Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den CHP’ye iade-i ziyaret

AK Parti’den CHP’ye iade-i ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette önemli mesajlar veren iki başkan İzmir için birliktelik vurgusu yaptı. Başkan Sürekli, Deniz Yücel ile ara sıra telefonda görüştüklerini dile getirirken, “Başkanımızla ara sıra telefonda görüşüyoruz. İade-i ziyarette bulunmak istedik” dedi. Başkan Yücel, ziyaretten memnun olduklarını dile getirirken, “İzmir’i ilgilendiren her konuda birlikte hareket etmeliyiz” diye konuştu. Başkan Yücel’in 30 Ağustos’ta İzmirlilerin evlerini bayrakla donatması çağrısına Başkan Sürekli de destek verdi. AK Parti’den CHP’ye iade-i ziyaret

  • Ege Postası
  • 29.08.2019 - 12:45

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e iade-i ziyarette bulundu.Başkan Kerem Ali Sürekli ve beraberindeki heyet Başkan Yücel’i CHP İzmir İl binasında gerçekleşen ziyarette iki başkan gündeme dair önemli mesajlar verdi. İki başkan “İzmir için birlikte çalışacağız” vurugusu yaparken, Başkan Yücel’in 30 Ağustos’ta İzmirlilerin evlerini bayrakla donatması çağrısına Başkan Sürekli de destek verdi. Başkan Sürekli orman yangınıyla ilgili detayları Yücel ile paylaşacağını açıklarken, “Alan en kısa sürede yeşillendirilecek. Bakanımız Bekir Pakdermirli ile görüştüm size de selamı vardı. Gerekli bilgileri paylaşacağım” dedi.

“DENİZ BAŞKANIMIZLA HATTIMIZ AÇIK TELEFONLA GÖRÜŞÜYORUZ”

Ziyarette konuşan Başkan Kerem Ali Sürekli, Başkan Yücel ile ara sıra telefonda görüştüklerini dile getirirken, “CHP Deniz Yücel bizi il başkanlığına atandıktan sonra bizi ziyaret etti. Araya İstanbul seçimi girince ertelendi. Çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. İl başkanlığına atandığım gün kendisi telefondan arayarak da tebrik etmişti. Ara sıra telefonla görüşüyoruz, aramızdaki iletişimimizi sürdürüyoruz. İade-i ziyaret altında bugün Deniz Yücel başkanımıza İl teşkilatına onların deyimiyle il örgütüne ziyarete geldik. İzmir gündemini değerlendireceğiz. Ara sıra görüşmelerimiz olaibilir. Kırmızı hattımız açık önemli bir gelişme olunca başkanımızla görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

İzmir’e katkı sunmak için birlikte çalışacaklarını vurgulayan Başkan Sürekli, “Önceliğimiz İzmir, her şey İzmir için, İzmir’de hükümetin yapacağı yatırımların bilgilendirilmesi, yerelde belediyelerin icraatlerine desteklerimiz ve katkılarımız devam edecek. Sadece yerelde belediyeye, ilçelere değil CHP’nin bakışını ve katkılarını alacağız. Mesela şehir hastaneleri var gündemde bu konuda bilgi kirliliği var, başkanımızı da bilgilendireceğiz. İzmirlileri de bilgilendireceğiz. Yerelde iktidar genelde ana muhalfet olan CHP ile görüşeceğiz. Onların bize iletecekleri projeler ve fikirler olabilir bu projeleri Ankara’ya bakanlarımıza götüreceğiz, yine bizim yerelde projelerimiz oalcak mecliste gündeme getiriyoruz zaten. İzmir’e katkıda bulunmak için çalışacağız” diye konuştu.

“İZMİR’İ İLGİLENDİREN HER KONUDA BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Başkan Sürekli’nin ardından konuşan Yücel de İzmir için birliktelik vurgusu yaptı. Başkan Yücel, İzmir’i ilgilendiren her konuda bir araya gelmeleri gerektiğni dile getirirken, “Ziyaretten oldukça memnunuz. İzmir’in hizmet alabilmesi için bu ziyaretlerin öneminin farkındayız. Bu buluşmalar farklı siyasi görüşlerden de olsa ülkemize ve kentimize hizmet edebilmek, yatırım getirebilmek, sorun çözebilmek için önemli buluşmalar. gerçek anlamda çoğulcu, katılımcı demokrasiyi hayata geçirebilirsek tam anlamıyla görevimizi yerine getirmiş oluruz. İzmir’de bazı konular var mesela geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangınları bu konuda da bilgi kirliliği var bunların hepsini birlikte konuşarak atlatmamız gerek. En büyük tesellemiz can kaybı olmaması. Hem insan olarak hem İzmirli olarak ciğermiz yanıyor. Bu diyaloğu bi iletişimi daha sık yapabilirsek, benzer durumlarda daha koordineli hareket ederek, daha etkili bir şekilde direnç gösterebiliriz diye düşünüyorum. Sadece orman yangını değil İzmir’i ilgilendiren her konuda birlikte hareket etmek gerekir. İzmir’e ve İzmirlilere borcumuz var, sorumluluğumuz var, ortak projeler üretilmesi gerekiyor. Belediyelerin yasal mevzuat gereği yapamadıkları konularda iktidarın insiyatif alması gerkeiyor. Belediyenin bütçesinin yetmediği yerde iktidarın yardım etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN 30 AĞUSTOS ÇAĞRISI

Başkan Yücel, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken, “30 Ağustos’ta tüm İzmirlilerin evlerini bayraklarla donatmasını istiyorum. 30 Ağustos ile ilgili sorunları olanlara en iyi mesajı vermiş oluruz” dedi.

Başkan Yücel’in çağrısına cevap veren Sürekli, “30 Ağustos hakkında görüşlerinize katılmakla birlikte, tıpkı o gün olduğu gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için çalışmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

“BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM BİLGİLERİ AKTARACAĞIM, ALAN YEŞİLLENDİRİLECEK”

Başkan Sürekli, orman yangınıyla ilgili detayları Başkan Yücel’e aktaracağını belirtirken, “Baknımız Bekir Pakdemirli ile görüştüm size de selamı var. Bazı bilgileri sayın başkanımıza aktaracağım. Bekir Pakdemirli İzmir’in bakanı, İzmir için çalışıyor. Bilgi kirliliği var. İzmir’e büyük geçmiş olsun gerçekten ciğerlerimiz yandı. Adli süreçler devam ediyor. Alan süratle yeşillendirilecek ve ağaçlandırılacak” ifadekerini kullandı.

YÜCEL’DEN SÜREKLİ’YE DAVET

Başkan Yücel, yarın yangın alanında gerçekeleşecek olağanüstü meclis toplantısına, Sürekli’yi de davet etti. Başkan Sürekli, “Programlarımız uygun olursa geleceğiz, meclisteki grubumuz zaten orada olacak” şeklinde cevap verdi.

İki partinin il yöneticileri arasındaki görüşme basına kapalı devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.