Dolar 32,5120
%0.2
Euro 34,7373
%0.05
Altın 2.489,540
%1.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den açıklama... Başkonsolos neden ülkesine gitti'

AK Parti'den açıklama... Başkonsolos neden ülkesine gitti'

AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi için "Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyoruz. Her iki partide Cumhur ittifakı konusunda hassas" dedi. Çelik Af tartışmalarıyla ilgili ise "farklı yaklaşımlar olabilir bunlar ittifakı bozmaz" değerlendirmesinde bulundu. Çelik Suudi Konsolosun ülkesine gitmesiyle ilgili soruya da "Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır" cevabını verdi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2018 - 00:02

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"(Yerel seçim ittifakı) Her iki parti de, Cumhur ittifakı konusunda hassastır." dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, "(Cumhur ittifakı) Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır. Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli arasındaki görüşme Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyor. Cumhur ittifakı, bugüne kadar milletimizin meselelerinin çözülmesi bakımından çok büyük işlev yerine getirmiştir." dedi.

Çelik, "(Af teklifi) Kimsenin kişisel olarak uğradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor." ifadelerini kullandı.

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE KARŞI AÇILAN DAVA

AK Parti Sözcüsü Çelik, "ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, yaptığı açıklamanın devamında, "Bütün kurumlarımız olayın aydınlatılması için etkili bir çalışma yürütüyor. Şundan herkesin emin olması gerekir, bu mesele net bir şekilde açığa çıkacaktır. Herhangi bir şekilde bu meselenin örtülmesi, kapatılması, zamana bırakılması gibi bir şey söz konusu değildir. Bunun tam olarak açığa çıkması için her şeyin yapılacağını ve dünya ile açık şekilde paylaşılacağını ifade edebilirim. Türkiye, bağımsız soruşturmasını yürütüyor. (Suudi Arabistan) Konsolosun dokunulmazlığı var, dolayısıyla herhangi bir şekilde seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Vahim bir olayla karşı karşıyayız. Durumu tüm vasıflarıyla, tüm ayrıntılarıyla açığa çıkaracağız."" şeklinde konuştu.

SAĞLIKTA TASARRUF İDDASI

"Herhangi bir hastanemizde bir boşluğun söz konusu olmaması için bizzat bu konu Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilmektedir." diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde tedirgin olmasına gerek yoktur. Sağlık hizmeti en dinamik şekilde şimdiye kadar olduğu gibi AK Parti dönemlerinde Cumhuriyet tarihinde olmayacak kadar parlak bir dönemine kavuşmuştur."

CHP'NİN İŞ BANKASINDAKİ HİSSELERİNİN HAZİNEYE DEVRİ

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Hukuki açıdan bir problem yok. Yapılacak düzenlemeyle esas İş Bankası kendi itibarını korumak açısından bu tartışmaların dışına çıkarılacaktır. Atatürk ülkemizin milletimizin ortak değeridir. Onun mirası Türk milletine aittir. Temsil edilmesi gereken yegane yer, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Atatürk'ün mirası herhangi bir zümrede, sınıfta veya partide temsil edilemez. Milletimizin ortak mirasıdır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamaSuudi Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM İnsan Hakları Konseyi sözcüsü bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi.

ŞEHİR YÖNETİMİ İLKELERİ

AK Parti'nin seçim dönemi olsa da olmasa da vatandaşlarla her zaman yoğun bir şekilde birlikte olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"Vatandaşlarla temas konusunda, vatandaşımızın sesinin dinlenmesi konusunda, bütün teşkilat mensuplarımız birer teşkilat mensubu olarak davrandıkları gibi aynı zamanda bulundukları beldelerde, ilçelerde, illerde birer sivil toplum lideri gibi hareket ederler. AK Parti ilkeleri, AK Parti terbiyesi çerçevesinde bu şekilde davranırlar. Bu durumun yeni dönemde nasıl daha da geliştirilebileceği, yani vatandaşımızla şehirlerde bir araya gelme konusunda yeni mekanizmaların, yeni formüllerin, yeni platformların nasıl olabileceği konusunda da kapsamlı bir sunum yaptı Genel Başkan Yardımcımız, bununla ilgili de bir müzakere yürütüldü."

Çelik, şehir yönetimiyle ilgili ilkelerin ortaya konulması meselesini çok önemsediklerini ifade ederek, "AK Parti kurulduğundan beri bu ilkeler meselesi çeşitli platformlarda dile getirilir, bunun üzerinden geçilir, bunlar teyit edilir, bunlara önem verilir. Yeni dönemde, yeni ihtiyaçları karşılayacak şekilde bunun nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir tutum ortaya konulmuştur. Çünkü zamam zaman çok az sayıda da olsa maalesef AK Parti'li olmakla AK Parti'de olmak arasındaki farklı tefrik edemeyen birtakım uygulamalar söz konusu olabiliyor. AK Parti'de olmakla AK Parti'li olmak arasındaki farkı tam anlamayanlar birtakım politikalar, bu tip siyasetçiler ve siyasetler olduğu zaman Genel Merkezimiz doğrudan müdahale ediyor. AK Partili olmanın şehirlerde ne anlama geldiğiyle ilgili de önemli bir boyutumuz var. Dolayısıyla bu çalışmalar gerçekleştirilmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek dönemde Meclis'i çok önemli günlerin beklediğini anlatan Çelik, "AK Parti grubu olarak arkadaşlarımızın çok önemli rolleri, çok önemli görevleri olacak. Türkiye'nin birinci partisi olarak bu çerçevedeki çalışmalar da değerlendiriliyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.