Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den CHP’li Başarır’a ‘satılık ordu’ tepkisi: Satılık olanı millet biliyor

AK Parti’den CHP’li Başarır’a ‘satılık ordu’ tepkisi: Satılık olanı millet biliyor

Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a satılmasını “Ordu Katar’a satıldı” sözleriyle eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a AK Parti İzmir’den sert tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, “Türk ordusu, alınmaz satılmaz. Asıl satılık olanı, millet biliyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2020 - 17:25

EGEPOSTASI- CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gerçek Fikri NE programında Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a satılmasını sert bir dille eleştirmiş ve “Ordu Katar’a satıldı” demişti.

Başarır’ın sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başarır hakkında soruşturma başlatırken AK Parti’den de büyük tepkiler geldi.

Türk ordusunun kendini gösterdiği başarılarla kanıtladığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Yalan bilgiler üzerinden ordu satıldı diyecek kadar pervasızlaşan bir CHP vekili. Size dert olan tam olarak nedi? TSK'nın Suriye'de yaptığı başarılı operasyonlar m? yoksa Libya'daki oyunları bozmak m? Bu şahıs milletten ve TSK'dan özür dilemelidir ve CHP gereğini yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, “Bulunduğu yeri peygamber ocağı olarak gören Dünyanın en güçlü ve şerefli Türk ordusuna 'Katar'a satılmış' diyecek kadar şirazesini kaybetmiş olanlara en iyi cevabı yine kahraman Türk ordusu Karabağ'da, Libya'da, Doğu Akdeniz'de yazdığı destanlarla vermiştir” dedi.

CHP’ye HDP üzerinden sert eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise, “CHP, "ordu satıldı" diyor rezilce. Ülkemize "can ve mal güvenliği yok" iftirası atan, dışardan yatırım geldikçe çıldıran, Amerika'dan demokrasi talep eden, HDP ile özerklik anayasası hazırlayan sizsiniz. Türk ordusu, alınmaz satılmaz. Asıl satılık olanı, millet biliyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.