Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den CHP'li Başkan'a eleştiri bombardımanı

AK Parti'den CHP'li Başkan'a eleştiri bombardımanı

Çiğli’nin başta çöp olmak üzere çeşitli sorunları hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili yöneticiler, belediyenin geçmiş dönemde kat karşılığı kooperatiflere verdiği 173 daire ve 8 dükkanın kayıp olduğunu belirterek, ilçenin sorunlarına dair yazılı ve sözlü olarak verdikleri sorularına yanıt alamadıklarını belirtti.  AK Parti'den CHP'li Başkan'a eleştiri bombardımanı

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 12:45

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Çiğli ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.  Hüsnü Boztepe, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın görev süresi boyunca hizmet üretmediğini savunarak, iyi yaptığı tek işin akrabalarını belediyeye kadrolu personel olarak almak olduğunu belirtti. 

HAKKINI YEMEMEK LAZIM 

Boztepe, “Başkanın bir  konuda hakkını yememek lazım. Akrabalarını işe doldurma konusunda. Amcasının torunu, yeğeni, eşi, gelini, kız kardeşinin kızı, halasının torunu, eşinin kuzeni, amcasının gelini vesaire. Şirket gibi yönetilen bir belediye var. Daha önce de gündeme getirdik. Bu konuda iyi çalışıyor” dedi. 

ÇIKSIN KARŞIMIZA, TARTIŞMAYA VE KONUŞMAYA HAZIRIZ 

Hüsnü Boztepe, kendisine ‘Temiz siyaset yap’ çağrısında bulunan Çiğli Belediye Başkanı Arslan’a şu yanıtı verdi: 

“Benimle ilgili temiz siyaset yap dedi. Çıksın, karşımıza hangi ortamda olursa olsun tartışmaya ve konuşmaya hazırız. 4 yıldır yapılan bir eseri, icraatı göstersinler. Torunlarına şu eseri ben yaptım diyebileceği bir şey göstersin. Ortada hiçbir şey yok.”

SEDAT KARATEKİN: 2014’TEN BU  YANA NE YAPILDI'

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin,  2014 yılından bu yana görevde olan Belediye Başkanı Hasan Arslan’a, hizmet olarak ne yaptığını sordu.

Çöp sorununun dahi hala çözülemediğini kaydeden Başkan Karatekin, “Çiğli’de yaşıyoruz. Bir patlama yaşanabilir her an ama bir türlü çözüm üretemiyoruz. Manisa Belediye Başkanı çöpe talip oluyor. Facia yaşayacaksak verelim Çiğli’nin çöpünü değerlendirilsin. O kokuda yaşayan insanlarımız var. Atık sularla birlikte yağmurun yağmasıyla birlikte her türlü atık, çöpler aracılığıyla içme sularına karışıyor. Sağlıklı bir kent değiliz. Hala ilkel yöntemlerle devam etmekteyiz. Çiğli’de güzel şeyler olmasını istiyor ve talep ediyoruz” diye konuştu. 

YAPILAN HİÇBİR ŞEY YOK 

AK Partili İlçe Başkanı Karatekin, “2014 yılından bu yana sayın belediye başkanımız Hasan Arslan’a Çiğli’ye katkı koyacağınız her şeyde daima sizin yanınızda olacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız demiştik. Bu süreç geçti. Bir yıl geçti. Baktık bir şey yok. İki yıl geçti, üç yıl geçti yine bir şey yok. Meclis üyelerimiz mecliste sürekli soru soruyor. Yazılı ve sözlü sorularımıza yanıt alamıyoruz. Hizmet adına 2014’ten bu yana ne yapıld? Yapılan hiçbir şey yok” dedi. 

3 YILDIR KAYIP OLAN DAİRE VE DÜKKANLAR NEREDE'

İlçe Başkanı Sedat Karatekin, kayıp daire ve dükkanlar hakkında kayıp ilanı vereceklerini dile getirerek, “Bir türlü kayıp evler ve dükkanlar var. 3 yıldır bulunamıyor” dedi. 

BOZTEPE: 173 DAİRE VE 8 DÜKKAN ORTADA YOK 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe de, kayıp daire ve dükkanların bulunup satılması durumunda belediyenin bir yıllık bütçesinin karşılanabileceğini savunarak, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Çiğli’de 1998 yılında meclis kararıyla kat karşılığı bir kooperatife verilmiş. Burada belediye kat karşılığı verdiği yerler 173 daire ve 8 dükkan şu an ortalıkta yok. Koca koca bloklar yok. Ada ada parsel parsel kooperatif ve müteahhitlere verilmiş. Eski belediye başkanları yakınlarına vermiş. Yeni belediye başkanları peşine düşmüyor. Belediye başkanı kredi çekiyor hizmet vermek için. Ama bu bina ve dükkanlar yok. Hastane önlerindeki büfeleri takip ediyorsun, dünyanın kredisini çekiyorsun. Satsan Çiğli’nin bir yıllık bütçesine yakın bir rakam. Yapacağız, edeceğiz diyorlar sadece. Yakışıyor mu'” diye sordu. 

MESUT DEMİRKAYA: 3 ADET DENETİM RAPORUNU RAPORLAŞTIRDIK, TESLİM ETTİK AMA.. 

Çiğli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, belediyenin çalışmaları hakkında 3 adet denetim raporu düzenlendiğini, kendilerinin de gördükleri eksiklik ve hataları tespit edip raporlaştırarak, Çiğli Belediyesi yetkililerine teslim ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını  söyledi. 

BELEDİYE ŞİRKETLERİ TERK İŞLEMİ YAPTI VE…. 

AK Partili Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, belediyeye bağlı 3 şirketin akla gelebilecek her şeyi belediyeye sattığını ancak ticari sicil kaydına göre şirketin terk işlemi yaptığını savunarak, şirketin hayali bir şirkete dönüştüğünü ima etti. 

BELEDİYENİN ALIŞVERİŞ YAPTIĞI ŞİRKET TERK İŞLEMİ YAPTI AMA… 

Demirkaya, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “2014 yılında meclis üyesi olarak seçildik dördüncü yılımızın içindeyiz. 3 adet denetim raporu düzenlendi Çiğli hakkında. Grup olarak görev bendeydi. Eksikler ve hataları raporlaştırdık ve teslim ettik. Ben mali müşavirim. Burada bu kategoriye giren suç unsurları olduğunu söylememize rağmen, 3 yıl mütemadiyen aynı şeyler yapıldı. Aynı firma, aynı şirketlerden aynı işler. Şirket akla gelecek her şeyi belediyeye satmış. Şirketin ana sözleşmesinin incelenmesi lazım. Ticaret sicil kaydından inceledim. Böyle bir geniş tepeye ulaşamadım. Bu iş ve işlemlerin cezai sorumluluğu var. Başkan suç işliyor. 3 yıldır da bir şey yapılmadı. Belediyenin 3 tane şirketi var. Bu üç şirket her şeyi satıyor. Belediyenin alış veriş yaptığı şirket şu anda terk işlemi yaptı. Adresinde bulunmayan şirket yasa gereği terk işlemi yapar.”

Demirkaya,  belediyenin sitesinden aldığı biten, yapımı süren ve planlanan projeler hakkında da konuştu. 

BELEDİYENİN SİTESİNDE SADECE 4 HİZMET VAR 

Demirkaya, şu bilgileri paylaştı:

“24 milyonluk bütçe açığı var. Bütçe açığımız artıyor. Başkana üç ay önce yazılı verdim. Ne yapıyorsun anlat biz meclis üyesiyiz. Bilgi almak ve vermekle mükellefiz dedik. Yanıt yok.  Galip Öztürk zamanında Egekent girişine park yapıldı. 75’inci yıl Parkı’nı revize etmeye başladılar. Büyükşehir katkısıyla yapıldı. 4 milyar 880 bin liraya ihale edildi. 8 Ocak 2016 tarihinde bitirilmesi gerekiyordu. Şu anda 2017’nin ilk yarısındayız, iki yıl geçmiş daha ortada bir şey yok. Burada kamu zararı var. Bu paralar Çiğli halkının parası ve çarçur ediliyor. 

Belediyenin sitesini aldım. Şu anki belediyenin bir saat önceki verisi şöyle; Tamamlanan projelerimiz diyor. Pelikan Sosyal Tesislerini yapmışlar. Aslında sadece revize edildi. Akvaryum Kafe zaten var. Yeni şantiye binası Harmandalı’da. Belediyenin kendi sitesinde 4 tane hizmet var. Devam eden projeler; Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı. Cami ve cem evlerini, yaşlıların evini temizliyoruz diyor. Planlanan proje;  Demokrasi Kapısı. Pazaryeri. Vadi Park Rekreasyon Alanı. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi, açık hava tiyatrosu, Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.