Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den 'gökdelen' tepkisi

AK Parti'den 'gökdelen' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Konak ilçesinde yapılacak gökdelenle ilgili sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Şehrin siluetini bozacağına inandığı bir yapı için ‘benim yapabileceğim bir şey yok’ demek en hafif ifadeyle sorumluluktan kaçmaktır” dedi. Öte yandan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'u açıklamaları üzerinden eleştirdi. Kaya, "CHP'nin geleneksel "tavşana kaç, tazıya tut" siyasetinden örnekler" ifadelerini kullandı AK Parti'den 'gökdelen' tepkisi

  • Ege Postası
  • 11.12.2019 - 14:45

Tunç Soyer’in, kendilerinin yıllardır savundukları tezin farkına vardığını ifade eden Hızal, “İzmir’de bir “istemezükçü” yapı olduğunu dile getiren Tunç Soyer de bizim yıllardır İzmir’in hizmet almasına engel olmaya çalışan bir oluşum konusunda söylediğimize gelmeye başladı. Yalnız bu oluşumun ve olgunun varlığından haberdar olan Soyer, bunu ortaya çıkaranları da görüyor olmalı. Bahsi geçen, İzmir’i hizmetsizliğe itmeye çalışan yapı sadece bazı odalar değil, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisidir. Geçmişte yaşanan birçok örnekle İzmir’e hizmet gelmesine engel olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve “taşeronları” artık bir takım odaklara hizmet etmek yerine kendilerini şehrine adamalıdır. Yatırımcıları İzmir’e çekme görevi kendilerine ait. Bu konuda hiçbir adım atıldığına da ne yazık ki şahit olamıyoruz” diye konuştu.

“SORUMLULUKTAN KAÇIYOR”

Soyer’in Konak’a yapılması planlanan gökdelenle ilgili sözlerine de değinen Hızal, İzmir’in göbeğinde şehrin siluetini bozacağına inandığı bir yapı için ‘benim yapabileceğim bir şey yok’ demek en hafif ifadeyle sorumluluktan kaçmaktır. Biz Sayın Soyer’den bu konuyla ilgili en azından şirket yetkilileriyle sadece otopark için değil daha geniş kapsamda görüşmeler yapmayı hedeflemesini beklerdik” dedi.

“İYİ POLİS – KÖTÜ POLİS”

Özgür Hızal, Konak Belediye Başkanı Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in basın yoluyla atışmaları hakkında ise “Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlarının bu gibi konularda basın yolu ile atışması kente fazlasıyla zarar veriyor. Kendi aralarında bir anlaşmazlık varsa bunun için yapılması gereken bellidir. Aksi halde İzmirlinin aklıyla alay eder gibi böylesine hassas bir konuda ‘iyi polis-kötü polis’ oynanmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYA: CHP'NİN GELENEKSEL SİYASETİNDEN ÖRNEKLER

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, konuyla ilgili sosyal medyadan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un açıklamalarını eleştirdi.

Kaya, "CHP'nin geleneksel "tavşana kaç, tazıya tut" siyasetinden örnekler. İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay etmeyi bırakın, bu kentin insanları sizin basit tiyatronuzu izlemek zorunda değil!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.