Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den, Büyükşehir’in yardım dağıtımında oluşturduğu kalabalığa tepki

AK Parti’den, Büyükşehir’in yardım dağıtımında oluşturduğu kalabalığa tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ilçesinde yardım dağıtırken, gereken önlemi almaması ve dağıtım planlanması oluşturulmaması nedeniyle oluşan görüntüye, AK Parti’den tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İBB alınan tedbirlere zarar vermeye devam ediyor. Salgın döneminde izdihamsız desteği beceremiyorsanız valilikleri ve sivil toplumu örnek alabilirsiniz. ‘’ dedi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2021 - 21:05

Pandemi nedeniyle, yılbaşı kapsamında, ülke genelinde 3 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kolilerini dağıtma biçimi, uygulanan yasağa gölge düşürdü. Konak’ta, Büyükşehir Belediyesi’nin yardım aracı mahalle arasına girdiğinde, herhangi bir dağıtma planlaması olmadığı için yardım kolilerini gören vatandaşlar, yardım aracının başına toplanınca, izdiham oluşurken, sosyal mesafenin kalmadığı görüntüler, vatandaşlar tarafından görüntüye alındı.   

Yardım dağıtımında yaşanan bu olumsuzluğa, AK Parti kanadından tepki geldi.

Sosyal medyadan görüntülere paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Hükümetimiz Covid-19 ile mücadele ederken, toplumumuz fedakarlıkla alışkanlıklarını kenara bırakırken; İBB alınan tedbirlere zarar vermeye devam ediyor. Salgın döneminde izdihamsız desteği beceremiyorsanız valilikleri ve sivil toplumu örnek alabilirsiniz." dedi.

"BİR İŞİ DE ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRMASANIZ KEŞKE"

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Bir işi de elinize yüzünüze bulaştırmasanız keşke.. Bunca tedbir ve kısıtlamaya ket vurmak istercesine yardım adı altında insanların sağlığını ve onurunu hiçe sayamazsınız! Madem yardım yapmak istiyorsunuz, Vefa Sosyal Destek Gruplarını örnek alın ve bu rezilliği tekrarlamayın." diyerek tepkisini dile getirdi.

"SİZ SİYASİ ŞOV YAPACAKSINIZ DİYE..."

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ise “Medyatik İzmir Büyükşehir Belediyesi yine yaptı yapacağını. Hizmet edeceğim derken eline yüzüne bulaştırmakta üstüne olmayan CHP zihniyeti pandemi sürecini gözetmeksizin ihtiyaçlı ailelere erzak dağıtacağız derken sokağa çıkma yasağında insanımızı sokağa döktü, adeta virüse davetiye çıkardı. Siz Siyasi Şov yapacaksınız diye insanımızın sağlığını hiçe sayamazsınız! Rezillik." dedi.

"BİZE ÖZENDİLER AMA BECEREMEDİLER"

Son 1 ayda 5.000 aileye yardım ulaştırdıklarını belirten Başdaş: "Büyükşehir belediye başkanı yaptığımız yardımları kıskanmış olacak ki Aylardır uğramadığı mahallelere yardım kolileri göndermiş. Bir Büyükşehir Belediyesi düşünün ki insanların sağlığını ve gururunu hiçe sayan, sokağa çıkma yasağında insanları sokağa döküp sosyal mesafeyi hiçe saydıran. Biz dağıtım yaparken insanların kapıları tek tek çalıp gururunu kırmadan, onurunu incitmeden ve Sosyal mesafeye dikkat ederek yardımlarınızı dağıttık ama kendileri belediyecilikte olduğu gibi sosyal yardımlaşmayı da beceremediler." dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.