Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'deki meclis üyesi krizinin perde arkasına Egepostası ulaştı

AK Parti'deki meclis üyesi krizinin perde arkasına Egepostası ulaştı

Buca Belediye Meclisi’nde dün yaşanan ve krize dönüşen kredi çekme yetkisi kararı ve denetim komisyonu üye seçiminin perde arkasına Egepostası ulaştı. AK Partili 4 üye için disiplin kararı

  • Ege Postası
  • 04.01.2020 - 21:33

EGEPOSTASI - Buca Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında kredi çekme kararı ve denetim komisyonuna üye seçimi AK Parti’de krize neden oldu. Yaşanan süreçte Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a 30 milyon liralık kredi çekme yetkisi veren meclis kararının alınmasında CHP grubu 4 fire verirken, 4 AK Partili üye de grup kararına uymayarak kabul oyu verdi.

AK PARTİ KAMERA KAYITLARINI İSTEDİ'
Alınan grup kararına uymayan dört AK Partili meclis üyesi hakkında disiplin süreci başlatıltdı. CHP’li Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile işbirliği yaptığı öne sürülen AK Parti’nin grup kararına uymayan Buca’nun kurucu ilçe başkanı Ünal Ömür, Mustafa İnce, Mehmet Adıyaman ve Memduh Kaymaz’ın savunmalarının alınacağı öğrenildi. Ayrıca AK Parti’nin Buca Belediyesi’nden Meclis’in kamera kayıtlarını da belediyeden istediği ve disiplin sürecinin İl Başkanlığı üzerinden Genel Merkez’e taşınacağı öğrenildi.

GRUPTA 20 MİLYON, MECLİS’TE 30 MİLYON
CHP’li üyeler Serkan Kalmaz, Haşim Dayan, Ersin Eroğlu, Züleyha Bingöl’ün Başkan Erhan Kılıç’ın kredi çekme yetkisine ret oyu verdiği öğrenildi. CHP’li üyelirin, grup toplantısında kredinin 20 milyon lira olarak belirlenmesine evet dedikleri, daha sonra meclise gelen önergenin 30 milyon olması nedeniyle ret oyu verdikleri öğrenildi.

CHP’li Başkan Erhan Kılıç’ın ret oyu veren CHP’lilerin yerine AK Parti’nin Buca’daki kurucu ilçe başkanı Ünal Ömür ve meclis üyeleri Mehmet Adıyaman, Memduh Kaymaz, Mustafa İnce'den destek istediği öğrenildi. AK Partililerin temiz enerjiye destek verme adına kabul oyu vererek Erhan Kılıç’a yetkinin verilmesinin önünü açıldığı öğrendildi. Kılıç’a kredi çekme yetkisine kabul oyu veren dört AK Partiliden Ünal Ömür ve Mustafa İnce bu nedenle denetim komisyonuna CHP’nin desteğiyle seçildiği öğrenildi.

SÜREKLİ'DEN DİSİPLİN AÇIKLAMASI
Parti 4 meclis üyesi için inceleme başlatırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den sosyal medya üzerinden Buca’da yaşanan ‘çatlak’ nedeniyle açıklama geldi.
Sürekli, “Buca ilçemizde yaşanan durum ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Parti çalışmaları ve hizmetler disiplin ister, disiplin içerisinde yürütülür. Ben dahil hiç kimse AK Parti’nin üstünde değildir. AK Parti davası her şeyin üstündedir. Gereği yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.