Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den flaş erken yerel seçim açıklaması

AK Parti’den flaş erken yerel seçim açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yerel seçimlerin Eylül, Ekim, Kasım aylarına alınmasının doğru ve yerinde olacağını ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek vermemesi ve Anayasa değişikliği gerektiği için bu tarihlerin yerel seçimler için belirlenmesinin zor olduğunu söyledi. AK Parti’den flaş erken yerel seçim açıklaması;

  • Ege Postası
  • 18.08.2018 - 13:25

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, NTV canlı yayın programına katıldı. Kaya, kendisine yöneltilen erken yerel seçim olasılığı sorusuna, “Mutlaka Ekim, Kasım ayına alınması gerekiyor” yanıtını verdi.

Türkiye’nin coğrafi, iklim şartları ve belediyenin kendi iç düzenlemeleri açısından yerel seçimlerin Eylül, Ekim, Kasım gibi yapılmasının daha doğru olacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol kaya, yerel seçim tarihinin Ekim, Kasım ayına alınması gerektiğini ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken yerel seçimi desteklemediği için bu tarihlerin yerel seçim tarihi olarak belirlenmesinin bir Anayasa değişikliği olmadığı sürece zor olduğunu söyledi.

MUTLAKA EKİM, KASIM AYINA ALINMASI GEREKİYOR ANCAK..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, önce erken seçim olmasının nedenlerini, “Zor olduğunu ifade etmek isterim. Gerçeği ifade etmek gerekirse Türkiye’de coğrafi koşullarımız, iklim koşullarımız ve belediyenin kendi içi düzenlemesine baktığımızda bu tarihin eylül, ekim, kasım gibi olmasını hatırlatmak isterim. 12 aylık belediye başkanlığı yaptığım için söylüyorum, muhalefetten de devraldım, dolayısıyla şimdi bütçeniz 12 ay, 1 Ocak’tan önce onaylanıyor. Geliyorsunuz ve seçime üç ay var, siz de belediye başkanısınız, tüm mermilerinizi saçıyorsunuz. Yani 3 ay içinde neredeyse bir yılı kullanıyorsunuz. Bir sonraki arkadaşımızın 7-8 aylık sıkıntılı dönemi oluyor. Dolayısıyla hukuki, mali, eğitim şartları açısından bu tarihin mutlaka Ekim, Kasım ayına alınması gerekiyor” şeklinde anlattı.

SAYIN KILIÇDAROĞLU DESTEKLEMEDİĞİNİ İFADE ETTİ VE…

Kaya, ardından bu tarihlerin yerel seçim için belirlenmesinin CHP’nin destek vermemesi nedeniyle zor olduğunu dile getirerek, açıklamalarını, “Yapılabilir m? Zor görünüyor. Sayın Kılıçdaroğlu da bu konudaki tavrını ifade ettiler. Desteklemediklerini ifade ettiler. MHP-AK Parti ile ittifakı da yeterli olmadığı için, Anayasa’da nitelikli çoğunlukla değişmedikçe bu olmaz. Çünkü süremiz yeterli olmaz” şeklinde sürdürdü.


 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.