Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den Çiğli’deki ‘belediye kooperatifine’ şartlı ret

AK Parti’den Çiğli’deki ‘belediye kooperatifine’ şartlı ret

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı üçüncü bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Mecliste, daha önce gündeme gelen ve belediye çalışanları için Çiğli’de yapılması planlanan kooperatif konusu hakkındaki raporlar görüşüldü. Palan ve Bütçe Komisyonu’nda bulunan AK Partili meclis üyelerinin ‘İzmirlilerin yararının gözetilmesi’ açısından şartlı ret oyu kullandığı önerge, komisyonlarda bir kez daha görüşülmek üzere gündemde bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 15.01.2021 - 20:03

TENZİLEAŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı üçüncü bileşimi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. Belediye meclisi ikinci oturumunda da görüşülen Çiğli’de belediye çalışanları için yapılması planlanan kooperatif konusu ise Ocak ayı son oturumuna da sıçradı.

Oturum başlangıcında, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı profesörlerinden Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, SARS-CoV-2 Gerçeği ve Aşılar konulu bir sunum yaptı.

 

İlk sunumun ardından İzmir’in tartışmalı gündemlerinden Kültürpark Alanı Koruma amaçlı İmar Planı’na ilişkin Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Kültürpark’ta hayata geçirilmesi planlanan plan ve projeler hakkında bilgi verildi. Sunumun ardından Özuslu, ilgili konunun Şubat ayı meclis oturumlarında ayrıntılı olarak görüşüleceği bilgisini verdi.

BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ ATAMALAR

Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından belediyede üst unvanlı görevlere atanan personelle ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda; Şehir Plancısı kadrosunda bulunan Hakan Uzun Otobüs İşletme Dairesi Başkanı kadrosuna, belediyeye açıktan ataması yapılan Kerem Ziya Yangöz Özel Kalem Şube Müdürü kadrosuna, avukat kadrosunda bulunan Çağrı Çelik de Ulaşım Teknolojileri Dairesi Başkanı kadrosuna atandı.

BELEDİYE ÇALIŞNLARI KOOPERATİFİ YİNE GÜNDEMDE

Büyükşehir meclisi ikinci oturumunda gündeme getirilen, Çiğli’de belediye çalışanları için bir kooperatif yapılmasını öngören ve görüşülmek üzere Hukuk ve Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen, “Küçük Çiğli Mahallesi, 1056 ada, 1 parsel ile 1061 ada, 1 parsele ilişkin taşınmazların İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İş Birliği Merkezi A.Ş.’ye ayni sermaye olarak devredilmesi” konusu oldu.

İlgili madde, Hukuk Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Şirketler Komisyonunca oyçokluğu ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe Komisyonunca, komisyondaki AK Partili meclis üyelerinin; “Karara konu olan arsanın Belediye Şirketine devredilmesine ve sosyal konut yapılmasına karşı değiliz. Aksine bu konuyu hep birlikte destekliyoruz. Ancak 4,3 milyon İzmirliye ait bir arazinin Belediye Şirketine devredildiği durumda bu arazinin sadece belediye çalışanlarına ait kooperatife konut üretimi için kullanılmasını etik bulmuyoruz. Belediyemizin yeni dönemde ilk yapacağı konutların yüz binlerce evi olmayan İzmirliyi bir kenara bırakarak sadece Belediye çalışanlarına konut üretmesi İzmir halkının bir kamu kurumu olan Belediyemize duyduğu güven ve saygıyı zedeleyeceği; halk arasında ‘bal tutan parmağını yalar’ sözünü doğrular bir algı yaratacağını belirtmek isteriz. Bu tip bir projenin halk ve Belediye çalışanlarını bir arada konut sahibi yapacağı karma bir konut projesi olması gerektiği inancı ile ret oyu kullanıyoruz. Bu arazinin depremzedeler ve evi olmayan İzmirlileri de kapsaması durumunda bu kararı destekleyeceğimizi belirtiyoruz” şeklindeki muhalefet şerhine karşılık oyçokluğu ile kabul edildiği bildirilmişti.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, ilgili gündem maddesinin yeniden görüşülmek üzere daha önce görüşülen komisyonlara gönderilmesi önerisini sundu. Kökkılınç’ın önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.