Dolar 32,4834
%0.11
Euro 34,7439
%0.07
Altın 2.472,070
%0.4
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Başkan Tugay'a 'maaş' çıkışı!

AK Parti'den Başkan Tugay'a 'maaş' çıkışı!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu Karşıyaka Belediyesi’nde, memur statüsündeki 416 personele, 15 Kasım itibariyle maaşlarına ek olarak düzenli şekilde yatan yaklaşık 2 bin 900 liralık paylarının ödenmediğini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 17.11.2019 - 11:54

Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatı doğrultusunda ödemenin yapılmadığını belirten AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenebilmesi için böyle bir karar alındığını söyledi. "Bir personelin maaşını ödeyebilmek için başka bir personelin hakkı gasp ediliyorsa orada belediyecilik bitmiştir" diyen Çiftçioğlu, "Hani siz emekçiydiniz, sosyal demokrattınız, işçiden yanaydınız'" dedi. Başkan Tugay’ın, kanunları hiçe sayarak, eşine KENT A.Ş.’den Volvo marka lüks bir makam aracı da tuttuğunu iddia eden Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi iflasa sürüklenirken, Sayın Tugay zevk ve gösterişten geri kalmıyor. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube ile yaptığı sözleşme gereği, ‘sosyal denge sözleşmesi’ adı altında memurlara her ay yaklaşık 2 bin 900 TL ödemek zorunda olduğunu belirtti. Başkan Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan 416 personel, devletten aldıkları maaşın yanı sıra bir de belediyeden ek olarak ödeme alıyor.  Belediyenin, ‘Bu parayı vermiyorum’ deme hakkı yok. Ancak Sayın Tugay’ın talimatıyla, 15 Kasım'da yapılması gereken ödeme gerçekleşmedi. Geçtiğimiz hafta içinde, belediye binasında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşını ödemek için belediyedeki memurlara bu ödemenin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Personeller birbirine düşürülüyor. Karşıyaka Belediyesi’nin içine düştüğü hal, maalesef içler acısı. Karşıyaka Belediyesi resmen iflasa sürükleniyor. İş bilmez yöneticilerin belediye yönetiminde olması, Karşıyaka'nın en büyük talihsizliği” dedi.

SİYASETİ BULAŞTIRDI
KENT A.Ş. çalışanlarına ödeme yapılmasının altında siyasi hesapların olduğunu da belirten Başkan Çiftçioğlu, “KENT A.Ş. çalışanları arasında bulunan CHP Karşıyaka üyesi işçilerin, delege seçimleri öncesi Başkan Tugay'ın yönlendirdiği listelere oy vermeleri istendi. Bu noktada KENT A.Ş. çalışanlarına siyaseten maaş ödemesi yapılacak. Cemil Tugay, belediye yönetimini kirli siyasetine alet ediyor. Delege seçimleri olmasa KENT A.Ş. çalışanları akıllara gelmeyecek. Kirli siyaseti bırakıp, ilçeye nasıl hizmet ederim diye kafa yormalılar, bunlar samimiyetsiz” diye konuştu.

HEM KENDİSİNE HEM EŞİNE LÜKS MAKAM ARACI
Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, ruhsatı KENT A.Ş.’ye ait Volvo marka bir aracı da eşine tahsis ettiğini iddia eden Çiftçioğlu, “Personellerinin maaşlarını ödemeyerek emek hırsızlığı yapan Sayın Tugay,  35 KSK 35 Audi marka lüks aracına keyifle binmeye devam ediyor. Bununla da yetinmeyip, ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan 35 KRS 35 plakalı Volvo marka lüks otomobili de eşine makam aracı olarak tahsis ederek, kanunsuz bir işe imza attı. Bu duruma tanık olan çok sayıda kişi de var. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Personellere maaş yok ama iki lüks araç Tugay ailesine tahsis edilmiş durumda. Sözde emekçi, sözde halkçı, sözde sosyal adalet savunucusu Cemil Tugay'ı kınıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.