaren net bir şekilde belli oldu. Yani Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra paralelle mücadele başladı.  Bornova’da paralel yapıyla mücadele konusunda bir şey yapıldığını görmedim. Doğal lider, paralelle mücadele emrini veriyor. İzmir’de ne İl Başkanlığında ne de n Bornova ilçe Başkanlığında bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı. Yapanların da önü kesildi. Biz İzmir’de paralelle ilgili yapılanları görmek istiyoruz, bunu hissetmek istiyoruz.

FETÖ İLE MÜCADELEYİ NEDE ZAMAN DİLE GETİRSEM…

Hükumetimiz paralel yapıyla mücadele ederken İl Başkanımız, İlçe Başkanımız grup Başkanvekillerimiz nerede… Ben yapılan darbe girişiminin ve FETÖ’yle mücadele edilmesi gerektiğini defalarca dile getirdim. Ne zaman dile getirsem, bana 'Oradan bir şey çıkmaz, orayı elleme' diye tekinde bulundular. 05.05 2015 tarihinde alınan grup kararını açıklasınlar. Bana 'Bizim iznimiz olmadan konuşamazsınız' diyorlardı. Ben kendimle ilgili yapılan haksızlığı yargıya taşındım. Ben o meclise döneceğim. Bu ülkede hukuk var. Benim meclis üyeliğinden atılmam için AK Parti grup kararı alıyor. Bu olacak şey mi'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.